files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Čo ešte chcete?

Už viackrát som sa vo svojich článkoch či komentároch vyjadril k správaniu sa michalovského diváka na športoviskách. Viackrát som zdôraznil, že si vážim tých, čo navštevujú športové podujatia, slušne fandia, v prípade výhry zatlieskajú, v prípade nezdaru zašomrú, ale vždy v určitých medziach. Práve kvôli ním sa šport robí a taký divák by mal mať cestu na štadión otvorenú. Žiaľ, už viackrát sa mi potvrdilo aj to, že na našich športoviskách sú aj diváci iného charakteru, teda tí, ktorí si idú na športovisko vybúriť svoje vášne. Jednoducho, nemôže sa vykričať doma, kde musí držať hubu, tak ide na hokej, futbal či hádzanú a nakladá každému dookola.

V poslednom čase sme svedkami kritiky nielen na športoviskách, ale aj na diskusiách či sociálnych sieťach. Okrem fanúšika si zakaždým vážim aj ľudí, čo do športu dajú čo i len jedno euro. Futbal, hokej či hádzaná momentálne majú takých partnerov, ktorí to vedia udržať na najvyššej úrovni. Aj preto sa pýtam, zaslúžia si kritiku typu, že sú nenažraní? Zaslúži si byť pranierovaní za to, že si dovolili zvýšiť cenu vstupného, ktoré je podotýkam podľa môjho názoru čo sa týka futbalu a hokeja na hranici úrovne pre fanúšika? Každý z nich odtrháva peniaze od svojich rodín, detí a dáva ich do športu, za čo je samozrejme rôznymi typmi Stanov, Milošov, Radov a ďalšími nickmi, ktoré sú vytvorené len na jednu vec, urážať na sociálnych sieťach, pranierovaný, ako by bol najväčší hlupák. A mimochodom, kto dáva právo dotyčným, aby sa k všetkému vyjadrovali a urážali všetkých naokolo? Kto im dáva právo, aby na sociálnych sieťach či diskusiách urážali, hanili, zosmiešňovali? Niekedy sa až pýtam, stojí to funkcionárom zato? Úspechy michalovského športu v posledných týždňoch a mesiacoch tomu dávajú odpoveď. Aj napriek nepríjemnostiam áno!  

Už viackrát som sa pozrel aj na účinkovanie diváka. Na tribúnach niekedy máme aj 500 trénerov, ktorí všade boli, všetko vedia. Naposledy som sa zhrozil v utorok na hokejovom zápase Michalovce – Liptovský Mikuláš. Na zápase tých hokejistov, ktorí priniesli v posledných týždňoch do mesta radosť v podobe víťazstva v prvej lige a účasti v baráži o Extraligu, ktorá sa tu nehrala 21 rokov! Po jednej prehre sú to babráci, ktorí sa potkýnajú o hokejky, ktorí si nevedia prihrať, darmožráci, tipéri a ešte neviem čo. Pozápasový piskot si však títo hráči určite nezaslúžili. Michalovský divák je ale taký, aký je. Keď sa darí je dobre, keď sa nedarí, rýchlo sa zabúda na to dobré. Potom počuť aj slová ako hanba. Trošku by som to ale obrátil. Nie hanba hokejistom, futbalistom či hádzanárkam. Hanba vám, ktorí toto vykrikujete!!! Je totiž normálne častovať športovcov nadávkami, aké sa mi ani nechce písať? Ako by sa na ich mieste cítili dotyční, ktorí to vykrikujú? Ako by sa tvárili, keby to vykrikovali na ich dcéry, synov, súrodencov, kamarátov, priateľov či priateľky? 

Správanie niektorých na športoviskách mi dalo už viackrát do úst otázku, zaslúžia si zažívať taký športový boom, aký v Michalovciach, aj za výdatnej pomoci samosprávy, je? Zaslúžia si každý týždeň chodiť na futbal, hokej, či hádzanú, ktoré sú momentálne na celoslovenskej najvyššej úrovni. Zaslúžia si, aby chodili na športoviská a hanili hráčov, trénerov, či funkcionárov? Odpoveď je jasná. Určite nie! Niektorí by si zaslúžili spadnúť na hubu a možno, keď tu nebude nič, žiaden šport, vtedy všetko pochopia. Vtedy ale už môže byť neskoro...

P.S. Nasledujúce riadky neberte osobne tí, ktorí chodíte a fandíte pravidelne a hlavne slušne.  Sú adresované tým, ktorí ustavične hania, ohovárajú či nadávajú. Tým, ktorým chýba kultúra a chodia (viacerí aj posilnení alkoholom) sa na športovisko iba vykričať, pretože doma, kde musia držať hubu a krok, si to dovoliť nemôžu. Tých pravých fanúšikov si ako som už spomenul veľmi vážim. Určite nechcem všetkých hádzať do jedného vreca. Tí praví si to nezaslúžia!

Peter Brendza



Uverejnené: 05.04.2018 10:47:50 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.