files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla blízko k vyrovnaniu svojho maxima

Základná časť druhej najvyššej hokejovej súťaže speje do finále. Potrebné je v nej odohrať už iba štyri kolá, ktoré už môžu zmeniť iba málo v počte účastníkov play-off. Keďže ôsma Považská Bystrica má na deviatu Trnavu náskok deviatich bodov, takmer stopercentne si v play-off zahrá osmička HK Skalica, HK Dukla Ingema Michalovce, HC Penguins Prešov, HC Topoľčany, MHK Dubnica nad Váhom, HC Osmos Bratislava, HK Spišská Nová a práve HK Považská Bystrica.

Hrá sa ešte o dvanásť bodov, no zdá sa, že s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde do play-off z prvého miesta Skalica. Tá zvládla duel v Michalovciach, kde zvíťazila 4:3 a dostala „ingemákov“ za seba v tabuľke. Odvtedy bodovala v každom zápase, Michalovčania prehrali v piatok v Prešove a bodový rozdiel medzi týmito tímami je aktuálne štyri body. No a keďže Záhoráci až tri zo štyroch záverečných duelov hrajú na domácom ľade, kde v tejto sezóne prehrali iba raz, dá sa predpokladať, že si líderskú pozíciu jej hráči postrážia. Michalovčania, ktorí to mali na prelome rokov rozohrané najlepšie, sa tak budú musieť asi zmieriť s druhou priečkou, ktorou vyrovnajú svoje maximum zo sezóny 2012/2013. Mimochodom, po základnej časti od svojho návratu do prvej ligy skončili v prvej trojke iba v spomenutej sezóne a takisto aj v tej lanskej, kedy obsadili tretie miesto.

Tím, ktorý dal dosiaľ v sezóne najviac a dostal najmenej gólov, má určite na viac. Trúfame si ale povedať, že „vojaci“ prišli o prvé miesto preto, že nezvládli súboje s tímami z absolútnej špičky. V poslednej pätine so Skalicou pri svojom návrate domov prehrali 3:4, v Prešove v piatok 2:4. Práve zápasy s týmito tímami sú pre michalovskú Duklu tohtosezónnou achyllovou pätou. So Skalicou zvíťazili akurát v dvoch domácich dueloch, prehrali dvakrát na Záhorí, ako aj pri spomenutom návrate domov. Ešte horšiu bilanciu majú s Prešovom. S tým na jeho ľade v troch zápasoch neuhrali ani jeden bod, vo Vranove nad Topľou raz prehrali po predĺžení a raz zvíťazili po samostatných nájazdoch, takže zo vzájomných súbojov s týmito tímami získali z desiatich duelov a tridsiatich možných bodov akurát deväť.

Aj preto by sa mali mať v play-off na pozore. Štvrťfinále by pre nich rozhodne nemalo byť konečnou stanicou. Horšie to bude už v semifinále, kde sa pravdepodobne črtá ich súboj s Prešovom. Vzhľadom na to, ako dopadli ich súboje s „koňarmi“ v tejto sezóne netreba pozerať na to, že zrejme skončia lepšie v tabuľke a budú mať výhodu prvých dvoch domácich duelov, ako aj prípadného piateho. Pripomíname, že práve na to, že takúto výhodu mal ich súper, doplatili v lanskej sezóne. Výhodou Dukly však môže byť osobnosť trénera Miroslava Chudého. Ten v prvoligových vodách vie plávať veľmi dobre. Veď v dvoch predošlých sezónach dokázal v play-off zo svojich družstiev dostať maximum a postupne sa s Novými Zámkami a Detvou nielenže tešil z víťazstva v prvej lige, ale v následnej baráži aj z postupu do najvyššej súťaže.

Čo sa týka kádra, ten sa počas sezóny ukazoval ako veľmi silný. Obranu vystužila v posledných zápasoch skúsenosť v podobe Michala Korenka a mladícka dravosť Jakuba Meliška, útok sa ale oslabil o najproduktívnejšieho hráča Františka Poliačka, ktorý uprednostnil pred výzvou bojovať o víťazstvo v prvej lige možnosť zisku primátu v tretej najvyššej súťaži. Či už majú v spore o hráča pravdu Michalovce alebo Martin, to už je teraz zrejme jedno. Poliačkové góly, na ktoré sa v Dukle spoliehali, im to v play-off nevráti. Hráč sa rozhodol, mal na to právo a basta... Do konca prestupového termínu zostávajú už iba hodiny. Ten sa uzavrie v stredu 31. januára, takže je ešte čas na to, aby sa kádre na poslednú chvíľu doplnili. Päť podpísaných hráčov (tak ako tomu bolo minulú sezónu) v samom závere prestupového obdobia teraz zrejme nečakajme. Dukla bude asi dopĺňať iba kvalitou.

Tak či onak, blíži sa najdôležitejšia časť sezóny, ktorá zobúdza aj diváka. Je potrebné nadviazať opäť také spojenie, ako tomu bolo napríklad v úspešnej sezóne 2012/2013, kedy to Dukla dotiahla do finále a na zápasy v play-off chodilo pravidelne viac ako dvetisíc ľudí. Vlani to tak aj vinou už zastaraného zimáku nebolo. Ten ale prešiel rekonštrukciou a aktuálne patrí k tým najkrajším, čo Slovensko ponúka. Kultúra sa teda na neho konečne vrátila a je na čase, aby sa vrátil aj divák. Výsledky michalovskej Dukly v základnej časti ukazujú, že to opäť môže byť dlhá a úspešná sezóna, ktorá môže skončiť až v druhej polovici apríla (v tom prípade by ale Michalovčania bojovali o najvyššiu súťaž vo vytúženej baráži). Máme sa teda na čo tešiť!

Program Dukly do konca základnej časti

Kolo Dátum Deň Zápas Čas
42. 31. január Streda Nové Zámky B - Michalovce 18.30
43. 2. február Piatok Michalovce - Považská Bystrica 17.30
44. 7. február Streda HK Spišská Nová Ves - Michalovce 18.00
45. 9. február Piatok Michalovce - HC Osmos Bratislava 18.00

 Doterajšie umiestnenia Dukly v základnej časti od jej návratu do prvej ligy

Sezóna Umiestnenie po zák. časti Play-off
2008/2009 12. Predkolo
2009/2010 10. -
2010/2011 8. 1. kolo
2011/2012 6. Semifinále
2012/2013 2. Finále
2013/2014 5. Finále
2014/2015 5. 1. kolo
2015/2016 6. 1. kolo
2016/2017 3. Semifinále

Peter Brendza



Uverejnené: 29.01.2018 16:40:52 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.