files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mesto má za sebou viacero projektov financovaných z externých zdrojov

Michalovská samospráva má za sebou viacero projektov financovaných z externých zdrojov. Vyplýva to z informatívnej správy o stave realizácie a prípravy projektov zo zdrojov EÚ a dotačných politík, ktorú na svojom utorkovom zasadnutí zobrali na vedomie mestskí poslanci.

V správe sa uvádza, že vlani podali spolu 24 projektov, z ktorých ku koncu minulého roka bolo schválených deväť, neúspešných päť a desať je v stave hodnotenia. V roku 2016 podali 17 projektov, odsúhlasených bolo 11. "Celková výška schválených nenávratných finančných prostriedkov za roky 2016 až 2017 je 3.995.350,73 eura, z toho 2.307.746,73 eura zo štrukturálnych a investičných fondov, výška spolufinancovania mesta predstavuje 191.937,81 eura, z toho spolufinancovanie projektov zo štrukturálnych fondov EÚ je 109.874,67 eura," uvádza sa v dôvodovej správe k materiálu. Zrealizovaných a ukončených projektov v roku 2016 bolo sedem. Týkali sa najmä sociálnej oblasti, odpadového hospodárstva, školstva, bezpečnosti, ale aj kultúry. Projektov za vlaňajšok je spolu 14. Časť je ukončená, časť v stave realizácie a časť z nich sa ešte len uskutoční. Išlo napr. o oblasť cezhraničnej spolupráce, kultúry, sociálnej oblasti, ale aj bezpečnosti súvisiacej s kamerovým systémom či priechodmi pre chodcov. V rámci projektov sa realizovala aj rekonštrukcia zimného štadióna, výstavba komunitného centra či detských ihrísk. Cyklotrasa Centrálna mestská zóna - Biela hora a regenerácia vnútroblokových priestorov na sídlisku Západ čaká na svoje uskutočnenie.

Podľa primátora Viliama Zahorčáka sa mestu darí čerpať externé finančné prostriedky. "Máme, ak to tak môžem povedať, úspechy aj čo sa týka dotačných možností, či už z vlády alebo jednotlivých ministerstiev, ale potom aj z iných nadácií. Samozrejme, že využívame možnosti získavania z európskych fondov. Tu ale v porovnaní s predchádzajúcimi obdobiami sme trošku menej získali a to len preto, že tie výzvy meškali, ale ja verím, že ešte čo to stihneme, keď včas výzvy vyjdú," uviedol pre TASR s tým, že uchádzať by sa chceli o financie napr. na revitalizáciu lesoparku Kerta či Kostolného námestia. V období rokov 2007 až 2015 bolo podľa materiálu podaných celkom 146 projektov, úspešných bolo spolu 79.

TASR



Uverejnené: 28.02.2018 09:47:05 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.