files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Dukle spokojnosť. „Favoritom dýchame na krk,“ ozýva sa zo šatne

Michalovská Dukla Ingema vstupovala do predchádzajúceho týždňa s jasným cieľom. Po dvoch prehrách na úvod play-out sa jej hráči chceli vrátiť do hry o najvyššiu súťaž. K tomu potrebovali v troch domácich dueloch v rade bodovať. To sa im nakoniec podarilo. V utorok zdolali Liptovský Mikuláš 4:3 po samostatných nájazdoch, v piatok rovnakým výsledkom ale v riadnom hracom čase Detvu, no a v nedeľu pokorili aj svojho finálového súpera z prvej ligy Skalicu, ktorého zdolali opäť tesne 5:4. V tabuľke im tak s ôsmimi bodmi patrí tretie miesto iba s dvojbodovou stratou na lídra z Liptovského Mikuláša, na druhú Detvu zase strácajú jeden bodík.

„Presne takto sme si to predstavovali. Doma sme chceli bodovať a som rád, že sa nám to aj podarilo. Keby sa nám nepodarilo v jednom zápase bodovať, určite by to bolo pre nás už ťažšie. Teraz favoritom dýchame na krk a sme stále v hre o Extraligu,“ podotkol po výhre nad Skalicou strelec štyroch barážových gólov Igor Halás.

Michalovčania zvládli domáce súboje tak ako chceli. Stratili akurát jeden bod, čo by pred utorkovým duelom tretieho kola s nulou na konte určite brali. „Po tých dvoch prehrách sme si povedali, že tie nasledujúce zápasy musíme zvládnuť. Nakoniec sa nám to podarilo. Máme to rozohrané celkom dobre. Teraz nás ale čakajú tri zápasy vonku, v ktorých, keď chceme stále miešať extraligovými kartami, musíme bodovať taktiež,“ poznamenal kapitán tímu Marek Kolba, ktorý uviedol aj recept na úspech na ľade súpera. „Všetko je to v našich hlavách, ako k tomu pristúpime, či už na ľade, alebo mimo neho. V utorok nás čaká veľmi dôležitý zápas v Mikuláši, ktorý môže veľa napovedať. Verím, že ho zvládneme k spokojnosti.“

Podobne je na tom aj Igor Halás. Aj podľa jeho slov musia „ingemáci“ v tohtotýždňových zápasoch v utorok v Liptovskom Mikuláši, v piatok v Detve a v nedeľu  v Skalici bodovať tak, aby v ďalších troch domácich dueloch, ktoré ich čakajú po Veľkej noci, mali pred vlastnými divákmi ešte o čo bojovať. „Najlepšie by bolo bodovať vo všetkých troch zápasoch. Nejaké body chceme určite vziať v utorok a v piatok extraligistom, no a keď chceme pomýšľať nad extraligou, bodovať musíme aj v nedeľu v Skalici,“ podotýka 25-ročný odchovanec košického hokeja v službách michalovskej Dukly.

Po piatich barážových kolách sa jasne ukazuje, akú výhodu má domáce prostredie. Veď až v deviatich doterajších dueloch zvíťazili domáci a iba v jednom hostia. Podarilo sa to Liptovskému Mikulášu, ktorý triumfoval v Skalici (0:4) a Liptáci bodovali aj pri prehre 3:4 po samostatných nájazdoch v Michalovciach. „Sami vidíte, že je to vyrovnané. Mužstvá si domáce súboje väčšinou vyhrávajú a my ak sme chceli držať sa pri priečkach zaručujúcich postup, museli sme doma zvíťaziť. To sme splnili a teraz nás čaká druhá úloha,“ uviedol tréner Dukly Ingema Miroslav Chudý, ktorý následne rozmenil svoje posledné slová na drobné. „Musíme zabodovať aj u súperov, iná cesta už pre nás nie je. Prvý krok sme splnili, teraz nás čaká druhý, ktorý určite nebude ľahší. Čakajú nás náročné zápasy, ale tie sme absolvovali aj minulý týždeň doma. V baráži nie je ani jeden duel ľahký. Opakujem ešte raz, keď chceme byť v hre, musíme zabodovať aj u súperov.“

Tabuľka po piatich kolách play-out

1. MHK 32 Liptovský Mikuláš 5 3 0 0 0 1 1 17:14 10
2. HC 07 Detva 5 3 0 0 0 0 2 21:13 9
3. HK Dukla Ingema Michalovce 5 2 0 1 0 0 2 16:19 8
4. HK Skalica 5 1 0 0 0 0 4 12:20 3

Zostávajúci program HK Dukla Ingema

Kolo Dátum Deň Zápas Čas
6. 27. marec Utorok MHK 32 Liptovský Mikuláš - Michalovce 17.30
7. 30. marec Piatok HC 07 Detva - Michalovce 17.30
8. 1. apríl Nedeľa HK Skalica - Michalovce 17.00
9. 3. apríl Utorok Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš 17.30
10. 6. apríl Piatok Michalovce - HC 07 Detva 17.30
11. 8. apríl Nedeľa Michalovce - HK Skalica 17.30
12. 10. apríl Utorok MHK 32 Liptovský Mikuláš - Michalovce 17.30

 

 

 

 

 

 

 

Peter Brendza



Uverejnené: 27.03.2018 13:15:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.