files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazstvom na Spiši si zabezpečili druhú priečku, v piatok domáca rozlúčka so základnou časťou

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa po tesnej prehre v Prešove vrátili pred koncom základnej časti na víťaznú vlnu. Zvíťazili už v troch zápasoch v rade. Naposledy sa im v stredu darilo v Spišskej Novej Vsi, kde vyhrali 3:0. Týmto víťazstvom si kolo pred koncom zabezpečili druhé miesto v tabuľke a takisto aj poznajú súpera do prvého kola play-off, ktoré začína už budúci utorok 13. februára. Budú to práve Spišiaci.

Aj keď výsledok na nulu hovorí možno niečo iné, ľahký duel Michalovčania na Spiši neabsolvovali. O víťazstve rozhodli už v prvej tretine dvoma gólmi, ale... „Nebolo to vôbec jednoduché,“ rozhovoril sa útočník Oliver Jokeľ. „Posledné zápasy sú špecifické tým, že sa dohráva základná časť. Jednotlivé tímy sa už pripravujú na play-off. Videli sme to aj doma s Považskou Bystricou, kde sme sa potrápili a podobný zápas sme odohrali v stredu na Spiši,“ pokračoval Jokeľ, ktorý sa na výhre 3:0 podieľal druhým a tretím gólom.

Jeho úlohou je zakončiť

Odchovanec košického hokeja, ktorý bol vlani v drese Prešova najproduktívnejším hráčom celej súťaže, sa po ťažkom zranení achilovky pomaly dostáva do zápasového tempa. Na svojom konte má už desať gólov (z toho sedem zaznamenal po svojom januárovom návrate na ľade, po opätovných problémoch s achilovkou). „Nechcem si nič nahovárať. Mám veľmi dobrých spoluhráčov v útoku. Mojou úlohou bolo zakončiť, čo sa mi podarilo. Vidím ale aj nedostatku, čo sa týka mojej hry, celej päťky, ako aj celého mužstva. Vo zvyšných dňoch na tom musíme popracovať, aby sme do play-off vstúpili čo najlepšie,“ podotýka Oliver Jokeľ.

Nepozerať na súpera, ale na seba

Michalovčanom zostáva do konca základnej časti odohrať už iba jeden zápas. V ňom v piatok od 18.00 hod. privítajú nováčika prvej ligy HC Osmos Bratislava. Ten už má isté šieste miesto po základnej časti a takisto vie, že bude hrať s tretím Prešovom. Bratislavčania v tejto sezóne viackrát ukázali, že doma sú silnejší. Na zápasy hrané v hlavnom meste majú tréneri zakaždým kompletný tím, no vonku chodia Bratislavčania viackrát oslabení o kľúčových hráčov. „Chceme sa víťazne naladiť na play-off. Vždy je krajšie vyhrávať, ako prehrávať a my sa chceme so základnou časťou rozlúčiť víťazstvom. Každá výhra môže totiž mužstvo iba pomôcť. Či Bratislavčania prídu oslabení o kľúčových hráčov, či nie, my sa na to pozerať nemôžeme. Nemôžeme pozerať na súpera, ale na seba. My sa na to predovšetkým musíme dobre pripraviť, aby sme nesklamali ľudí, ktorí chodia na zápasy,“ skonštatoval Oliver Jokeľ.

Verí, že „Spišiaci“ niečo vypíšu za postup 

Po strede je definitívna nielen osmička tímov, ktoré si zahrajú v play-off, ale aj zloženie jednotlivých sérii. Víťaz základnej časti zo Skalice nastúpi proti ôsmej Považskej Bystrici, tretí Prešov so šiestou Bratislavou a štvrté Topoľčany narazia na Dubnicu nad Váhom. Michalovčania, ktorí po základnej časti obsadia druhé miesto, narazia na siedmych Spišiakov, ktorých v stredu zdolali na ich ľade. „V stredu to bola taká generálka pred play-off. Bolo dôležité, že sme ju zvládli a teraz nám ostáva už iba vyhrať v piatok a víťazne sa tak naladiť na najnáročnejšiu časť sezóny,“ skonštatoval Oliver Jokeľ. V drese Dukly pôsobí viacero hráčov, ktorí v minulosti hrávali za tento tím, navyše štvorica Tomáš Valečko, Daniel Hančák, Branislav Cvengroš a Lukáš Hamráček sú odchovancami spišskonovoveského hokeja. „Pre mňa osobne to budú normálne zápasy play-off, no nevylučujem, že pre niektorých z nás to môže byť špecifické. Bolo by pekné od našich „Spišiakov“, keby vypísali nejakú odmenu za postup,“ smeje sa na záver Oliver Jokeľ.

Program štvrťfinálovej série
1. zápas: Utorok 13. február o 17.30 hod. HK Dukla Ingema Michalovce - HK Spišská Nová Ves.
2. zápas: Streda 14. február o 17.30 hod. HK Dukla Ingema Michalovce - HK Spišská Nová Ves.
3. zápas: Sobota 17. február o 17.00 hod. HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Ingema Michalovce.
Prípadný 4. zápas: Nedeľa 18. február o 17.00 hod. HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Ingema Michalovce.
Prípadný 5. zápas: Utorok 20. február o 17.30 hod. HK Dukla Ingema Michalovce - HK Spišská Nová Ves.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.02.2018 12:48:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.