files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v piatok opäť doma, bodovať chce aj proti druhému extraligistovi

Po troch kolách, čiže prvej štvrtine play-out Tipsport ligy, je jasné, že tímy, čo prinesú body aj z ľadu súpera, budú držať v rukách najsilnejšie karty v podobe účasti v najvyššej súťaži. V doterajších šiestich dueloch totiž zakaždým zvíťazil domáci tím. Ako jediný u súpera získal aspoň bod v utorkovom treťom kole Liptovský Mikuláš, ktorý v Michalovciach prehral 3:4 po samostatných nájazdoch.

„Zatiaľ platí pravidlo môj dom – môj hrad. Je to určite aj preto, že každý si uvedomuje, že ide oveľa. Pred vlastnými divákmi nechce nikto stratiť, pretože u súpera sa získavajú body o to ťažšie,“ rozhovoril sa útočník HK Dukla Ingema Michalovce Erik Piatak. „My sme chceli bodovať aj vonku. V Detve či Skalici sa nám to však nepodarilo. Tie zápasy nám jednoducho nevyšli. Neviem prečo, možno sme nemali taký prístup, ako sme mali mať. V Detve nám nevyšiel podobne ako doma proti Mikulášu úvod. Doma sme sa ale potom rozbehli a myslím si, že sme vyhrali zaslúžene,“ pokračoval strojca utorkového michalovského víťazstva. Piatak totiž dva góly dal a na tretí prihrával, navyše, bol jediným úspešným exekútorom v samostatných nájazdoch. Michalovčania síce získali v utorok dva body, no mohli mať aj tri. Po dvoch tretinách totiž viedli 3:1 a mali zápas v rukách. „Je škoda, že sme vedenie neudržali. Vzhľadom na vývoj zápasu sme skôr bod stratili ako získali,“ konštatuje Erik Piataka.

Extraligová baráž ide v rýchlom slede ďalej. Už v piatok sú na programe zápasy štvrtého kola, v ktorom sa Michalovčania opäť predstavia doma a opäť to bude proti extraligistovi. Tentoraz privítajú po základnej časti poslednú Detvu. „Čaká nás ďalší ťažký súper, no ľahkého už v play-out nenájdete. A ako na neho? No musíme hrať takú hru, akú sme predvádzali dve tretiny proti Liptovskému Mikulášu,“ uviedol recept na zdolanie Detvancov v baráži so štyrmi bodmi najproduktívnejší hráč Dukly Erik Piataka.

Tabuľka po 3. kole
1. MHK 32 Liptovský Mikuláš 3 2 0 0 0 1 0 12:9 7
2. HC 07 Detva 3 2 0 0 0 0 1 13:8 6
3. HK Skalica 3 1 0 0 0 0 2 8:11 3
4. HK Dukla Ingema Michalovce 3 0 0 1 0 0 2 7:12 2

Ďalší program play-out
4. kolo (Piatok 23. marec)
HK Skalica - MHK 32 Liptovský Mikuláš (17.00 hod.), HK Dukla Ingema Michalovce - HC 07 Detva (17.30 hod.).

5. kolo (Nedeľa 25. marec)
HK Dukla Ingema Michalovce - HK Skalica (17.30 hod.), HC 07 Detva - MHK 32 Liptovský Mikuláš (17.30 hod.).

Peter Brendza



Uverejnené: 22.03.2018 14:38:49 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.