files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Odchádzajúci Urban: Mrzí ma, že rozlúčka nie je víťazná

Hádzanárky Iuventy Michalovce po piatej tohtosezónnej prehre v Moste (29:34) už vedia, že interligový titul neobhája. Po štyroch sezónach tak bude mať spoločná česko-slovenská MOL liga iného víťaza. Michalovčanky sú tri kolá pred koncom na treťom mieste. Na prvý Most strácajú nedosiahnuteľných sedem bodov, na druhú Slaviu tri a ešte ich dokonca bude čakať tuhý boj o bronzovú priečku, keďže z úzadia útočí Šaľa, ktorá na nich stráca už iba jeden bod. Súboj o konečnú priečku s „chemičkami“ bude o to zaujímavejší, že pôjde aj o výhodnejšiu pozíciu do play-off. V ňom už nebude stáť ako hlavný tréner Iuventy František Urban. Ten sa posúva na pozíciu asistenta, hlavný tréner bude známy v najbližších dňoch.

Michalovčanky nepodali na pôde lídra súťaže zlý výkon. O ich prehre rozhodol hneď začiatok. Úvodné minúty prehrali 1:7. Po nich sa síce dostali do hry a v druhom dejstve znížili dokonca iba na jeden gól, no na viac sa už na pôde aktuálne najlepšieho tímu súťaže nezmohli. „Úvod sme vôbec nezachytili. Pomohla k tomu aj oslabovka už tuším v dvadsiatej sekunde, čo som asi ešte nevidel...,“ rypol si hneď na začiatok František Urban a následne sa už dostal k hodnoteniu duelu. „Dievčatám nemôžem uprieť snahu. Motivácia im nechýbala. Od toho stavu 1:7 sme sa dostávali do zápasu. Výsledok prvého polčasu pre nás mohol byť ešte priaznivejší ako 11:15, žiaľ nastrelili sme asi tri žrde a nepremenili tri náskoky. Veľmi ma teší vstup do druhého polčasu, kde sme za päť minút stiahli náskok na jeden gól. Vždy nám ale niečo chýbalo. Hralo sa hore – dole, zápas musel fanúšika tešiť, sklamalo ma však strašne veľa vylúčení na oboch stranách, čím sa kúskovala hra,“ dodal ešte k zápasu František Urban.

Pre toho to bol posledný zápas na lavičke ako hlavný tréner slovenského majstra. Kormidelník, ktorý po svojom príchode do klubu vo februári 2015 získal v Čechách a na Slovensku všetko, čo sa dalo (3x WHIL, 4x Slovenský pohár, 3x slovenský titul), sa totiž od prvého apríla v realizačnom tíme posúva na pozíciu asistenta. Nemrzí ho, že rozlúčka nebola víťazná? „Dievčatám som sa poďakoval. V Moste bojovali, o čo najlepší výsledok. Vyhrať sa tu ale dalo iba vtedy, keby sme nerobili chyby a my sme ich urobili dosť. Mrzí ma, že rozlúčka nie je víťazná, no život ide ďalej,“ podotýka František Urban, ktorý chce byť novému trénerovi nápomocný. „Z realizačného tímu neodchádzam, budem pôsobiť ako asistent novému trénerovi. Jeho meno ešte neprezradíme, bude známe začiatkom budúceho týždňa. V šatni po zápase som dievčatám povedal aj to, že naďalej ostávam s nimi a že spolu budeme bojovať o najdôležitejší cieľ v sezóne – majstrovský titul. V najbližších týždňoch nás čaká ešte aj boj o medailu v spoločnej súťaži. Myslím, že majú na to, aby ju získali,“ dodáva na záver František Urban. My len dodajme, že meno nového trénera sa dozvieme v najbližších dňoch. Kto ním bude? Podľa našich informácii chce vedenie klubu realizačný tím v najbližších mesiacoch vystužiť zahraničným trénerom (to však bolo v pláne až od nastávajúcej sezóny). Bude zahraničným aj nástupca Františka Urbana, alebo nás vedenie prekvapí podobne ako vo februári 2015, keď dalo šancu ešte stále mladému kormidelníkovi z neďalekých Sečoviec?

Peter Brendza



Uverejnené: 30.03.2018 09:47:44 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.