files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V gólovej prestrelke tretie domáce víťazstvo Dukly

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zavŕšili týždeň domácich zápasov tretím víťazstvom a sú tak reálne v hre o dve miestenky do najvyššej súťaže. Zverenci trénera Miroslava Chudého po tom, čo zdolali v utorok Liptovský Mikuláš 4:3 po samostatných nájazdoch v piatok rovnakým výsledkom porazili aj druhého extraligistu HC 07 Detva, no a v nedeľu ďalším tesným víťazstvom skolili Skalicu (5:4). Na svojom konte tak majú osem barážových bodov a iba o dva body zaostávajú za lídrom z Liptovského Mikuláša. Na druhú Detvu strácajú dokonca iba jeden.

Nedeľňajší duel dvoch prvoligistov priniesol na Zemplíne dramatickú zápletku s viacerými zvratmi. V gólovej prestrelke Dukla v druhej tretine prehrávala 1:2, 2:3 aj 3:4, no nakoniec vyťažila tri dôležité body. Záhorákom vlieval nádej predovšetkým skúsený Martin Hujsa. Ten zaznamenal v druhej časti všetky tri góly svojho tímu a všetkými Skaličanov posielal do vedenia. Ani tento jeho gólový nástrel ale nestačil na body. „Radšej by som tie góly vymenil za body,“ rozhovoril sa 39-ročný skúsený matador, ktorý skóroval v dvoch presilovkách a jednom oslabení. Skúseného harcovníka, ktorý na staré kolena prišiel vypomôcť svojmu materskému klubu mrzelo, že spolu so spoluhráčmi nedokázali udržať tesné vedenie aj v tretej tretine. „Viedli sme 2:1, 3:2 aj 4:3. Mali sme si to postrážiť. Po zlom začiatku sme sa nakopli a myslím si, že hlavne v druhej časti sme boli Michalovciam viac ako vyrovnaným súperom. V niektorých chvíľach sme dokonca boli lepším tímom. V tretej tretine to už bolo kto z koho. Žiaľ, mali sme smolu. Ako hovorím, mali sme si to postrážiť, no domáci asi boli o krôčik lepším tímom,“ pokračoval Martin Hujsa.

Všetko mohlo byť inak. Michalovčania mali raketový štart do duelu. Z viacerých „góloviek“ ale vyťažili iba presný zásah kapitána Mareka Kolbu. Postupom času sa do hry čoraz viac dostávali aj Záhoráci. Tých nakopla presilovka zo záveru prvej polovici tretiny a v tej druhej, ako aj v druhej tretine už boli Michalovciam vyrovnaným súperom. Pomohli im k tomu ale aj domáci viacerými chybami, ktorými stavali súpera na nohy. „Neviem, čo sa stalo. Začiatok máme výborný, dáme gól, máme aj ďalšie šance, no potom prestaneme hrať. Keby sme dali tri, štyri góly, na ktoré sme aj mali šance, zápas sa vyvíja inak. Tak sme súpera nechali v hre a ten to využil,“ začal kritickým hodnotením útočník Dukly Igor Halás. Z čoho pramenili viaceré chyby Michalovčanov? „Je pravdou, že nemáme za sebou toľko ťažkých zápasov ako Liptovský Mikuláš či Detva. Zápasy sa hrajú prakticky každý druhý či tretí deň, takže neostáva ani veľa času na regeneráciu. Tie chyby možno pramenia aj z obtiažnosti jednotlivých duelov. Je to škoda, pretože na nich doplácame. Náskok sme stratili proti Mikulášu aj Detve, proti Skalici sme nimi súpera stavali na nohy. V ďalších dueloch sa ich musíme vyvarovať, tak ako zbytočných faulov. Je pekné, že sme proti Detve aj teraz proti Skalici otočili výsledky, no v ďalších zápasoch sa nám to môže vypomstiť,“ pokračoval 25-ročný útočník, ktorý potom, čo dorazil víťazným gólom v piatok Detvu, rovnakým kúskom odprevadil domov aj v nedeľu Záhorákov. „Je jedno, kto dáva góly, hlavné sú tri body.“

Prvých päť kôl barážových súbojov ukázalo, že veľmi dôležité bude domáce prostredie. Ako jediný tím vonku dosiaľ bodoval Liptovský Mikuláš, ktorý získal pri prehre 3:4 po samostatných nájazdoch bod v Michalovciach a hneď na to zvíťazil 4:0 v Skalici. Aj preto sú Liptáci na prvom mieste, s jednobodovým náskokom pred Detvou a dvojbodovým pred tretími Michalovcami. Skaličania začínajú zaostávať, keďže na lídra strácajú zo štvrtej pozície už sedem bodov. „Je pravdou, že nám súperi začínajú utekať. V zostávajúcich zápasoch sa ale budeme biť o ďalšie body. Baráž bola naším cieľom celú sezónu a keď sme sa tu dostali, určite to nezabalíme,“ sebavedomo konštatuje Martin Hujsa. Na druhej strane, Michalovčania sú po troch víťazstvách v hre o Extraligu. „Podarilo sa nám doma získať osem bodov, čo je výborné. Po dvoch prehrách na úvod sme museli bodovať, keď sme chceli ostať v hre o postup. Získané body sú fajn, no teraz ich musíme potvrdiť v troch idúcich zápasoch vonku. U súperov jednoducho musíme niečo získať,“ podotýka Igor Halás. Na toho spolu s jeho spoluhráčmi čaká ťažký týždeň. V utorok sa predstavia v Liptovskom Mikuláši, na Veľký piatok v Detve, no a náročnú sériu duelov vonku ukončia v nedeľu v Skalici. „Po troch výhrach sme nabrali sebavedomie. Vidíme, že sa s týmito súpermi hrať dá. Určite chceme zobrať nejaký bod Mikulášu či Detve a určite chceme zabodovať aj v Skalici. Sami vidíte, že súťaž je strašne vyrovnaná. Body ostávajú väčšinou doma. Keď sa chceme pobiť o najvyššiu súťaž, musíme bodovať aj u súperov. Teraz na to budeme mať šancu,“ dodáva na záver Igor Halás.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.03.2018 11:41:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.