files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pevnosť "kráľov" dobyli v najvhodnejší čas

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce v play-off St. Nicolaus I. ligy búrajú prognózy nastavené po základnej časti. V nej iba dva ľady ostali nimi nedobyté. Prešovský dobyli v najvhodnejší čas, vo štvrtom semifinálovom zápase, kedy sa im po výhre 4:2 podarilo sériu vrátiť do Michaloviec, kde si vydobyli postup do finále. V ňom narazili na víťaza základnej časti HK Skalica. Ani na Záhorí sa im však v sezóne nedarilo, keď v dvoch zápasoch zaknihovali prehry v riadnom čase. V prvom finálovom dueli ale opäť zbúrali prognózy a po výbornom kolektívnom výkone zvíťazili 4:1, čím sa vo finálovej sérii ujali vedenia 1:0.

Michalovčania umne prečkali prvú tretinu, v ktorej hlavne v druhej desaťminútovke mali viac z hry domáci „Králi“. Trpezlivo čakali na svoju šance, ktoré prišli v druhej tretiny. „Za výkon musím chlapcov pochváliť. My sme išli do zápasu s tým, že práve dnes je náš deň, kedy musíme vyhrať. Chceli sme nadviazať na posledné dva zápasy s Prešovom a ja si myslím, že sa nám to podarilo. Chlapci podali kolektívny výkon, poctivou robotou išli jednoznačne za víťazstvom. Rád by som vyzdvihol brankára Adama Trenčana, ktorý chytal fantasticky. Víťazstvo nás teší, no v Skalici hráme ešte jeden zápas a uspieť chceme aj v ňom,“ zdôraznil po výhre tréner michalovskej Dukly Miroslav Chudý.

Adam Trenčan kryl tridsať striel Skaličanov a výraznou mierou sa podpísal pod víťazstvo Dukly. Na snímke so strelcom prvého gólu Lukášom Hamráčkom.

Chlieb prvého finálového duelu sa lámal v druhej tretine. V jej úvode potrestal chybnú rozohrávku na úvodný presný zásah Lukáš Hamráček. Skaličania síce Martinom Hujsom vyrovnali, no o tridsať sekúnd neskôr poslal Duklu opäť do vedenia Tomáš Banovský. Na jeho gól  v tretej časti nadviazali Lubor Balko a počas power-play aj Oliver Jokeľ. „Druhý a tretí gól boli kľúčovými momentmi zápasu. Som veľmi rád, že druhý a víťazný gól strelil práve „Banán“. Takisto som rád, že sa presadila tretia a hlavne štvrtá päťka, kde nastúpil aj Rado Cútt, ktorý po chorobe trénoval iba dva dni. Chalani to nemali ľahké, no situáciu zvládli k obrovskej spokojnosti. Teší ma aj Balkov gól na 3:1. Už sme si trošku zvykli, že Ľubo strieľa dôležité góly. Bolo to tak v sérii s Prešovom a potvrdil to opäť teraz, keď sa presadil pri skalickom nápore,“ podotkol Miroslav Chudý.

Tomáš "Banán" Banovský prerušil gólové suchoty v najvhodnejší čas

Michalovčania tak splnili cieľ, s ktorým išli na Záhorie, hneď v prvom finálovom dueli. S jedlom ale rastie chuť a keď uspeli v prvom, prečo nevyhrať aj v druhom stretnutí. Veď pod tlakom budú tentoraz „skalickí králi“, ktorí v utorok musia vyhrať. „Ja si nemyslím, že po víťazstve sa nám bude hrať ľahšie. Stále musíme hrať tak, ako by bolo v sérii 0:0. Znova nás čaká ťažká práca. Skaličania budú chcieť sériu určite vyrovnať a urobia preto všetko. My sa však pokúsime vyhrať tu aj po druhýkrát. Nebude to jednoduché, nebude to ľahké. Čaká nás opäť tvrdá práca, no my sme na to pripravení a chceme sa pobiť o ďalšie víťazstvo,“ dodáva na záver tréner michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.03.2018 09:35:04 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.