files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Napínavá semifinálová séria vyvrcholí v piatok na Zemplíne

Semifinálová séria play-off St. Nicolaus I. ligy medzi po základnej časti druhým HK Dukla Ingema Michalovce a tretím HC Penguins Prešov naberá na obrátkach. Tak ako sa očakávalo, je napínavá a rozhodujú v nej detaily. Možno aj preto je potrebné, aby postupujúceho do finále a zároveň baráže o Tipsportligu rozlúskol až piaty zápas. V jej prvom diely sa v Michalovciach zrodilo víťazstvo vtedy o krôčik lepších Prešovčanov, ktorí zvíťazili 3:2. Druhý zápas už patril Dukle. Tá po výbornom výkone triumfovala 4:2. Séria sa tak na Šariš presťahovala za stavu 1:1. Prvý postupový mečbal si vybojovali po výhre 4:0 „koňare“. Tí ale domácu výhodu nepretavili na dve víťazstvá. Vo štvrtom stretnutí totiž Michalovčania na piaty pokus konečne dobili Ice Arénu a po výhre 4:2 si vynútili piaty rozhodujúci duel, ktorý sa odohrá v piatok pri Laborci (začiatok o 17.30 hod.). Kto sa teda bude tešiť z postupu do finále, kde na neho už čaká víťaz základnej časti HK 36 Skalica a kto si spolu so Záhorákmi predlží sezónu až do druhej polovice apríla?

Veria, že si to doma už uhrajú

Hokejisti Dukla Ingema si rozhodujúci zápas o všetko nakoniec vymohli na poslednú chvíľu. Práve v tú sa im podarilo zvíťaziť na ľade Prešova, kde vo štvrtom semifinálovom stretnutí triumfovali po výsledku 4:2 a vyrovnali tak stav série na 2:2. „Podarilo sa nám to, s čím sme do Prešova išli, minimálne raz tam vyhrať. Aj preto sme spokojní. Sériu sme síce chceli zvládnuť čo najskôr, treba ale pozerať aj na kvality nášho protivníka. Prvý a tretí semifinálový zápas sme nezvládli. Ani by som nepovedal, že sme Prešov podcenili, no začiatky sme mali ľahkovážne. Aj keď sme potom možno chceli, šťastena sa od nás odklonila. V druhom a hlavne vo štvrtom zápase sme ale hrali úplne iný hokej. Ukázali sme srdce. Hlavne kvôli tomu sme vyrovnali sériu. Teraz nás čaká zápas o všetko a ja verím, že to už doma uhráme,“ poznamenal na margo vyrovnanej semifinálovej série kapitán „ingemákov“ Marek Kolba.

Výhoda domáceho prostredia

Michalovčania majú v tejto sezóne s Prešovom nepriaznivú bilanciu. V základnej časti s nimi štyrikrát prehrali a k tomu pridali aj dve porážky v play-off. Štvrtý duel ale ukázal ich mentálnu silu. Po prvej tretine, ktorú prehrali 0:1, trpezlivo čakali na svoje šance, ktoré v polovici duelu chladnokrvne premenili. Najskôr vyrovnal Erik Piatak, no a potom Radoslav Mesároš nasmeroval Duklu k triumfu. Keď sa v tretej časti k ním pridali Igor Halás s Marekom Mašlonkom, bolo jasné, že hrať sa bude aj v piatok pri Laborci. „Po tom vyrovnávajúcom góle akoby všetko z nás opadlo,“ konštatuje Marek Kolba, ktorý následne pokračoval. „Každý z nás si musí usporiadať v hlave, či je pre nás Prešov strašiakom. Áno, mali v základnej časti s nami priaznivú bilanciu, no teraz sa hrá play-off a to je iná súťaž. Sme technický tím, ktorý keď pridá niečo na viac, tak môže vyhrať nad hocikým.“

Keď budú hrať tak ako vo štvrtom zápase, nemá pochýb o postupe

Výhodu domáceho prostredia si Zemplínčania vydobyli druhým miestom po základnej časti. Pred Prešovom mali štvorbodový náskok, ktorý teraz môže byť nesmierne dôležitý. „Výhodou pre nás môže byť, že hráme doma. Rozhodujúce dueli, či už siedmy, alebo piaty, je lepšie hrať pred domácimi fanúšikmi, ktorí vám môžu vliať silu. Keď budeme hrať tak, ako sme hrali vo štvrtom zápase od druhej tretiny, nemám pochýb o tom, že sa budeme z postupu do finále radovať my,“ podotýka Marek Kolba, ktorý vo svojej bohatej kariére odohral už niekoľko duelov o všetko. „Je určite rozdielne hrať normálny duel ako takýto, kde sa rozhoduje kto z koho. Už od ranného rozkorčuľovania musíte byť nastavený na to, že vyhráte. Keď to budeme mať v hlave takto usporiadané všetci, nemôže to pre nás dopadnúť ináč, iba víťazstvom.“

Budú na rozhodujúci duel opäť plné tribúny?

Najlepšia pozvánka pre fanúšika

Pri pohľade na súpisku je zrejmé, že Michalovčania majú oproti Šarišanom výhodu okrem domáceho prostredia aj v skúsenostiach. Môže to hrať rolu? „Máme v tíme skúsenejších hráčov, no teraz ide o zápasy play-off, kde sa musí hrať aj so srdcom. Kto dá do rozhodujúceho duelu viac srdca, viac nasadenia a chcenia, bude sa na konci radovať z vytúženého postupu ďalej,“ konštatuje michalovský kapitán. Ten verí, že si cestu na tribúnu nájde aj divák. „Žiadna lepšia pozvánka pre ľudí ani nemôže byť, ako rozhodujúci zápas na domácom ľade. Touto cestou by som chcel všetkých pozvať. Verím, že nás prídu povzbudiť a po zápase sa budeme spolu radovať z postupu,“ uzatvára debatu Marek Kolba.

Peter Brendza



Uverejnené: 01.03.2018 15:55:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.