files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Počas Veľkonočného víkendu čakajú Duklu kľúčové zápasy

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce po troch barážových výhrach v rade začali pomýšľať aj na extraligové vody. Nádej im dával pocit, že dokázali držať krok s oboma ašpirantami na extraligové miestenky Liptovským Mikulášom a Detvou. Prišiel však tretí zápas vonku a tretia prehra. Tentoraz na Liptove prehrali Michalovčania vysoko 0:6.

Na tak vysokú prehru to ale zo začiatku nevyzeralo. Zatiaľ, čo Michalovčania triafali žŕdky a nepremieňali šance, domáci využili dve presilovky a po dvoch tretinách vyhrávali 2:0. Zlom prišiel na začiatku tretej časti, kedy Liptáci zaznamenali v prvých piatich minútach tri góly, čím rozhodli o svojom víťazstve. „Určite to bola pre nás krutá prehra,“ rozhovoril sa tréner Dukly Ingema Miroslav Chudý. „Prvé dve tretiny sme nehrali zle. Akurát sme neboli produktívni. Hra nebola z našej strany zlá a hlavne v druhej tretine sme boli súperovi viac ako vyrovnaným súperom. O tom, že zápas bol vyrovnaný svedčí aj počet striel na oboch stranách. Rozhodujúci bol tretí gól, ktorý nás definitívne položil. Od tohto momentu sme hrali odovzdane a súper si s nami robil, čo chcel.“

Doplácajú na slabý dôraz pred oboma bránkami

Michalovčania na Liptove opäť pykali za hlúpe fauly a kardinálne chyby v defenzíve. Veď všetky štyri góly v tretej tretine inkasovali po prečíslení a prvé dva z oslaboviek. „Skôr to vidím v dôraze pred oboma bránkami,“ kontruje Miroslav Chudý, ktorý následne dodáva. „Veľmi málo sa tlačíme pred bránku súpera, v obrane zase málo zblokujeme pukov. Druhou vecou je, že necháme dorážať súperovho hráča, aj keď ho máme pokrytého. Je to o dôraze. Práve na to trpíme v barážových súbojoch, či už je to v našich presilovkách, alebo oslabeniach.“

Spokojnosť päťdesiat na päťdesiat

Hokejisti Dukly ukončili utorkovým zápasom v Mikuláši prvú polovici play-out. Po šiestich kolách strácajú na lídra z Liptovského Mikuláša päť bodov, na druhú Detvu štyri a s ôsmimi bodmi sú na treťom mieste. „Moja spokojnosť je päťdesiat na päťdesiat. Domáce zápasy nám vyšli, získali sme v nich osem bodov. Na druhej strane, vonku sme nezískali oproti tímom, ktoré sú v tabuľke pred nami, ani bod. Prehrali sme v Detve, v Liptovskom Mikuláši, no najviac ma mrzí prehra v Skalici, kde Mikuláš a Detva vyhrali,“ zdôrazňuje Miroslav Chudý.

Kľúčové zápasy

Na víťaza prvej ligy čakajú počas Veľkonočného víkendu asi kľúčové zápasy. Keďže doteraz vonku nezískali ani jeden bod a tímy momentálne na miestach zaručujúcich postup do Extraligy áno, buď v piatok v Detve, alebo v nedeľu v Skalici musia bodovať. Iba vtedy budú mať pred následným domácim trojzápasom nádej dostať sa z nepostupovej na postupovú priečku. „Aktuálny pohľad na tabuľku hovorí, že keď chceme byť úspešní, musíme zvládnuť domáce zápasy a niečo priniesť aj z vonku. My máme na to teraz tieto dva zápasy. Potom príde už iba jedna možnosť, v poslednom kole v Liptovskom Mikuláši, kde už môže byť rozhodnuté. Všetko nasvedčuje tomu, že rozhodnuté nebude vtedy, keď prinesieme nejaké body z týchto dvoch zápasov. Musíme sa skoncentrovať na piatkový duel v Detve, odkiaľ by bolo dobré priniesť nejaký bodík. No a keď chceme pomýšľať na postup, našou povinnosťou musí byť následne v nedeľu vyhrať v Skalici,“ dodáva na záver Miroslav Chudý.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.03.2018 17:04:30 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.