files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po demolácii Prešova na prvé miesto spoločnej súťaže

Možno ani sami v Iuvente Michalovce neverili, že po dvoch prehrách na ihriskách súperov zo septembra a októbra sa ocitne obhajca interligového prvenstva na prvom mieste v tabuľke. Prišla ale séria šiestich víťazstiev v rade a Michalovčanky sa pred začiatkom odvetnej časti po prvýkrát v sezóne vyšvihli až na čelo spoločnej česko-slovenskej MOL ligy. Pomohla im k tomu tesná prehra 26:27 Mostu v Prahe proti Slavii a takisto aj ich sobotňajšie víťazstvo na pôde čoraz zlepšujúceho sa Prešova, kde zvíťazili až relatívne hladko 33:20.

Aj keď pred duelom v Šariši boli z michalovskej strany mierne obavy, Iuventa nenechala nič na náhodu a dominantným spôsobom sa stala prvým tímom, ktorý v tejto sezóne v Prešove vyhral. Jej hráčky tak nechali zabudnúť na nepresvedčivý výkon z úvodu roka doma proti Porube (26:24). „Veľmi dôležitý bol z našej strany úvod, ktorý sme mali výborný,“ rozhovoril sa tréner Iuventy František Urban, ktorého zverenky výborne zvládli pasáž od stavu 5:5. V nej zaknihovali šesť gólov v rade a práve o takýto rozdiel vyhrali prvý polčas. „Dobre nám fungovala obrana, podržala nás aj Ira Jablonská. Určite je s celým zápasom z mojej strany spokojnosť. Ako hovorím, mali sme výborný vstup, čo bolo veľmi dôležité a potom náš náskok narastal,“ pokračoval v hodnotení duelu kormidelník Iuventy.  

Michalovčanky v druhom polčase definitívne ovládli hru a ich náskok narástol až na trinásť gólov. Predsa, očakával Urban až takúto dominanciu svojho tímu? „Keď mám pravdu povedať, až takú dominanciu som nečakal. Do Prešova sme išli vyhrať, ale mali sme aj rešpekt pred súperom. Ten v tejto sezóne ani raz doma neprehral, no a dokázal vyhrať napríklad aj v Prahe so Slaviou. Rešpekt zo súpera sme teda jednoznačne mali. My sme sa dobre na tento ťažký duel pripravili. Dievčatá celý týždeň poctivo trénovali a za tú drinu dostali odmenu v podobe dôležitých dvoch bodov,“ podotkol František Urban, ktorého zverenky sa dostali po tejto výhre po prvýkrát v sezóne na prvé miesto v tabuľke. Ciele Michalovčaniek v spoločnej súťaži síce boli iné, no s jedlom rastie chuť. Aj keď v odvetnej časti na nich čaká ťažšie vyžrebovanie, na líderskej pozícii sa Zemplínčankám páči. „Je pekné byť zase na prvom mieste, no netreba to na druhej strane preceňovať. V tabuľke je to poriadne nahustené. Prvý a štvrtý tím delia akurát dva body. Preto budú dôležité aj ďalšie zápasy a to nielen naše. Uvidíme teda, ako sa všetko vyvinie v ďalších týždňoch. My pôjdeme do každého s cieľom vyhrať, treba ale pozerať aj na to, že v odvetnej časti máme všetky tímy z prvej štvorky vonku,“ dodáva na záver František Urban.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.01.2018 16:50:49 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.