files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla prehrala v Detve 4:5 po predĺžení

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali v šiestom kole play-out Tipsport ligy na ľade HC 07 Detva 4:5 po predĺžení a u súpera tak po prvýkrát v baráži bodovali. Michalovčanov môže mrzieť fakt, že až dvakrát v stretnutí viedli rozdielom dvoch gólov (0:2 a 1:3). Dva góly do siete Detvy zaknihoval Marek Mašlonka, po jednom pridali Igor Halás a Lubor Balko. Zverenci trénera Miroslava Chudého zakončia trojzápasovú sériu hranú u súperov v nedeľu v Skalici, následne ich čaká rovnaká porcia duelov na domácom ľade, keď postupne privítajú v utorok Liptovský Mikuláš, v piatok Detvu, no a v nedeľu Skalicu.

Úvodným dvoma strelám na bránu síce musel čeliť brankár Dukly Trenčan, no boli to Michalovčania, ktorí sa radovali ako prví. Balko spoza brány krásne našiel úplne voľného Mareka Mašlonka a ten v druhej minúte trafil odkrytú bránu – 0:1. Inkasovaný gól domácimi neotriasol a prakticky hneď z následného útoku urobili v michalovskej obrane vietor, na pozore sa však musel mať aj brankár HC 07 Hackett, ktorého pozornosť skúšali dvakrát Banovský aj Solomončak. Domáci mohli vyrovnať v presilovke pri vylúčení Banovského, mali dokonca čistú šancu Kuklevom, no Adam Trenčan podržal svoj tím. Výhodu presilovky mali aj Michalovčania a tí s ňou naložili oveľa lepšie, keď Valečkovu strelu tečoval do siete Marek Mašlonka. Hostia si ale dvojgólové vedenie do konca prvej tretiny neudržali, keď v devätnástej minúte znižoval Rastislav Gašpar.

Detvanci chceli v úvode druhej časti čím skôr vyrovnať, čomu svedčala ich aktivita v útočnom pásme, no boli to Michalovčania, ktorí opäť gólovo udreli. V 23. minúte vypálil propagačnú strelu na bránu Igor Halás a puk na počudovanie skončil v domácej sieti – 1:3. Odpoveď Detvy prišla takmer okamžite, pri presilovke po vylúčení Rusina, keď sa v skrumáži presadil David Videlka. V 27. minúte boli blízko k skórovaniu obaja. Najskôr Mašlonka nepretlačil puk cez Hackettove betóny, na druhej strane sa Trenčan zaskvel pri prečíslení dvoch na jedného, keď pokryl strelu Gašpara. Michalovský golman odolal aj pri presilovkovej šanci Surovku aj následnej príležitosti Ščurka už v rovnovážnom stave. Na druhej strane pri presilovke mohol zvýšiť vedenie Dukly Radovan Cútt, po nej mal gól na hokejke aj Jakub Linet. Skóre sa mohlo meniť aj v poslednej minúte. Najskôr Videlka strieľal nedôrazne pri prečíslení troch na dvoch, v posledných sekundách Hackett zlikvidoval dobrú šancu Igora Halása.

Práve tento michalovský útočník putoval na začiatku tretej tretiny na trestnú lavicu a jeho vylúčenie domáci potrestali vyrovnávajúcim gólom. Jeho autorom bol David Videlka. Tretia formácia domácich bola naďalej pri chuti. V 44. minúte zobral za bránou puk Cúttovi Videlka, posunul ho pred bránu a Murček poslal po prvýkrát Detvu do vedenia – 4:3. Michalovčania mohli odpovedať v presilovke pri vylúčení Juraja Milého, paradoxne však v nej mohli inkasovať. Ladislav Ščurko totiž vystihol chybu defenzívy Zemplínčanov a keďže bol pri nájazde faulovaný, hlavní arbitri nariadili trestné strieľanie. Adam Trenčan ale súboj s robustným útočníkom zvládol a skóre sa nemenilo. Hostia sa dostávali dopredu čoraz menej, no aj tak mali v 55. minúte výbornú príležitosť vyrovnať, Erik Piatak ale nepretlačil puk za Hacketta. O minútu neskôr sa im však podarilo vyrovnať. Erik Piatak vyviezol puk do útočného pásma a jeho strelu tečoval do siete Lubor Balko 4:4, ktorý tak nasmeroval duel do predĺženia. To sa ale hrať nemuselo, domáci však nepotrestali vylúčenie Lineta v záverečných sekundách riadneho hracieho času. Časť presilovky si preniesli aj do predĺženia, no ani tu ju nevyužili. Nakoniec ale dva body ostali pod Poľanou, keď v 63. minúte rozhodol Belluš.

HC 07 Detva - HK Dukla Ingema Michalovce 5:4 po sam. nájazdoch (1:2, 1:1, 2:1 - 1:0)
Góly: 19. Gašpar (Martin Chovan, Surovka), 26. Videlka (Ščurko) pres/1, 42. Videlka (Murček) pres/1, 44. Murček (Videlka), 63. Belluš - 2. Mašlonka (Balko, Piatak), 17. Mašlonka (Valečko, Piatak), 23. Halás (Cútt, Solomončak), 57. Balko (Piatak) 
Vylúčení: 3:6. Presilovky: 2:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodvali: Juraj Konc, Novák - Rojík, Kollár. Divákov: 871.
HC 07: Hackett - Martin Chovan, Kuklev, Gachulinec, Sládok, Šimon, Macejko, F. Fekiač, Jendroľ - Gašpar, Surovka, Sitnikov - Milý, Matúš Chovan, Žilka - Videlka, Murček, Ščurko - Belluš, Matúš Surový, Tibenský.   
HK DUKLA INGEMA: Trenčan - Hančák, Valečko, Meliško, Korenko, Dolgoš, Rusina, Cvengroš - Halás, Cútt, Solomončak - Balko, Piatak, Mašlonka - Hamráček, Linet, Brezniak - Banovský, Toma, Mesaroš - Jokeľ.



Uverejnené: 30.03.2018 20:40:55 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.