files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Anton Šoltis: Cieľom je ísť v tabuľke vyššie

Základná časť najvyššej futbalovej súťaže Fortuna ligy minulý víkend napísala svoje posledné dvadsiate druhé kolo. Od nastávajúceho víkendu sa naplno rozbehne nadstavbová časť, v ktorej sa tímy rozdelia do dvoch skupín. Šesť tímov si to rozdá každý s každým doma - vonku v skupine o majstra a šesť v skupine o záchranu. Aj keď matematická šancu ešte existovala, už pred začiatkom jarnej časti bolo jasné, že futbalisti MFK Zemplín Michalovce si zahrajú v tej druhej. Nakoniec základnú časť ukončili so solídnym ziskom 24 bodov na deviatom mieste. Aktuálne strácajú na siedmu Nitru šesť bodov a majú desaťbodový náskok pred posledným Prešovom a predposlednou Senicou, teda miestami, ktoré by po skončení desaťkolovej nadstavby zaručovali vypadnutie či prípadnú baráž o najvyššiu súťaž s druhým najlepším druholigistom.

Michalovčania si pomohli výborným vstupom do jarnej časti, kde v troch ťažkých zápasoch získali štyri body. Najskôr doma remizovali so Slovanom Bratislava 1:1, následne síce po dobrom výkone prehrali v Dunajskej Strede 0:2, no všetko si vynahradili minulú sobotu, kedy na domácej pôde zdolali majstra zo Žiliny 1:0. „Štyri body z tohto trojzápasu sú dobré. Presne takto sme si to aj predstavovali. Mohli sme mať aj o jeden bodík viac. Myslím hlavne na duel v Dunajskej Strede, ktorý sme prehrať nemali. Herne to však z našej strany bolo dobré a so štyrmi bodmi sme spokojní,“ skonštatoval na margo štartu do jarnej časti tréner Michalovčanov Anton Šoltis. Ten následne zhodnotil aj základnú časť z pohľadu „žlto-modrých“, či od jarnej časti „bielo-modrých“. „Skončili sme na deviatom mieste, no ešte nie je koniec ligy. Toto umiestnenie je realita. Už pred sezónou sme hovorili, že sa chceme pohybovať okolo ôsmeho či deviateho miesta. Po skončení základnej časti sa dívame hore a radi by sme išli po siedmej priečke,“ pokračoval Anton Šoltis.

Práve siedme miesto by mohlo Michalovčanom dokonca predĺžiť sezónu. Keď by totiž vyhral Slovnaft Cup jeden z trojice tímov umiestnených na medailových pozíciách, baráž o Európsku ligu by si zahral so zastávajúcou trojicou družstiev z prvej šestky aj tkz. víťaz druhej nadstavbovej skupiny. „Ja som sa už vyjadril pred sezónou, že naším hlavným cieľom je záchrana. Takisto, že sa chceme dívať hore. Sme na deviatom mieste, pred nami je ôsma a siedma priečka. Strata na tieto umiestnenia nie je veľká, takže sa chceme pobiť o to, aby sme skončili čo najvyššie, možno aj na spomenutej siedmej priečke. Cieľom v nadstavbovej časti je teda ísť v tabuľke vyššie. Hoci naše výkony v jari sú zatiaľ dobré, chceme sa ešte zlepšovať. Na druhej strane, v troch jarných dueloch sme nemali čo stratiť. Hrali sme totiž proti tímom z hora tabuľky. Teraz nás čakajú aj súboje, v ktorých budeme favoritom a budeme to musieť ukázať aj na ihrisku,“ podotýka Anton Šoltis, na ktorého zverencov túto sobotu o 14.00 hod. čaká prvý domáci duel nadstavbovej časti proti Prešovu. Ten od jeho návratu do najvyššej súťaže ešte nezdolali. Vlani s ním v troch dueloch remizovali, v tejto sezóne v dvoch doteraz ťahali pri zhodných prehrách 0:1 za kratší koniec. „Je najvyšší čas to v sobotu zmeniť,“ dodáva na záver michalovský lodivod.

Permanentky v predaji od stredy

Michalovčania sa v nadstavbovej časti stretnú doma a vonku s tímami FC Nitra, FC ViOn Zlaté Moravce, FK Železiarne Podbrezová, FK Senica a Tatran Prešov. Na jednotlivé domáce zápasy bude jednotné vstupné (krytá tribúna šesť eur, nekrytá tri eurá), dá sa však zakúpiť aj permanentka. Výhodu budú mať tí, ktorí permanentku mali aj na zápasy základnej časti. „Na krytú tribúnu stojí permanentka dvadsať štyri eur, pre tých, ktorí ju mali aj na základnú časť je to dvadsať eur. Na nekrytú tribúnu stojí permanentka dvanásť eur, pre tých, ktorí ju mali predtým bude za desať eur. Senior permanentka stojí osem eur. Predaj nových a predlžovanie už existujúcich permanentiek sa uskutoční v stredu a vo štvrtok (od 10.00 hod. do 16.00 hod.)  v pokladni na štadióne pri sektore D4 na parkovisku pri umelej tráve. Permanentku treba priniesť so sebou. Po tomto termíne sa už nebude môcť predlžiť platnosť permanentky z jesene. Tí, ktorí nevyužijú príležitosť predlženia permanentky, ich miesto bude od piatku k dispozícii pre ďalších fanúšikov, píše sa na stránke michalovského klubu.

Aktuálna tabuľka nadstavbovej časti o udržanie sa

7. FC Nitra 22 7 9 6 19:14 30
8. FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble 22 7 4 11 28:37 25
9. MFK Zemplín Michalovce 22 6 6 10 18:25 24
10. FK Železiarne Podbrezová 22 6 2 14 19:37 20
11. FK Senica 22 3 5 14 17:42 14
12. 1. FC Tatran Prešov 22 3 5 14 13:44 14

Vyžrebovanie MFK Zemplín v nadstavbovej časti o udržanie sa:
1. kolo: sobota 10. marca o 14.00 hod.: Michalovce - 1. FC Tatran Prešov.
2. kolo: sobota 17. marca o 17.00 hod.: FK Železiarne Podbrezová - Michalovce.
3. kolo: sobota 31. marca o 17.00 hod.: Michalovce - FC Nitra.
4. kolo: sobota 7. apríla o 17.00 hod.: FK Senica - Michalovce.
5. kolo: sobota 14. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble.
6. kolo: sobota 21. apríla o 17.00 hod.: FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - Michalovce.
7. kolo: sobota 28. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - FK Senica.
8. kolo: sobota 5. mája o 17.00 hod.: FC Nitra - Michalovce (hrá sa v Zlatých Moravciach).
9. kolo: sobota 12. mája o 17.00 hod.: Michalovce - FK Železiarne Podbrezová.
10. kolo: sobota 19. mája o 17.00 hod.: 1. FC Tatran Prešov - Michalovce (hrá sa v Poprade).



Uverejnené: 07.03.2018 10:08:26 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.