files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mestská polícia zaznamenala vlani výrazný pokles priestupkov

Mestská polícia (MsP) v Michalovciach zaznamenala vlani spolu 2223 priestupkov, čo je oproti predošlému roku o 670 menej.

"Myslím, že to bolo zapríčinené tým, že naše hliadky dennodenne monitorujú ulice, máme mesto rozdelené do siedmich služobných obvodov," vysvetlil pre TASR jej náčelník Dušan Šanta s tým, že prípadné vzniknuté situácie okamžite riešia. Ďalším dôvodom, prečo došlo k spomínanému zníženiu, je podľa neho preventívna činnosť, na ktorú MsP kládla aj v predchádzajúcich rokoch pozornosť. "V roku 2017 bolo realizovaných okolo 50 prednášok, na ktorých sa zúčastnilo približne 3500 žiakov a študentov, ako aj seniorov," zdôraznil. Šanta si myslí, že pokles počtu priestupkov sčasti ovplyvnilo aj to, že počas roka mali podstav troch policajtov. "Keďže tieto priestupky vyhľadávame, tak čiastočne aj to mohlo spôsobiť, že ten nápad tých priestupkov bol v roku 2017 nižší," ozrejmil.

Tento stav však začiatkom tohto roka doplnili. "Bolo výberové konanie v januári, kde sme už vybrali troch policajtov, v súčasnosti sú na kurze," spomenul. V poslednom období s tým však majú podľa jeho ďalších slov problém, pretože z roka na rok im klesá záujem o prácu v MsP. "Na tieto tri miesta sme robili až tri výberové konania," podotkol s tým, že sa to ale netýka len Michaloviec. "Je to celoslovenský trend. Myslím si, že je tu aj problém finančný, pretože v porovnaní so štátnou políciou je to ohodnotenie podstatne nižšie, čiže aj tu vidím dôvod, prečo je to tak," skonštatoval. V súčasnosti majú plný stav, teda 33 policajtov aj s náčelníkom. "Vo výkone služby je ich 26," uzavrel s tým, že v mestskej polícii momentálne pôsobia iba muži.

TASR



Uverejnené: 02.03.2018 15:35:24 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.