files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V príprave zatiaľ bez prehry, posily stále v štádiu riešenia

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou už dva týždne zimnej prípravy. V nich sa tréneri sústredili hlavne na naberanie kondície, teraz, od tretieho týždňa prichádzajú na rad aj futbalové veci. Zemplínčania doteraz odohrali tri prípravné dueli. V dvoch zaknihovali víťazstvá nad druholigistami, v piatok remizovali na pôde účastníka najvyššej poľskej Ekstraklasy Noweho Saczu 1:1.

 „Myslím si, že úvodné dva týždne môžeme hodnotiť kladne,“ rozhovoril sa tréner MFK Zemplín Anton Šoltis, ktorého zverenci sa pripravovali zväčša v domácich podmienkach na umelej tráve. „Venovali sme sa vylepšovaniu kondičnej či silovej zložky hlavne hernou formou. Momentálne sme uzavreli taký hrubší blok prípravy, kde sme mali viac objemu a teraz sa budeme sústrediť už aj na ladenie herných vecí. Som spokojný s tým, čo sme doteraz natrénovali, aj s prístupom chlapcov,“ skonštatoval ešte na margo úvodných dvoch týždňov tréner Michalovčanov.

Tí v rámci prípravy doteraz odohrali tri súboje. V Bardejove zvíťazili 3:1, v Trebišove 4:1 a v poľskom Nowom Saczi remizovali 1:1. „V prvých zápasoch sme hrali proti druholigistom, takže sme v nich mali dominovať, čo sa aj stalo. Ukázali nám dosť. Vyskúšali sme niektorých hráčov, ale aj záložný herný systém, ktorý by sme mohli na jar hrať. Dobrý duel, okrem prvých dvadsaťpäť minút, sme odohrali aj v Poľsku,“ podotkol k prípravným duelom Anton Šoltis. Ten príliš nechcel hodnotiť výkony v jednotlivých zápasoch. „Nerád by som to dával do polohy, že kedy sme podali najlepší výkon. Ako hovorím, v prvých dvoch zápasoch sme hrali proti druholigistom, kedy sme mali dominovať, čo sa aj stalo. Teraz už nastáva situácia, že budeme zvyšovať záťaž pre hráčov, ktorí pôjdu do zostavy. Chlapci už musia ladiť formu a musia sa pobiť o to, aby sa dostali do základnej zostavy. Chceme vidieť každého a každému chceme dať určitý priestor, aby ukázal, že to je on, kto do zostavy patrí. Výkony v prípravných zápasoch boli dobré, no boli tam aj chybičky. Na tých budeme v ďalších dňoch prípravy pracovať. Od toho je príprava.“    

Pred herným sústredením do Mezokovesdu

Michalovčania teraz majú pred sebou tretí týždeň v rámci prípravy na náročnú jarnú časť. Ten si v stredu vyplnia duelom na pôde po jeseni posledného tímu maďarskej ligy Mezokovesdu a v piatok odchádzajú na herné sústredenie do poľského Ustroňa, ktorý je blízko českých hraníc. V rámci sústredenia odohrajú tri prípravné súboje. V sobotu ich čaká Baník Otsrava, v utorok Třinec a sústredenie zakončia duelom s po jeseni tretím tímom poľskej ligy Gornikom Zabrze, pre ktorý to bude generálka na úvodné jarné kolo. „Súperov na sústredení sme si vybrali dobre a určite nás preveria. Je tam česká prvá aj druhá liga, pre Zabrze to bude generálka, takže sa dá čakať, že budú hrať s najsilnejšou zostavou. Ide všetko o kvalitných protivníkov a ja verím, že aj chlapci sa vypnú k dobrým výkonom,“ uviedol Šoltis k najbližším prípravným duelom, ktoré zrejme ešte odohrajú na umelých trávach. „Zima sa nám vrátila, takže sa to dá čakať. S Ostravou a Třincom to zrejme bude ešte na umelej tráve, so Zabrze sa pravdepodobne už predstavíme na prírodnom trávniku, na ktorom by sme chceli odohrať aj našu následnú generálku s Lokomotivou Košice. Uvidíme, čo nám dovolí počasie.“  

Kapolongo s Vyšnevskym preč, na skúške Ukrajinec Garanko

Fanúšikov ale zrejme najviac zaujíma stav kádra. Ten po jeseni opustila dvojica Aliaksander Sviarčinskij – Miroslav Božok. Jediným novým prírastkom je zatiaľ iba poľský útočník Dawid Kuzminowski, ktorý prišiel na ročné hosťovanie z Lechu Poznaň. S tímom sa naďalej pripravuje aj Argentínčan s nórskym pasom Nicolas Fernando Falck Peňa, konžský útočník Kapolonga a Ukrajinec Vyšnevskyj v Michalovciach už nie sú. „Kapolonga nespĺňal naše kritéria, Vyšnevskyj sa zase zranil a navyše má nejaké ponuky zo zahraničia, na ktoré chce reflektovať. Budeme ho aj naďalej sledovať a pokiaľ sa naskytne ďalšia šanca, opäť to s ním skúsime. Na skúšku prišiel ukrajinský krajný obranca Dmitrij Garanko. To je zatiaľ všetko. Stále čakáme na nových hráčov, ktorí by rozšírili náš káder. Verím, že sa to tento týždeň posunie a do sústredenia sa to dá dokopy,“ dodáva ku kádru tréner Michalovčanov.

Prípravné zápasy MFK Zemplín:
Streda 24. januára: Mezőkövesd - Michalovce (13.00).
Sobota 27. januára: Baník Ostrava - Michalovce (11.00).
Utorok 30. januára: Třinec - Michalovce (11.30).
Sobota 3. februára: Górnik Zabrze - Michalovce.
Sobota 10. februára: Michalovce – Lokomotíva Košice.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.01.2018 11:00:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.