files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla konečne zdolala Prešov a v sérii vyrovnala na 1:1

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v druhom semifinálovom stretnutí play-off St. Nicolaus I. ligy nad HC Penguins Prešov 4:2 a vyrovnali tak stav série na 1:1. O góly Dukly sa postarali Ivan Brezniak, Lukáš Hamráček, Jakub Meliško a Lubor Balko. Napínavá semifinálová séria sa teraz sťahuje do Prešove, kde sa v utorok 27. februára odohrá tretí a v stredu 28. februára štvrtý duel. Keby sa v Prešove o finalistovi nerozhodlo, príde na rad piaty duel, ktorý by sa v piatok 2. marca opäť hral v Michalovciach.

Do druhého semifinálového stretnutia vkročili domáci hokejisti úplne inak, ako v piatok. Súpera napádali hneď v jeho obrannom pásme, čím si vytvárali gólové šance. Najskôr síce Jokeľ nedorazil do siete Piatakovu strelu, no v druhej minúte sa už diváci radovali z otváracieho gólu, keď sa podobne ako v piatok prvý presadil Ivan Brezniak. Prešovčania sa mohli vrátiť do zápasu pri vylúčení Solomončaka, presilovku ale nevyužili, navyše krátko po nej mohli ihneď inkasovať, ruský útočník v službách Dukly ale mieril tesne vedľa. Čo sa nepodarilo jemu, podarilo sa v siedmej minúte Hamráčkovi, ktorý pretlačil puk za Riečického chrbát a lavička hosťujúceho tímu reagovala oddychovým časom.

Prešovčania sa mohli v prvej tretine vrátiť do zápasu, postupne ale nevyužili štyri ďalšie presilové hry, za čo ich krátko po začiatku druhej časti potrestal Jakub Meliško tretím michalovským gólom. Ten „ingemákov“ na chvíľu upokojil, čo súper využil na korigovanie po Mikoláškovom teči Novického strely. Domáci hráči ale drámu pripustiť nechceli. Opäť zapli na vyššie obrátku a odmenou im bol gól Lubora Balka na 4:1. V tretej tretine sa zápas už iba dohrával. Prešovčanom sa síce Pulščákom podarilo znížiť, viac gólov ale nepridali a tak sa séria sťahuje na Šariš pri stave 1:1 na zápasy.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Penguins Prešov 4:2 (2:0,2:1,0:1)
Stav semifinálovej série: 1:1.
Góly: 2. Brezniak (Hamráček), 7. Hamráček (Brezniak, Kolba), 22. Meliško (Jokeľ, Piatak), 35. Balko - 28. Mikolášek (Valent, Novický), 54. Pulščák (Gavrik, Babynets) pres/1.
Vylúčení: 7:6, navyše Mašlonka 10. minút napadnutie zo zadu. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Lauff, Vojtek - Novotný, Homola. Divákov: 1571.
HK DUKLA INGEMA: Trenčan - Valečko, Hančák, Kolba, Deyl, Meliško, Rusina, Korenko - Halás, Linet, Solomončak - Jokeľ, Piatak, Mašlonka - Hamráček, Toma, Brezniak - Mesároš, Balko, Banovský.
HC PENGUINS: Riečický - Kotzman, Palko, Novický, Hopkovič, Komloš, Mačkovič, Ferenc, Gábor - Baláž, Šimčák, Prokop - Krajňák, Tomčák, Chalupa - Gavryk, Bylina, Babynets - Mikolášek, Valent, Pulščák.



Uverejnené: 24.02.2018 20:43:14

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623