files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pri prehliadke našli u dvoch mužov metamfetamín

Úspešnú akciu zameranú na drogovú trestnú činnosť majú za sebou humenskí kriminalisti. U dvoch mužov našli okrem iného aj metamfetamín.

Ako v pondelok informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik, k akcii došlo v piatok (12.1.). Príslušníci zastavili osobné auto na križovatke ulíc Mierová a Tolstého v Humennom, v ktorom sa nachádzali dvaja muži. Pri osobnej prehliadke našli u 32-ročného Michalovčana okrem iných vecí aj plastové vrecko s obsahom bieleho kryštalického materiálu. "Podľa predbežného výsledku Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru Košice išlo o metamfetamín celkovej hmotnosti 17,97 gramu, ktorý zodpovedá až 1429 jednotlivým dávkam drogy," priblížil. Michalovčan je podozrivý, že najmenej od septembra 2017 ho kupoval a predával za rôzne ceny. Humenský vyšetrovateľ vzniesol v sobotu (13.1.) 32-ročnému mužovi obvinenie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. "Hrozí mu tri až desať rokov odňatia slobody," doplnil Džobanik.

Druhý podozrivý, 34-ročný muž z obce Poruba pod Vihorlatom v Michalovskom okrese, ktorý sa vo vozidle nachádzal ako vodič, pri osobnej prehliadke dobrovoľne vydal policajtom bielu kryštalickú látku. "Aj v tomto prípade išlo podľa expertízy o metamfetamín celkovej hmotnosti 0,15 gramu. Toto množstvo zodpovedá trom až 12 jednotlivým dávkam drogy," spomenul hovorca s tým, že po vykonaní procesných úkonoch bol muž prepustený vyšetrovateľom so súhlasom prokurátora na slobodu a v jeho prípade bude vzhľadom na množstvo drogy vo veci ďalej konať Obvodné oddelenie Policajného zboru Humenné.

TASR



Uverejnené: 15.01.2018 17:59:27 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.