files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Miroslav Chudý: Bolo by hriechom nepobiť sa o víťazstvo v lige

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce si nevydýchnu ani po splnení základného cieľa, ktorým bol postup do finále St. Nicolaus I. ligy. V ňom narazia na víťaza základnej časti HK Skalica. Finálová séria štartuje prvými dvoma zápasmi už v pondelok a utorok. Michalovčania cestujú na Záhorie s cieľom nevracať sa s prázdnymi rukami.

Zverenci trénera Miroslava Chudého majú v nohách veľmi napínavú a ťažkú sériu s Prešovom, v ktorej triumfovali 3:2 na zápasy. O definitívnom zlomení na svoju stranu rozhodli v piatkovom piatom stretnutí (4:3), no dôležitý moment sa odohral vo štvrtom súboji ešte v Prešove, kde otočili z 0:1 na 4:1, čím spravili dôležitý krok k vyrovnaniu série na 2:2. „Séria mala svoj dej. V náš prospech sa zlomila až v piatom zápase, no bol to určite dôležitý moment. My sme si v nej prešli ťažkými chvíľami. Nevstúpili sme do nej šťastne. Prehrali sme prvý domáci zápas, čo sme nechceli, no stalo sa. Keby sa prehral náhodou aj druhý domáci duel, bola by to kritická situácia. Museli sme teda vyhrať, čo sa aj stalo. Nevyšiel nám ani prvý zápas v Prešove, čim sme sa dostali do ťažkej situácie, keďže ďalšia prípadná prehra by znamenala koniec. Opäť sme zvládli kritickú situáciu. Boli to veľmi dôležité momenty, v ktorých sme súperovi nedovolili odskočiť na dve víťazstvá. Stále sme v kritických chvíľach zabrali, či to bol druhý, štvrtý alebo piaty duel,“ uviedol na margo náročnej semifinálovej série tréner „ingemákov“ Miroslav Chudý. Toho zverenci mali so Šarišanmi v tejto sezóne nepriaznivú bilanciu. Neobával sa michalovský lodivod, že na to môžu doplatiť aj v semifinálovej sérii? „Základná časť je základná časť, teraz sa hrá play-off a to sú úplne iné zápasy. Ja osobne som si niekoľkokrát pozrel naše zápasy s Prešovom na videu. Boli vyrovnané a také sa hrali aj v tejto sérii. Rozhodovali maličkosti. Tak ako v základnej časti vyhrali oni, mohli sme aj my. Mali proste o kúsok šťastia viac. Aj preto som obavy nemal. Play-off je iná súťaž. Tam nerozhoduje papierová súpiska, tam sa rozhoduje na ľade. Rozhoduje srdce a bojovnosť,“ podotýka Miroslav Chudý.

Veľa sa hovorilo o výhode domáceho prostredia. Michalovčania z nej však neťažili tak, ako sa čakalo. Hneď v prvom zápase prišli spomenutá prehra a výhoda, ktorú mali štvorbodovým náskokom po základnej časti pred „koňarmi“ sa rázom stratila. Našťastie, Dukla zabrala vo štvrtom dueli, kde na piaty pokus jej hráči konečne dobili prešovskú arénu. Podotýkame, že predtým v štyroch prípadoch ťahali za kratší koniec a v základnej časti tam nezískali ani jeden bod. „V sériách hraných na tri víťazné zápasy sa len veľmi ťažko hovorí o výhode domáceho prostredia. Raz zaváhate a máte nôž na krku. Keby sme prvé dva duely doma zvládli, tak by to výhoda určite bola, no nestalo sa. Výhoda zrazu bola na druhej strane. Nám sa to ale podarilo vrátiť na našu stranu a v piatom zápase bolo pre nás domáce prostredie určite výhodou,“ podotkol Chudý, ktorý sa do finále druhej najvyššej súťaže dostal ako tréner už tretíkrát v rade. Predtým sa s Novými Zámkami a Detvou tešil aj z celkového víťazstva v lige.

Michalovská Dukla v súbojoch proti Prešovu bojovala aj o predĺženie sezóny. Postupom do finále si totiž jej hráči zabezpečili aj účasť v baráži o Tipsportligu, kde sa stretnú dvaja najlepší prvoligisti s dvoma najslabšími tímami z najvyššej súťaže. Momentálne ale jeho zverenci na baráž nemyslia. Prvoradým cieľom je finále a zisk pohára za víťazstvo v celej súťaži. „Keď už sme sa dostali takto ďaleko, bolo by hriechom nevyužiť šancu a nepobiť sa o víťazstvo v lige,“ hovorí v posledných dvoch rokoch víťaz druhej najvyššej súťaže, ktorý následne k finálovej sérii so Skalicou, ktorá začína v pondelok na Záhorí. „Finálové zápasy rozhodne neberieme ako prípravu na baráž. My sme splnili cieľ, ktorým bola účasť vo finále. Nebavme sa teraz o baráži, bavme sa o finálovej série. To bol prvý krok, teraz nasleduje druhý. Sme vo finále a chceme ligu vyhrať. Neberiem to, že sme postúpili do baráže o najvyššiu súťaž, tá je ešte ďaleko. Pred nami je finále, v ktorom sa chceme pobiť o víťazstvo v lige.“

Súperom michalovskej Dukly vo finále je Skalica. Víťaz základnej časti sa do boja o prvenstvo dostal druhý raz po sebe. Vlani Záhoráci nestačili na Detvu, teraz by však radi získali víťazný pohár. „Už som to raz spomínal, ja som Skalicu od začiatku považoval za jedného z najväčších favoritov celej súťaže. Vlani som proti nej s Detvou hral vo finále a už vtedy tam bol kvalitný mančaft. Ten počas leta posilnilo vedenie hlavne skúsenosťami. Družstvo je teda ešte silnejšie, ako vlani. Ja som teda počínal s tým, že budú hrať o špicu tabuľky. To sa aj potvrdilo. Záver základnej časti mali fantastický, neprehrali veľmi dlho a zaslúžene sa stali víťazmi základnej časti,“ opísal Miroslav Chudý svojho finálového protivníka a vzápätí ešte dodal. „V minulosti sa mi zdalo, že ide o mužstvo dvoch tvári. Zatiaľ, čo doma hrali výborne, vonku to až tak nebolo. Teraz to zrovnali. Je to nepríjemný súper, či doma alebo vonku. Očakávam veľmi vyrovnanú sériu. Rozhodovať opäť môžu detaily. Veľa môžu, ale aj nemusia napovedať prvé dva zápasy. Bude to o tom, že kto vyhrá tri zápasy, bude sa tešiť z celkového prvenstva.“

A s čím by sa Michalovčania chceli v utorok večer vracať zo Záhoria? „Do každého zápasu ideme s cieľom neprehrať. Musíme sa najskôr sústrediť na pondelkový prvý zápas, potom sa uvidí, čo ďalej. Teraz musíme trošku skrotiť našu eufóriu a chlapcov pripraviť mentálne tak, že dueli s Prešovom neboli vrcholom sezóny, ten príde až teraz,“ konštatuje na záver tréner michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 05.03.2018 14:06:55 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.