files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dvojgólová prehra MFK Zemplín na Žitnom ostrove

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v stretnutí 21. kola najvyššej Fortuna ligy na pôde DAC Dunajská Streda 0:2 a ich séria bez prehry tak skončila na čísle päť. Michalovčania aj napriek tomu podali sympatický výkon a iba vychýlená koncovka ich obrala o možnosť bodovať. Zverenci trénera Antona Šoltisa odohrajú v rámci základnej časti ešte jeden duel, v ktorom v sobotu 3. marca o 14.00 hod. privítajú majstra MŠK Žilina.

Na Žitnom ostrove síce diktovali od začiatku tempo hry domáci, väčšie šance na otvorenie skóre mali Michalovčania, konkrétne ich útočník Sadam Sulley. Ten najskôr v piatej minúte minul hlavou center Koscelníka, no a o desať minút neskôr sa rútil sám na Patrika Maceja, ktorý ale jeho strelou vykopol a loptu následne obrana DAC odpratala do bezpečia. Zhruba od 25. minúty sa viac začali osmeľovať aj Zemplínčania. Tí poslali do pokutového územia DAC niekoľko nepríjemných centrov, z nich ale gólovo nezapršalo. Na druhej strane sa spoza šestnástky oprel do lopty Roland Černák, ktorého strela ale tesne minula michalovskú bránu, strieľaný center Kalmára z priameho kopu nikto do siete neupratal. Aj preto prvé dejstvo skončilo bezgólovou remízou, ktorá bola spravodlivým vyústením toho, čo sa dialo na ihrisku.

Michalovský lodivod Anton Šoltis musel v polčasovej prestávke vynútene striedať zraneného krajného beka Martina Kolesára, ktorého nahradil Litovec Jankaukas. Aj na začiatku druhého dejstva mali viac z hry domáci. Tí mohli svoju prevahu korunovať otváracím gólom už v 49. minúte, Divkovičovu strelu ale vykopol spred brány Carillo. V 63. minúte mohlo zahrmieť na druhej strane, Danko so Sulleyovom ale svoj brejk dvoch na jedného nepremenili, no a za to prišiel takmer okamžite trest. Po centri z pravej strany vyhral Divkovič súboj so Šimčákom a lopta z jeho kopačky nakoniec došla do michalovskej siete - 1:0. Domáci mohli definitívne rozhodnúť o desať minút neskôr, keď mali výhodu nariadeného pokutového kopu. Matúš Kira ale bravúrne vytlačil strelu Daviesa a vlial svojim spoluhráčom nádej na vyrovnanie. Tí sa jej chytili a od tohto momentu boli v ofenzíve oveľa nebezpečnejší. Na domácich sa valil jeden útok za druhým, no Michalovčania si opäť nepotykali s koncovkou. Najskôr Regáli obhodil Maceja, ale aj jeho bránu, strelu striedajúceho Kurminowského zrazila obrana DAC, no a ďalší striedajúci hráč Peter Kolesár mieril tesne nad. Za nevyužité šance prišiel trest na druhej strane, keď do rozhodenej obrany podnikli domáci rýchlu kontru a Herc upravil na konečných 2:0.

FK DAC Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (0:0)
Góly: 65. Divković, 90+. Herc.
Bez kariet.
Rozhodovali: Marhefka - Bobko, Štrbo.
Divákov: 4946.
FK DAC: Macej - Koštrna, Šatka, Huk, Záhumenský (59. K. Vida) - Kalmár, Ljubicić, Pambou - Černák (69. Čmelík), Divković (77. Herc), Davis.
MFK ZEMPLÍN: Kira - M. Kolesár (46. Jankauskas), Kavka, Carrillo, Šimčák - Koscelník, Žofčák (74. P. Kolesár), Bednár, Danko, Regáli - Sulley (77. Kurminowski).

Hlasy trénerov

Marco Rossi, tréner DAC-u: "Nebol to dnes ľahký zápas, bodový rozdiel z tabuľky sme dnes nevideli. Nerobili sme to, čo sme si pred zápasom povedali. Chýbal nám aj najlepší strelec Erik Pačinda. V prvom polčase sme robili zlé rozhodnutia, napriek tomu sme mali niekoľko šancí. Hosťom sme umožnili vytvoriť šancu Sulleyom, ale Macej chytal výborne. Aj v druhom polčase sme mali problémy, ale nakoniec sme dali dva góly a nepremenili sme penaltu. Zaslúžene sme zvíťazili. Nebol to náš najkrajší zápas, ale vyhrali sme."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Nám sa odchádza ťažko, odohrali sme kvalitný zápas. Prvý polčas bol veľmi dobrý, dobre organizovaný. Mali sme čistú šancu vďaka Sulleyovi. V druhom polčase sme dobre pokračovali, ale keď nedáte gól, nemôžete byť úspešní. Po inkasovanom góle sme to viac otvorili, chceli sme vyrovnať. Chlapcom môžeme vyčítať len finálnu fázu. Musíme popracovať na koncovke. Súperovi gratulujem k víťazstvu."



Uverejnené: 24.02.2018 16:15:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.