files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazný krst na druhý pokus

Stredajší do posledného miesta zaplnený michalovský zimák očakával, že ho hráči HK Dukla Ingema Michalovce pokrstia víťazstvom. Niekedy sa ale to, čo veľmi chcete, naschvál nestane. Michalovčania v priamom súboji o prvé miesto podľahli Skalici 3:4. V piatok mali „ingemáci“ druhý pokus v stretnutí s Dubnicou nad Váhom. Ten už pretavili vo výhru. Po výsledku 4:1 bol teda druhý pokus o prvé michalovské víťazstvo úspešný.

Výhra sa ale rozhodne nerodila ľahko. Michalovčania síce otvorili skóre z prvej šance, no strelený gól im skôr uškodil, ako pomohol. Zhruba od polovice prvej tretiny hostia vyrovnali hru a neskôr aj skóre. V druhej tretine síce mali viac z hry Zemplínčania, Dubnica ale hrozila brejkmi. Nakoniec to domáci zlomili v závere tejto časti gólmi Tomu a presilovkovým Cútta, ktorý padol osem sekúnd pred koncom druhej časti. „Bol to kľúčový moment zápasu. Keby sme to v druhej tretine ustáli a prehrávali iba o jeden gól, tak by sme s tým skôr niečo mohli urobiť. Súper si to v tretej tretine skúsene postrážil. Na druhej strane, my s jedným gólom u takého tímu ako sú Michalovce vyhrať nemôžeme. Mali sme svoje šance v druhej tretine za vyrovnaného stavu, ktoré sme nepremenili a tie rozhodujú v týchto zápasoch,“ podotkol po stretnutí tréner MHK Dubnica nad Váhom Roman Stantien, ktorého zverenci tak druhýkrát v priebehu týždňa na východe Slovenska nebodovali. Po Prešove si z Michaloviec už výhru nepriniesli. „Chceli sme potvrdiť naše stredajšie víťazstvo aj dobrý výkon z Prešova. Výsledok 1:4 vyzerá síce jednoznačne, no ja si myslím, že to až také jednoznačné nebolo a aj pre divákov to bol atraktívny zápas.“

Spokojnejší bol domáci lodivod Miroslav Chudý. „Zápas pre nás rozhodne jednoduchý nebol. Proti nám stálo kompaktné mužstvo, ktoré hralo dobre s pukom. Dubničania hrozili takmer z každej možnosti. Aj preto som rád, že sa nám s takýmto súperom podarilo vyhrať. Nie všetko je totiž u nás momentálne ideálne. Potrebujeme si sadnúť a premyslieť niektoré veci. O to viac ma víťazstvo s Dubnicou teší,“ uviedol po stretnutí michalovský lodivod, ktorému prvá výhra na michalovskom štadióne chutila. „Ak mám povedať pravdu, obavy som trošku mal. Dubnica nám dala jasnú výzvu výhrou v Prešove. Vedeli sme, že nás teda čaká silný protivník. Potrebovali sme vyhrať, čo sa nám nakoniec aj podarilo. Bolo by nepríjemné prehrať dvakrát doma po sebe. Chlapci to veľmi dobre zvládli a nakoniec to dotiahli do víťazného konca,“ dodal ešte k zápasu tréner Miroslav Chudý.

Aj keď tribúny boli oproti strede o poznanie riedšie zaplnené, paradoxne, atmosféra bola oveľa lepšia, ako proti Skalici. „Ja som to už povedal po Skalici, že prepojenie diváci – mužstvo nebolo také, aké má byť. Teraz zrejme prišli skutoční fanúšikovia, nie tí, čo sa prišli pozrieť iba na vynovený štadión. Atmosféra bola úplne iná. Takto je to určite lepšie, ako keď je plná tribúna, no divák sa nedostane do dianie,“ zložil poklonu domáci tréner. Aj Roman Stantien, tréner Dubnice nad Váhom, bol s vynoveným michalovským štadiónom spokojný. „Čo sa týka kabín a ihriska, konečne to vyzerá tak, ako by to vyzerať malo. Ešte sa mi vidí, že niektoré veci treba dotiahnúť, ale je veľmi dobré, že štadióny prichádzajú takouto obnovou. Je to dobré pre hokej, nielen pre michalovský. Konečne si aj tu môžu povedať, že pracujú v podmienkach, ktoré hokeju svedčia,“ skonštatoval kouč, ktorý v minulosti pôsobil aj na lavičke Slovana Bratislava v KHL.

Peter Brendza



Uverejnené: 20.01.2018 12:59:27 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.