files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v prvom štvrťfinálovom zápase víťazne

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvládli úvodný zápas štvrťfinálovej série play-off St. Nicolaus I. ligy, keď na domácom ľade zdolali HK Spišská Nová Ves 4:1.  V sérii sa tak ujali vedenia 1:0. Štvrťfinálová séria pokračuje v stredu 14. februára druhým zápasom opäť na michalovskom štadióne (začiatok o 17.30 hod.), následne sa presunie na Spiš, kde sa v sobotu 17. februára o 17.00 hod. odohrá jej tretí a v nedeľu 18. februára v tom istom čase prípadný štvrtý diel.

Prvý štvrťfinálový duel medzi po základnej časti druhým a siedmym tímom tabuľky sa začal v opatrnejšom tempe. Skóre mohol otvoriť už v druhej minúte domáci Marek Mašlonka, po jeho strele ale zvonila žŕdka Surákovej bránky. Následne mali ideálnu šancu hostia, ktorým Michalovčania ponúkli presilovú hru. V nej sa dostal Koky až pred Adama Trenčana, michalovský golman ale za pomoci obrancu Valečka odvrátil hroziacu pohromu. Presilovú hru v ďalších minútach nevyužili ani domáci, no tí z následného tlaku predsa len skórovali, keď sa strelou pod žŕdku presadil v dvanástej minúte Jakub Linet. Michalovčania mohli svoj gólový účet navýšiť aj v záverečných sekundách prvej časti, brankár Surák ale najskôr kryl strelu Valečka a potom za pomoci žŕdky aj dorážku Igora Halása.

Nástup do druhej časti mali lepší Michalovčania. Tí od prvej sekundy ovládli dianie na ľade a odmenou im bol druhý gól, ktorý zaznamenal krásnym blafákom v 25. minúte Marek Mašlonka. Domáci aj naďalej diktovali tempo hry, veľkou prekážkou pre nich ale bol brankár Surák. Ten postupne vychytal Banovského, Piataka aj Jokeľa. Skóre zaujímavého duelu sa v druhej tretine menilo predsa ešte raz. V 34. minúte dostal ideálny puk v rohu klziska Solomončak, ktorý prestrelil presúvajúceho sa Suráka. V samom závere ešte mohli domáci skórovať, biliardová akcia tretej lajny ale skončila pri koncovke Brezniaka na Surákovi.

Aj v tretej časti hry pokračoval zaujímavý duel. Sympaticky hrajúci hostia nezložili zbrane a snažili sa aspoň skorigovať nepriaznivé skóre. To sa mohlo podariť ich útočníkovi Františkovi Kokymu, ten ale mieril iba do lapačky Adama Trenčana. Michalovčania ešte raz skórovali, po tom, čo Mesároš našiel v 56. minúte Hamráčka a rodený Spišiak dal definitívny klinec do rakvy svojho materského klubu. Brankár Adam Trenčan si ale tretie čisté konto v rade nakoniec neudržal. Minútu a pol pred koncom ho totiž oň pripravil Marek Nagy, ktorý upravil na konečných 4:1.

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Spišská Nová Ves 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Stav série: 1:0
Góly: 12. Linet (Brezniak, Fajčák), 25. Mašlonka (Jokeľ, Korenko), 34. Solomončak (Bánovský, Halás), 56. Hamráček (Mesároš) – 59. Nagy (Krempaský, Turan)
Vylúčení: 6:4. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: P. Korba , Žák - Janiga, Riš. Divákov: 1250.
HK DUKLA INGEMA: Trenčan - Hančák, Valečko, Kolba, Korenko, Meliško, Rusina, Balko - Halás, Solomončak, Banovský - Jokeľ, Piatak, Mašlonka - Fajčák, Linet, Brezniak - Mesároš, Toma, Hamráček.
HK: Surák - Forrai, Vantroba, Bdžoch, Knižka,  Krempaský, Kyčák, L. Turan, Leško - Lesňák, Koky, Findura - Štrauch, Nagy, Zwick - Miškovec, Halász, Vašaš - Chmeľ, Macko, Rááb.   

Ďalší program série
2. zápas: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Spišská Nová Ves (streda 14. február o 17.30 hod.).
3. zápas: HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Ingema Michalovce (sobota 17. február o 17.00 hod.).
Prípadný 4. zápas: HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Ingema Michalovce (nedeľa 18. február o 17.00 hod.).
Prípadný 5. zápas: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Spišská Nová Ves (utorok 20. február o 17.30 hod.).



Uverejnené: 13.02.2018 20:20:34
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.