files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínčania kráľmi prvoligových a druholigových klzísk

Kráľmi prvoligových a druholigových klzísk sa v tejto sezóne stali Zemplínčania. V prvej lige si triumf po 32 rokoch vybojovali hráči HK Dukla Ingema Michalovce, ktorí v týchto dňoch bojujú v play-out o najvyššiu Tipsport ligu, no a počas víkendu si v Martine zabezpečili triumf v druhej lige hráči MHK Humenné. Zemplínčania tak dokonale ovládli druhú a tretiu najvyššiu hokejovú súťaž na Slovensku.

Triumf obidvoch tímov má jeden spoločný faktor. Na striedačke Dukly Michalovce ako aj MHK Humenné sa totiž pohyboval Richard Šechný. Ten bol asistentom Miroslava Chudého v Michalovciach, v Humennom bol zase hrajúcim trénerom s levím podielom na celkovom triumfe. Veď bol to práve 46-ročný Šechný, ktorému je pripísaný rozhodujúci gól vo štvrtom finálovom súboji pod Turcom (3:7). „Som rád, že sa túto sezónu skĺbili veci tak, že som sa podieľal na titule tak v prvej, ako aj v druhej lige,“ smeje sa 46-ročný Richard Šechný, pre ktorého to bola posledná sezóna v role hráča. „Určite! S myšlienkou konca kariéry som sa pohrával ešte po minulej sezóne. Presvedčili ma ale ešte na jednu sezónu. Chcel som pomôcť Humennému k víťazstvu v druhej lige a postupu vyššie, čo sa podarilo. Už ma ale nepresvedčia. Stačilo,“ nekompromisne dodáva Richard Šechný.

Na dvojitú funkciu si Šechný musel začať zvykať v októbri lanského roka, kedy na michalovskej trénerskej stoličke skončila dvojica Miroslav Ihnačák a Ján Vodila. Voľba vedenia klubu padla na trénerského matadora Miroslava Chudého a ten si vybral za asistenta práve svojho bývalého spoluhráča z Banskej Bystrice. „Veci sa dostali do toho štádia, že som fungoval v dvoch kluboch. Dalo sa to zvládnuť, no bolo to náročné. Na niektorých zápasoch som dokonca nebol, v niektorých som musel ísť počas druhej tretiny preč, pretože som mal tréning v Humennom. Zaskočil však za mňa Peter Tirpák, tak sme to spoločnými silami nejako zvládli,“ odpovedal Šehcný na otázku, aké to bolo zvládnuť dvojitú funkciu.

Dvojnásobný tohtosezónny majster ešte nevie, kde bude pôsobiť v nastávajúcej sezóne. „Uvidíme, čo bude. S Michalovcami ešte hráme baráž o Extraligu, takže sa uvidí, či sa nám podarí postúpiť. Následne sa uvidí, čo sa udeje cez apríl. Momentálne teda neviem povedať, kde budem v nastávajúcej sezóne pôsobiť. To sa ukáže až po skončení sezóny,“ podotýka Šechný. Mimochodom, ako vidí šance Humenného v prvej lige? „Viacerí chlapci signalizovali, že chcú končiť. V druhej lige sa práca s hokejom skĺbiť dá, v prvej určite nie. Čo sa týka samotného Humenného, v prípade vhodného doplnenia kádra je v mužstve určite potenciál na to, aby hralo do prvej päťky či šestky v prvej lige.“

Peter Brendza



Uverejnené: 27.03.2018 14:20:01 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.