files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cez prázdniny sa deti určite nenudia

Mestský úrad Michalovce – odbor školstva, kultúry a športu i počas týchto letných prázdnin nezanevrel na tých najmenších. V spolupráci zo ZŠ Krymská sa rozhodol zorganizovať už druhý ročník Letnej prázdninovej ligy v malom futbale, ktorá má názov „O pohár primátora mesta”. Poèas celého júla budú futbalové minidružstvá súťažiť o hodnotné ceny, ktoré venuje mesto. V tejto súťaži štartujú 4 družstvá, ktoré sa stretnú dvojkolovo systémom každý s každým. Hrať sa bude na multifunkčnom ihrisku na ZŠ Krymskej každý pondelok a stredu, počas celého mesiaca.


Mesto chce podporovať mládežnícky šport

Pracovníci mesta sa snažia dostať deti na športoviská všetkými možnými spôsobmi. Po veľmi úspešnom prvom ročníku letnej prázdninovej ligy v malom futbale, sa jeho činovníci rozhodli aj pre druhý ročník. Počas celého júla budú mladí futbalisti súťažiť o prvenstvo na tomto turnaji. „Do tejto prázdninovej ligy v malom futbale sa mohlo prihlásiť ktorékoľvek uličné či sídliskové družstvo“, povedal nám Ivan Pšenko z odboru školstva, kultúry a športu na michalovskom mestskom úrade. „Súťaž sa uskutoční na multifunkčnom ihrisku ZŠ Krymskej, ktorá najlepšie vyhovovala našim podmienkam“, pripomenul Pšenko. 

Pohár pre víťazné družstvo

Do tejto ligy sa mohli prihlásiť uličné či sídliskové družstvá, ktoré spĺňajú niekoľko podmienok. „Hrať môžu chlapci narodení po 1. 9. 1995, čiže terajší ôsmaci“, dodal k pravidlám Pšenko. Družstvo tvorí desať hráčov, pričom priamo na ihrisku môžu byť štyria hráči a jeden brankár. Zápasy sa hrajú 2 x 20 minút, pričom v lige sa stretnú tímy každý s každým dvojkolovo. V súťaži budú štartovať štyri družstvá a to FC Topoľany, Old Stars, Východ a SK Kyjevská. „Mladí futbalisti odohrajú medzi sebou po šesť zápasov a liga sa tak skonči na konci júla“, povedal nám ešte Pšenko. Hracími dňami budú pondelok a streda. Liga má naplánované posledné kolo na 28. júla, kedy budú tímom odovzdané aj vecné ceny, ktoré venuje mesto. „Víťazné družstvo bude ohodnotené peknými vecnými pohármi, ktoré venuje mesto“, usmernil nás Pšenko, po otázke, o čo budú mladí futbalisti súťažiť.  

 

Mladíci z Topolian zatiaľ v trháku

Po dvoch odohratých kolách sa na čelo tabuľky vyšvihlo družstvo FC Topoľany, ktoré zatiaľ získalo plný počet bodov. „Toto družstvo sa ukazuje ako horúci favorit“, poznamenal na záver Pšenko. Treba podotknúť, že mladíci z FC Topoľany predvádzajú veľmi pekný kombinačný futbal a dominuje v ňom hlavne strelec Chmurovič, ktorý má po dvoch zápasoch na svojom konte 9 gólov. Budeme naďalej sledovať, ako sa mladým futbalistom bude dariť a  kto nakoniec zodvihne nad svoju hlavu víťazný pohár.
Odohrané zápasy: Old Stars – Východ   4 : 2  ( 1 : 0 ), G : Pavlík 2, Blahuta, vlastný – Wiercigrof 2
SK Kyjevská – FC Topoľany  2 : 8  ( 0 : 3 ), G : R. Jelinský 2 – Chmurovič 5, Kosiovaľ 2, Chimaľ. Východ – SK Kyjevská  3 : 7  ( 1 : 3 ), G : Mazúr 2, Wiercigrof – R. Jelinský 2, Mesároš, Prosták, Balog, Fajner, vlastný.
FC Topoľany – Old Stars 12 : 1  ( 4 : 0 ), G : Chmurovič 4, Chimaľ 4, Kosiovaľ 3, Jankaj – Blahuta

Tabuľka:
1. FC Topoľany 2 2 0 0 20:3 6
2. SK Kyjevská 2 1 0 1  9:11 3
3. Old Stars 2 1 0 1   5:14 3
4. Východ 2 0 0 2   5:11 0
Ďalší program ligy :
3. Kolo 19. 7. : Východ – FC Topoľany, Old Stars – SK Kyjevská.
4. Kolo 21. 7. : Východ – Old Stars, FC Topoľany – SK Kyjevská.
                             
                         Peter Brendza

 



Uverejnené: 23.07.2010 07:35:18 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.