files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Obral Michalovčanov o víťazstvo odpískaný ofsajd?

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce navnadili troma dobrými výkonmi v jarnej časti fanúšika, no toho v sobotu sklamali. V ich zápase prvého kola nadstavbovej časti s Tatranom Prešov totiž z hry oboch tímov boleli oči. Diváci čakali na prvú strelu medzi tri žrde 63. minút, o desať minút dlhšie na prvú povediac vyloženú šancu, no a gólu by sa nedočkali zrejme ani do rána. Michalovčania teda proti najslabšej obrane súťaže neskórovali ani v treťom tohtosezónnom vzájomnom meraní síl a v zápase jednookého so slepým sa zrodila zaslúžená bezgólová remíza.

Aj keď sa čakalo, že aktívnejší budú domáci, opak bol pravdou. Úvodná dvadsaťminútovka vyšla lepšie Tatranu, ktorý mohol už po niekoľkých sekundách hry skórovať, hlavička Hošeka ale išla tesne mimo. „Je škoda, že sme úvod nepretavili na strelený gól,“ rozhovoril sa kapitán Tatrana Martin Luberda. „V ďalších minútach prvého dejstva prevzali iniciatívu domáci. My sme ich však prakticky do ničoho nepustili, takže podľa mňa je bezgólová remíza spravodlivá,“ pokračoval kapitán Prešovčanov, ktorí už vyše 700 minút neskórovali. „Počúva sa to veľmi zle. My musíme urobiť všetko preto, aby sa to v nasledujúcom zápase zmenilo,“ dodáva Luberda.

Oživenie michalovskej hry priniesol v druhom polčase Stanislav Danko. Čiperný stredopoliar rozbehal dovtedy statický stred poľa a rázom boli Michalovčania pri lopte skôr. Rodák z neďalekých Pozdišoviec to skúšal aj strelecky, jedna jeho strela išla tesne mimo, druhú vyrazil brankár Slančík. „Hlavne v prvom polčase bolo z našej strany strašne málo streľby na bránu. Prvú strelu na bránu sme poslali dvadsať minút pred koncom, čo je veľmi neskoro. Keď ste nepresný v koncovke, nemôžete dať gól a to bol aj náš prípad,“ skonštatoval po stretnutí Stanislav Danko, ktorý nevie povedať prečo Michalovčania ani na posledný pokus Prešov v najvyššej súťaži nezdolali. „Neviem, čím to je. Oni vždy hrajú zozadu, čo nám nevyhovuje. Snáď to zlomíme v ďalšom zápase.“

Michalovčania nezopakovali výkony z predošlých troch zápasov. Jasne sa ukázalo, že im defenzívna hrať Tatranu nevyhovuje a viac sa vedia dostať do hry proti tímom, ktoré chcú hrať futbal. „Opäť sme proti ním v tejto sezóne neskórovali. Ich hra nám proste nevyhovuje. Ešte sa s Prešovom raz v tejto sezóne stretneme, takže verím, že to konečne zlomíme a tešiť sa budeme konečne my,“ zdôraznil tréner Michalovčanov Anton Šoltis. Jeho zverenci predsa len raz dostali loptu do siete. V 78. minúte Sadam Sulley dorazil strelu práve aktívneho Danka do siete, čiarový arbiter ale odmával ofsajd. Či ofsajd bol, či nebol, to nech riešia kompetentní (z nášho záberu vidno, že byť nemusel). Keby sa však ghanský útočník neulakomil, lopta by zrejme skončila v sieti aj z Dankovej kopačky a gól by platil. „Ja teraz neviem povedať, či to ofsajd bol, alebo nie. Keď išla lopta do siete a on z postavenia mimo hry ju ešte zasiahol, tak to bola z jeho strany naivita. Útočník musí mať v takýchto situáciách prehľad. Keby strela do brány nešla, tak to beriem, ale keď áno, tak to bola jeho naivita,“ dodáva Anton Šoltis.

 

 

Ofsajdová situácia z nášho záberu. Mal Sulleyov gól platiť, alebo nie?

Peter Brendza



Uverejnené: 11.03.2018 20:16:16 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.