files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Uvidíme v Michalovciach slovenskú hokejovú reprezentáciu?

Michalovský zimný štadión už nutne potreboval svoju rekonštrukciu, či ako by to chcel niekto počuť, dostavbu. Zimák nikdy nebol celkom dokončený, no až teraz, začiatkom roka 2018 vyzerá tak, ako by si každý Michalovčan želal. Jeho rekonštrukcia trvala prakticky celý rok 2017 a na otvorenie si našiel okrem plných tribún, či miestnych politických špičiek cestu aj prezident Slovenského hokejového zväzu Martin Kohút.

Tomu je michalovský zimný štadión veľmi blízky. Veď ako rodený Michalovčan práve na ňom robil prvé kroky na korčuliach, kde súperil aj so svojim rovesníkom Richardom Šechným, v minulosti jedným z najlepších extraligových hráčov a v súčasnosti asistentom trénera HK Dukla Ingema Michalovce Miroslavom Chudým. „K tomuto štadiónu mám špeciálny vzťah. Práve tu som sa učil korčuľovať. Som veľmi rád, že po tých rokoch, keď bol v takom stave akom bol, je dnes perfektným stánkom a divákom poskytuje komfort. Moje prvé dojmy z rekonštrukcie sú pozitívne. Na druhej strane, moje dojmy nie sú dôležité, dôležité je, ako sa budem páčiť ľuďom,“ skonštatoval pri svojej návšteve Michaloviec prezident SZĽH.

Kohút verí, že aj v ďalších mestách zažijú zimné štadióny renesanciu. „Je veľmi dôležité, aby to tak bolo. My ako strešná organizácia slovenského hokeja máme plány, ako to robiť. Michalovský štadión je dôkaz, že keď sa spoja sily, tak sa to dá. My pracujeme na viacerých projektoch, ktoré budú v najbližších dňoch predstavené. U nás bolo viackrát poukazované na to, že sa to nedá a my chceme ukázať, ako sa to dá. V Michalovciach viacerí neverili, že sa tento štadión niekedy zrekonštruuje. A vidíte. Je to zásluha hlavne pána primátora Zahorčáka, ktorý to dokázal za spolupráce s vládou SR a takisto aj územnou samosprávou,“ pokračoval Martin Kohút, ktorý vo funkcii prvého muža slovenského hokeja striedal Igora Nemečka.

V ňom prenikali výborné pocity, keď v stredu už počas rozcvičky videl plné tribúny. „Mám z toho obrovskú radosť. Nie je to iba zásluha nového vedenia michalovského hokeja, ale všetkých ľudí, ktorí sa na hokeji v Michalovciach podieľali. Stánok je pekný a mala by byť s ním spokojnosť,“ pokračoval Martin Kohút, na ktorého sme smerovali otázku aj ohľadom toho, či v blízkej alebo vzdialenej budúcnosti uvidíme v Michalovciach reprezentáciu. Podľa našich informácii by na zimáku čoskoro mali pribudnúť aj turniketový a kamerový systém, čo sú takisto podmienky príchodu hokejovej reprezentácie. Zmenou by navyše malo prejsť aj osvetlenie. „Je tu pár veci, ktoré treba dokončiť či dobudovať a v tom prípade tu budeme môcť vidieť aj reprezentáciu. Verím, že Michalovce budú onedlho spĺňať podmienky pre ňu,“ dodáva Martin Kohút.

Verejný prísľub primátora: V prípade baráže nájdeme ďalšie finančné prostriedky

Chýbajúce nedostatky by bránili momentálne aj účasti michalovskej Dukly v najvyššej súťaži či bojoch o ňu. Primátor Viliam Zahorčák sa ale zastrája, že v prípade ich postupu je mesto ochotné nájsť ďalšie finančné prostriedky. „Som veľmi rád, že sa nám podarilo dotiahnuť do konca ďalší projekt. Keď som nastupoval do funkcie primátora, tak som vravel, že základom úspešného športu v meste je úspešná infraštruktúra. Zmodernizovali sme Mestskú športovú halu, futbalový štadión a teraz máme aj vynovený zimný štadión. Jeho modernizácia sa pritom ešte definitívne neskončila a ja verím, že prípadná baráž nás donúti vykonať ďalšie úpravy. Nebojím sa dať verejný prísľub, že ak nás Dukla „prinúti“ pre ďalšie investície spájajúce sa požiadavkami extraligy, tak nájdeme aj peniaze na turnikety, kamerový systém či lepšie osvetlenie," prisľúbil Viliam Zahorčák.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.01.2018 10:00:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.