files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Žiline veľa šancí nedostával, pri Laborci si chce napraviť chuť

Káder michalovskej Dukly v minulých dňoch rozšírila dvojica zadákov. Zo Spišskej Novej Vsi prišiel obranca Michal Korenko, ktorý v rámci striedavého štartu pôsobí aj v Poprade, no a z extraligovej Žiliny rady Dukly Ingema rozšíril obranca Jakub Meliško.

Ten v Žiline nedostával dostatok šancí, a tak privítal možnosť pôsobenia v tíme ambiciózneho prvoligistu. „V Žiline som veľa šancí nedostával. Vedenie klubu chce, aby som hrával pravidelne a v tejto sezóne v Žiline by to asi tak nebolo. Aj preto som michalovskú ponuku uvítal,“ rozhovoril sa dvadsaťjedenročný bek. Meliško si v Michalovciach už dokonca otvoril gólový účet. V zápase proti Dubnici gólom cez celé ihrisko pečatil do prázdnej brány skóre na 4:1. „Chcem predovšetkým hrať. V Michalovciach na to vidím väčšiu šancu ako v Žiline. Sú tu výborné podmienky, dobrý káder, nový štadión, takže som sa rozhodol tu vyhrať. Určite spravíme všetko preto, aby táto sezóna bola pre nás najdlhšia,“ dodáva Jakub Meliško, ktorý do Michaloviec prichádza zo Žiliny aj s českým útočníkom Emilom Švecom. Ten by sa do tréningového procesu mal zapojiť tento týždeň.

Stoosemdesiatdva centimetrový bek, ktorý v lanskej sezóne pôsobil v kanadskej juniorskej NAHL, kde sa v tíme Lone Star Brahmas stal víťazom celej súťaže, odohral v tejto sezóne devätnásť extraligových duelov, ku ktorým pridal sedem prvoligových štartov za Považskú Bystricu. Aj preto mu druhá najvyššia súťaž neznámou nebola. „Určite to nevnímam tak, že je to iba prvá liga. Aj v nej pôsobí rad dobrých hráčov, či už mladých alebo skúsených. Vôbec to teda nevnímam ako trest, že som tu,“ podotýka Jakub Meliško, ktorý chce šancu pri Laborci chytiť za pačesy. „Pôjdeme od zápasu k zápasu a pokúsime sa vyhrať každý jeden, hlavne v play-off. Ako hovorím, sú tu veľké ambície a my sa ich pokúsime naplniť. Chceme ísť čo najvyššie.“

Štart v drese michalovskej Dukly mu príliš nevyšiel. V jeho prvom zápase totiž „ingemáci“ prehrali v premiére na michalovskom štadióne so Skalicou 3:4. „Bol to pre nás veľmi smolný zápas. Veľa šancí sme nepremenili, zatiaľ, čo im spadlo do brány skoro všetko. Niekedy to je tak, že čím viac chcete, tým to ide ťažšie. Plné tribúny sme určite vnímali a veľmi sme ich chceli potešiť víťazstvom. Podarilo sa nám to až na druhý pokus,“ skonštatoval na záver rodák zo Žiaru nad Hronom, ktorý okrem kanadskej juniorky má skúsenosti aj spoza rieky Morava, kde hájil farby Chomutova či Kadane, no a za sebou má aj pôsobenie v slovenskej dvadsiatke.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.01.2018 17:00:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.