files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla opäť doplatila na koncovku

Michalovská Dukla Ingema v piatkovom 41. kole St. Nicolaus I. ligy opäť potvrdila, že sa jej proti tímom z absolútnej špičky nedarí. V Prešove totiž prehrala 2:4, čím si jej hráči poriadne skomplikovali plány skončiť v základnej časti na prvom mieste. Štyri kolá pred jej koncom strácajú na Skalicu štyri body, rovnaký náskok majú aj pred tretím Prešovom.

„Prvé miesto po základnej časti je pre nás touto prehrou asi pasé. To som ale hovoril už po našej domácej prehre so Skalicou. Tá má pred nami štvorbodový náskok a konštantne vyhráva. Veci sa ešte môžu zmeniť, no ja to veľmi nepredpokladám. Podľa môjho názoru prvé tri tímy skončia po základnej časti tak, ako sú poskladané teraz,“ rozhovoril sa tréner „ingemákov“ Miroslav Chudý.

Verí, že sa v play-off všetko obráti

Michalovčania v Šariši ťahali za kratší koniec aj po tretíkrát v sezóne. Tentoraz dvakrát dokázali zrovnať stav, na tretí gól Tomčáka ale už nenašli odpoveď. Víťazstvo „koňarov“ ešte prikrášlil v poslednej minúte gólom do prázdnej brány Marcel Baláž. „Zápas sa mi hodnotí ťažko. V Prešove sme hrali tretíkrát, tretíkrát sme prehrali. Opäť tak, že sme neboli slabším tímom. Trochu ma to hnevá, pretože, keby bol súper lepším, tak nepoviem nič. Mali sme to už konečne zvládnuť. Doplatili sme na našu nedisciplinovanosť. Na začiatku druhej tretiny sme vyrovnali, no hneď na to sme dali súperovi dvojnásobnú dvojminútovú výhodu, ktorý využil na ďalší vedúci gól. Síce sme vyrovnali, no dostali sme strašne lacný gól na 2:3. Okrem toho sme dostali ďalšie dva lacné góly, čo asi rozhodlo. Na druhej strane, my sme trafili dve žŕdky, Erik Piatak nepremenil samostatný nájazd. My sme svoje šance nevyužil, Prešov bol efektívnejší a vyhral. Z prehry som smutný, no verím, že sa to v play-off otočí v náš prospech. Prešov nebol v ani jednom zápase s nami lepším, no zakaždým bol efektívnejší a prehral nás. Máme veľkú ofenzívnu silu, no v Prešove sme dali opäť iba dva góly, čo je na výhru málo. Musíme sa v tomto smere zlepšiť. Ja verím, že sa šťastie prikloní na našu stranu v pravý čas,“ poznamenal k zápasu v Prešove Miroslav Chudý.

Rozhodujú maličkosti

Nič to ale nemení na tom, že Michalovčanom sa v najdôležitejších dueloch sezóny nedarí. Trikrát ťahali za kratší koniec v konfrontácii so Skalicou, s Prešovom prehrali dokonca štyrikrát a v piatich zápasoch s „tučniakmi“ získali akurát tri body za domácu prehru po predĺžení a výhru po samostatných nájazdoch. Práve tam treba hľadať príčiny toho, že Dukla prišla o prvé miesto v tabuľke. „Všetko je to o našej efektivite. Doma so Skalicou sme boli lepším tímom, len sme nevedeli dať gól. Podobne sme sa s koncovkou trápili aj teraz v Prešove. My sa na góly natrápime, na druhej strane inkasujeme tri lacné góly. Možno Adam Trenčan mal slabší deň, no podržal nás v iných zápasoch. Takéto zápasy rozhodujú aj maličkosti. Nám sa rozpadol prvý útok. Prísny päťminútový trest plus dokonca zápasu dostal Solomončak. Keďže sa to stalo pri našej striedačke a údajný faul som dobre videl, tvrdil by som to, aj keby sa to stalo súperovi. Myslím si, že nešlo ani o faul, nie to, že hráč musel predčasne skončiť. Rozhodca to však zapískal a treba to rešpektovať. Keď sa lámal chlieb dostal desaťminútový trest aj Rado Cútt, prvý útok tak bol úplne rozpadnutý. Takéto súboje hovorím rozhodujú maličkosti a tie opäť stáli proti nám,“ podotýka Miroslav Chudý.

Do konca prestupového termínu sa ešte chcú posilniť

Základná časť druhej najvyššej hokejovej súťaže prichádza do svojho finále. Je potrebné odohrať už iba štyri kolá a s tým súvisí aj uzávierka prestupového termínu, ktorá je stanovená na stredu 31. januára. Dovtedy ešte môžu jednotlivé tímy vystužiť svoje kádre a výnimkou nie sú ani Michalovčania. Tým vypadol najproduktívnejší útočník František Poliaček, po operácii kolena je aj Branislav Cvengroš, ktorý by sa však mal vrátiť ešte v tejto sezóne. V týchto dňoch „vojakov“ posilnil zo Spišskej Novej Vsi obranca Michal Korenko a zo Žiliny prišiel ďalší bek Jakub Meliško. Z tohto klubu mal prísť do metropoly Zemplína aj český útočník Emil Švec, ten tu ale nakoniec nezakotví. Môžeme do konca prestupového obdobia ešte očakávať nejaké zmeny? „Máme niečo rozrobené, uvidíme, čo sa nám podarí vybaviť. Nie vždy všetko vyjde, ale ja dúfam, že sa ešte posilníme. Chceli by sme hráčov na každý post, teda do útoku, obrany a aj do brány. Máme totiž iba dvoch brankárov a v prípade nejakého zranenia by sme mali problém. Potrebujeme teda tento post rozšíriť. Či to vyjde ale nezáleží len od nás, pretože oslovení hráči sú viazaní v kluboch, takže to všetko nie je v našich rukách. Uvidíme, či nám ich uvoľnia,“ dodáva na záver lodivod Michalovčanov.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.01.2018 17:06:37 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.