files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na záver základnej časti najvyššie víťazstvo

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce mali ideálny záver základnej časti. V poslednom 45. kola St. Nicolaus I. ligy zvíťazili nad HC Osmos Bratislava vysoko 12:0. Toto víťazstvo je ich najvyššie v sezóne, v ktorej dosiahli v siedmych domácich zápasoch dvojciferný počet gólov.

Po prvej tretine to na hladké víťazstvo Dukly vôbec nevyzeralo. Zverenci trénera Miroslava Chudého viedli iba 1:0. V druhej časti ale prišiel gólový uragán, ktorý sa zastavil až na čísle desať. „Je pravdou, že sme sa trošku pomalšie rozbiehali. Od druhej tretiny to ale bolo z našej strany lepšie a sme radi, že sme sa na play-off naladili práve po takomto vysokom víťazstve,“ uviedol po stretnutí dvojgólový strelec Ľuboš Fajčák. Michalovčanom sa pomohol nakopnúť aj brankár HC Osmos Marek Srnec. Ten za stavu 2:0 sekol Igora Halása a následne provokoval aj tribúny. Tie sa po góloch v jeho sieti teda oprávnene tešili ešte viac a po ôsmom góle mu diváci mávali pri ceste na striedačku. „Asi vyprovokoval aj nás. Môže si za to sám. Tým, že „vyskakoval", otočil si karmu proti sebe,“ smial sa Ľuboš Fajčák.

„Líšky z Ingemy“ tak dosiahli na záver základnej časti štvrté víťazstvo v rade, navyše, druhé v rade s nulou na konte inkasovaných gólov. „Určite ma to potešilo,“ konštatuje brankár HK Dukla Adam Trenčan. „Pred play-off som chcel vygradovať formu, čo sa mi dúfam podarilo. Nula je vždy pre brankára čerešničkou na torte a mne sa to podarilo dvakrát po sebe, takže som spokojný. Musím ale pochváliť aj chalanov, ktorí hrali dobre nielen v útoku, ale aj v obrane,“ pokračoval Adam Trenčan.

Michalovčania od prvého kola atakovali v základnej časti čelo ligovej tabuľky. Na ňom bolo najdlhšie zo všetkých tímov, no nakoniec obsadili druhé miesto, o štyri body za víťazom základnej časti zo Skalice. Aj napriek tomu je druhá priečka ich najlepším umiestnením od návratu do prvej ligy v sezóne 2008/2009. „Sme spokojní. Cieľom bolo skončiť buď na prvom alebo druhom mieste, takže sme to naplnili. Lepšie by samozrejme bolo, keby sme skončili prví, no aj druhé miesto je dobré. Vlani sme boli tretí, teraz druhí, takže každým rokom ideme hore. Nič to ale doteraz neznamená. Dôležité je play-off. Prípadné semifinále začneme doma, čo by bola výhoda. Aj preto je s druhý miestom spokojnosť,“ podotkla už tretiu sezónu brankárska jednotka michalovskej Dukly.

Súperom michalovskej Dukly v prvom kole play-off bude rovnako ako v lanskej sezóne Spišská Nová Ves. Spišiakov „vojaci“ v minulej sezóne zdolali hladko 3:0 na zápasy, Michalovčania ale zdvíhajú varovný prst. „Aj keď skončili v základnej časti až siedmi, potrápili viacerých súperov a aj my sme s nimi raz prehrali,“ uviedol Ľuboš Fajčák, ktorý následne k štvrťfinálovému súperovi dodal. „Play-off je nová súťaž a takto to musíme brať. Nesmieme ich rozhodne podceniť a do úvodných dvoch domácich duelov musíme vstúpiť aktívne.“

O dôležitosti utorkového a stredajšiemu duelu na Zemplíne (začiatok o 17.30 hod.) hovorí aj brankár Adam Trenčan. „Súpera dobre poznáme. Máme v kádri viacerých odchovancov tohto klubu, ďalší sme tam hrávali. Nebude to určite ľahké. V play-off totiž ani jeden ľahký zápas nie je. Zakaždým sa začína od nula nula. Očakávam, že nás budú chcieť ako favorita prekvapiť. Keď však každý z nás odovzdá na ľade všetko, neobávam sa o naše víťazstvo. Dôležité budú prvé dva domáce zápasy. Keď ich zvládneme, v treťom súboji na ich ľade už budú pod obrovským tlakom.“

Peter Brendza



Uverejnené: 10.02.2018 14:24:40 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.