files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„Líšky z Ingemy“ blízko k semifinále

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce naplnili papierové prognózy a po dvoch štvrťfinálových víťazstvách nad Spišskou Novou Vsou (4:1 a 9:2) sú blízko k postupu medzi štyri najlepšie celky St. Nicolaus I. ligy. Po základnej časti druhý tím tabuľky si bude môcť postup zabezpečiť v sobotu v treťom zápase hranom na Spiši.

Štvrťfinálová séria sa vyvíja podľa očakávania v michalovský prospech aj keď hlavne prvý zápas ukázal, že pokiaľ Spišiaci dodržia systém a budú efektívni, je tam šanca potrápiť favorita. „My sme doplatili na našu mladosť a neskúsenosť. V zostave sme mali jedenásť juniorov, z ôsmych bekov sú v tomto veku až šiesti. V dôležitých momentoch sa prejavila skúsenosť domácich, ktorí potrestali naše chyby. My takéto chyby proti takémuto silnému tímu robiť nemôžeme. Nemôžeme s Michalovcami hrať otvorenú hru, pretože to dopadne tak, ako to dopadlo v druhom zápase,“ uviedol hlavné príčiny dvoch prehier tréner HK Spišská Nová Ves Jozef Škrak, ktorý následne pokračoval. „Bližšie k prekvapeniu sme boli v utorkovom prvom zápase. Ten sa vyvíjal tak, že keby sa nám podarilo streliť nejaký gólik, mohli sme z toho vyťažiť viac. V druhom zápase nás zase položili vlastné presilovky. V prvej tretine sme ich mali päť, využili sme iba jednu, v jednej sme inkasovali vyrovnávajúci gól. Keby sme napríklad viedli 2:0, pod tlakom by boli domáci. Keby sme nerobili individuálne chyby, výsledky by mohli byť pre nás priaznivejšie. Na keby sa ale nehrá a keď s takým kvalitným tímom ako Michalovce chyby urobíte, musíte čakať, že ich súper potrestá a nemôžete pomýšľať na víťazstvo.“  

Cieľom „Líšok z Ingemy“ bolo po prvom dvojzápase viesť 2:0. To sa im aj splnilo. Tréner Miroslav Chudý ale spokojný nebol hlavne s druhým zápasom. V ňom v prvej tretine jeho hráči inkasovali až päť vylúčení, čo sa im v ďalších stretnutiach môže vypomstiť. „Cieľ sme splnili, takže s tým spokojnosť je. Vyskytli sa ale aj chyby, takže hráčom povieme aj výhrady. My nemôžeme mať v jednej tretine päť vylúčených hráčov. To sa nám v budúcnosti vypomstí! V globále by som to zhodnotil tak, že sme spokojní, no ideálne to z našej strany nebolo,“ poznamenal po druhom štvrťfinálovom stretnutí Miroslav Chudý. Toho sklamali hlavne prvé tretiny. „V prvom zápase by som to pripisoval možno aj tomu, že sa začalo play-off. Bolo to skôr o nervozite, ako o laxnosti. Pri druhom stretnutí to ale neberiem. Už na predzápasovom mítingu som upozorňoval svojich zverencov na zbytočné fauly. Upozorňoval som ich na prístup, aby sme zápas ihneď zobrali do svojich rúk. Opak však bol pravdou. Musíme si všetko rozobrať, pretože toto sa opakovať nemôže,“ pokračoval tréner „vojakov“.

Štvrťfinálová séria sa po dvoch michalovských výhrach sťahuje na Spiš, kde sa v sobotu odohrá jej tretí a v prípade úspechu domácich v nedeľu štvrtý diel. Čo treba urobiť preto, aby sa presťahovala ešte naspäť k Laborcu na rozhodujúci piaty zápas? „Musíme tento dvojzápase hodiť za hlavu a z chýb sa poučiť. Do sobotňajšieho duelu nastúpime s čistými hlavami a s cieľom favoritovi sťažiť postup do ďalšieho kola. Zápasy v Michalovciach ukázali, že pokiaľ dodržiavame stanovený systém, nerobíme chyby, tak môžeme mať šancu na dobrý výsledok. Nemôžeme sa ale dopúšťať takých chýb, aké sme urobili v prvom a druhom stretnutí,“ uviedol možný recept na úspech tréner Spišiakov Jozef Škrak.

Na druhej strane, Michalovčania sa chcú so semifinálovom miestenkou vracať domov už v sobotu večer. „To áno, ale vyhrať určite budú chcieť aj domáci. My tam musíme ísť s pokorou, nemôžeme lietať v oblakoch. Na to nemáme právo. Vyhrať môžeme iba poctivo odvedenou robotou. Spišiaci budú teraz pod tlakom, do čoho sme ich aj chceli dostať. Teraz nám zostáva všetko ukončiť na Spiši,“ podotkol tréner michalovských hokejistov, ktorí majú šancu na druhú účasť v semifinále play-off v rade. V lanskej sezóne vo štvrťfinále zdolali Spišskú Novú Ves 3:0 na zápasy. Podarí sa im to aj teraz?

Peter Brendza



Uverejnené: 15.02.2018 16:06:14 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.