files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Očakávaný scenár, vyrovnanú východniarsku sériu rozhodujú maličkosti

Semifinálová séria play-off St. Nicolaus I. ligy medzi tímami HK Dukla Ingema Michalovce a HC Penguins Prešov je od prvej minúty napínavá. Po dvoch dueloch v Michalovciach sú asi spokojnejší Prešovčania. Tí splnili to, s čím k Laborcu prišli, vyhrali jeden zápas. Podarilo sa im to hneď na úvod série, kedy zvíťazili 3:2, v druhom stretnutí im už Dukla vrátila požičané späť a po jej výhre 4:2 sa séria na Šariš sťahuje vyrovnaná. A vzhľadom na doterajší priebeh treba povedať, že zaslúžene.

V prvom dueli totiž boli o kúsok lepší Šarišania, v tom druhom zase Michalovčania, ktorým po dlhšom čase vyšiel úvod. Za sedem minút viedli 2:0 a súpera už do zápasu nepustili. „To v sobotu rozhodlo. Zatiaľ, čo v prvom zápase sme dokázali na ich úvodný presný zásah v prvej tretine odpovedať, v druhom už nie. V druhej časti sme následne ešte dvakrát inkasovali a s výsledkom 1:4 sa v poslednej tretine už veľa robiť nedalo. Aj napriek prehre sme spokojní, pretože sme splnili cieľ, s ktorým sme tu išli. Vyhrali sme jeden zápas a séria sa tak k nám sťahuje vyrovnaná,“ poznamenal po druhom semifinálovom stretnutí asistent trénera HC Penguins Peter Křemen. Michalovčanom sa s Prešovom v základnej časti vôbec nedarilo. Prehrali štyri z piatich duelov, navyše k tomu pribudla aj porážka v piatok. Aj preto víťazstvo v druhom stretnutí semifinálovej série potrebovali ako soľ. „Za stavu 0:2 ísť do Prešova by pre nás bola kritická situácia. Ja som veľmi rád, že sme to zvládli. Prvý dôležitý moment bol, že sme rýchlo išli do vedenia, druhý, že sme ubránili päť oslaboviek v prvej časti a tretí bol gól na 4:1 v druhej tretine, kedy sme to definitívne zlomili,“ podotkol na margo víťazného zápasu tréner „Ingemákov“ Miroslav Chudý.

Čo sa týka samotnej série, prekvapením je, že gólovo tímy neťahajú lídri produktivity zo základnej časti, ale skôr hráči z tretej či štvrtej lajny. Za Prešov v oboch zápasoch skóroval mladík Pulščák, za Michalovce dosiahli z útočníkov všetky góly hráči tretej či štvrtej lajny. V oboch zápasoch presne mierili Ivan Brezniak s Luborom Balkom, jeden gól pridal aj krídelník tretieho útoku Lukáš Hamráček. „Hovorí sa, že mužstvo je také silné, akú má silnú tretiu či štvrtú lajnu,“ konštatuje Peter Křemen, ktorý vzápätí dodáva. „Nám v oboch zápasoch tieto útoky zahrali dobre. Hrajú uvoľnene a jednoducho. Som rád, že si navyše veria a ukazujú, že je na nich spoľah aj v kritických momentoch.“ Aj michalovský lodivod Miroslav Chudý si myslí, že títo hráči môžu rozhodovať série. „Súhlasím so svojim kolegom, že práve tieto lajny vyhrávajú v play-off zápasy. Naši hráči z týchto útokov síce v sezóne možno veľa gólov nedávali, no dávali veľmi dôležité góly, či už v záveroch zápasov alebo v predĺženiach. Už počas sezóny som hovoril, že máme štyri lajny, ktoré nás môžu potiahnúť a som rád, že to ide práve tým chlapcom, ktorí skórovali. Verím, že sa v Prešove k ním pridajú aj ďalší.“

Tak ako sa čakalo, semifinálová séria je veľmi vyrovnaná. Rozhodujú maličkosti a zdá sa, že na svoje si prídu aj diváci v Prešove. Po druhom stretnutí je jasné, že Šarišania uvidia rovnako ako Michalovčania dva zápasy, v utorok tretí a v stredu štvrtý. „My musíme hrať jednoznačne inak ako v druhom zápase. Musíme si dať pozor na začiatok, aby nám súper neušiel. V piatok sme zahrali výborne takticky, no v sobotu sa sme prispôsobili súperovej hre. Chceli sme lietať po ľade a z toho sme robili chyby. Zápas sa tak niesol v réžii, ktorá Michalovčanov vyhovuje. My určite nemôžeme doma hrať takto naivne,“ podotýka Peter Křemen. Na druhej strane, keď chcú Michalovčania ostať v hre o finále, musí sa im podariť niečo, čo v tejto sezóne ešte nedokázali. Vyhrať v Prešove. „Keď chceme ísť ďalej, vyhrať minimálne raz musíme a s týmto cieľom do Prešova aj pôjdeme. Všetko sa raz musí skončiť, ja verím, že tá prešovská dominancia domácich duelov sa skonči teraz. Ak chceme ísť ďalej, inú možnosť ako minimálne raz tam vyhrať nemáme,“ presvedčivo poznamenal Miroslav Chudý.

Semifinálová séria okrem výborného hokeja priniesla aj viacero momentov, kedy sa na ľade iskrilo. „Je to play-off a aj to patrí k takýmto zápasom. Robíte si pozíciu aj na ďalšie stretnutia. V ligových zápasoch sa možno súboje nedohrávajú, no teraz sa už ide naplno. Už nie je dôvod šetriť sa. Uvidíme, ako sa séria bude vyvíjať ďalej. Môže sa stať, že my vyhráme doma obidva zápasy, môže sa stať, že dvakrát vyhrajú Michalovce a ľahko sa môže stať, že sa rozhodne v piatom zápase opäť tu. Pri vyrovnaných tímoch je možné všetko,“ podotýka Peter Křemen. O tom, že vybičovaná atmosféra patrí k zápasom play-off hovoril aj michalovský lodivod Miroslav Chudý. „Ľuďom sa to páči a preto je play-off atraktívnejšie. Navyše, v našej konfrontácii s Prešovom ide aj o východoslovenské derby, čo dodáva zápasom ešte väčší náboj. Ďalej pôjde ten, čo zvládne tri zápasy. Všetko je zatiaľ otvorené a podobnú vybičovanú atmosféru čakám aj v Prešove. Budem rád, keď neuvidíme žiadne zákernosti a prípadné zranenia. Nech séria pokračuje v podobnom duchu ako u nás, kde si ľudia určite prišli na svoje.“ 

Peter Brendza



Uverejnené: 25.02.2018 13:43:27 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.