files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šalianske Duslo zostrelilo Iuventu z čela MOL ligy

Desaťzápasová víťazná séria hádzanárok Iuventy Michalovce sa skončila minulý víkend v Šali. Zemplínčanky totiž po nevýraznom výkone prehrali pri Váhu relatívne hladko 24:31, čím utrpeli tretiu tohtosezónnu porážku, prvú v roku 2018. Hráčky obhajcu prvenstva v MOL lige nielenže prišli o spomenutú víťaznú sériu, ale aj o pozíciu lídra v spoločnej súťaži, na ktorú sa po víkende dostal Most.

Osemnáste kolo MOL ligy Iuvente neprialo. Treba podotknúť, že pri Váhu sa možno pre niekoho zrodil prekvapivý výsledok, no konečný rezultát bol zaslúžený. Šaľa totiž bola vo všetkých smeroch lepšia, ako jej najväčší slovenský konkurent. „Skĺbilo sa viacero okolností v náš neprospech. Zatiaľ, čo ony vychytili dobrý deň, v ktorom im vyšlo skoro všetko, od výkonu brankárky Haladíkovej, až po presnú koncovku, nám nevyšlo skoro nič. Nedarilo sa brankárkam, zle sme bránili a o zakončení ani nehovorím. Iba dvadsať štyri gólov z našej strany je veľmi málo. Skrátka nebol to náš deň a Šaľa vyhrala zaslúžene,“ poznamenal na margo duelu v Šali tréner Iuventy Michalovce František Urban. „Mne osobne chýbala od niektorých dievčat koncentrácia. Nezačali sme zle. Potom ale prišli oslabovky, či naše nepremenené šance. Skrátka všetko hralo proti nám. V koncovke sme sa trápili z pivota, krídel, ale hlavne zo spojky. Veľmi dôležitý úsek sa odohral na konci prvého dejstva, kedy si súper vypracoval štvorgólový náskok. My sme síce hneď na úvod druhého polčasu kontrovali troma gólmi, no opäť prišli naše nepresnosti. Ako som povedal, veľa faktorov hralo proti nám,“ hľadal Urban príčiny porážky.

Šalianske Duslo svojho najväčšieho slovenského konkurenta na domácej pôde zdolalo už po druhýkrát v rade. Po tom, čo zverenky trénera Michala Lukačína uspeli v odvetnom finálovom súboji Slovenského pohára, v ktorom zvíťazili 28:24, vyhrali aj tentoraz. Zatiaľ, čo však prehra v závere lanského roka nič nezmenila na tom, že Iuventa obhájila zisk najstaršej ženskej klubovej súťaže (doma zvíťazila o jedenásť gólov 31:20, čo jej v konečnom rezultáte bohate stačilo), táto bolí viac. „Určite sme do Šale išli s víťaznými cieľmi a určite sme nemali v hlavách duel zo záveru roka. Ten už prakticky nič neriešil, pretože doma sme vyhrali o jedenásť gólov,“ vrátil sa kormidelník Michalovčaniek ešte k neúspešnému sobotňajšiemu duelu.

Situácia na čele spoločnej súťaže sa tak začína poriadne zamotávať. Veď štvrtú Šaľu od lídra z Mostu delia iba tri body, na druhej a tretej priečky sú rovnako s jednobodovým odstupom od českého majstra Iuventa Michalovce a Slavia Praha. „Všetko je naďalej otvorené. Nás čakajú tri ťažké zápasy postupne v Prahe, v Moste aj v Porube. Keď chceme skončiť čo najvyššie, musíme ich zvládnuť, ďalšie porážky si už nemôžeme dovoliť. Všetko zlé je na niečo dobré. Tak ako nám pomohli prehry vo Veselí či Olomouci odraziť sa k víťaznej desaťzápasovej sérii a takisto aj k zisku Slovenského pohára, môže byť aj prehra v Šali na niečo užitočná. Verím, že to tak bude a z tejto porážky sa poučíme. Naše ciele sa pred sezónou zmenili. Prioritou pre nás ostáva Slovenský pohár, ktorý sme už získali a takisto aj obhajoba titulu. Aj preto bude dôležité, aby sme do play-off išli ako najlepší zo slovenských tímov,“ dodáva na záver František Urban, pre ktorého bola prehra v Šali iba piatou v rámci česko-slovenskej interligy, no prvou so slovenským tímom.

Kedy naposledy

Hádzanárky Iuventy Michalovce si v rámci Slovenska v posledných rokoch vypracovali riadnu dominanciu. Veď v ligovej súťaži s tímom od Tatier neprehrali skoro štyri a pol roka. Naposledy sa tak stalo 26. septembra 2013, kedy zverenky vtedajšieho trénera Jána Packu prehrali v Šali 25:26. Odvtedy, ak nerátame tri prehry v rámci finálových sérii play-off, Michalovčanky so slovenským tímom neprehrali 35 zápasov v rade. Tridsiaty šiesty už pre nich šťastným nebol...

Peter Brendza (foto: salahandball.sk)



Uverejnené: 19.02.2018 18:20:13 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.