files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla po prehre 0:2 s Detvou už bez extraligovej šance

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali v zápase 10. kola play-out Tipsport ligy s HC 07 Detva 0:2 a prišli tak o šancu účasti v najvyššej súťaži. Hostia, ktorí týmto víťazstvom posunuli do extraligovej sezóny 2018/2019 aj Liptovský Mikuláš, rozhodli o svojej výhre v prvej tretine presilovkovými gólmi Videlku a Ščurka. Zverenci trénera Miroslava Chudého odohrajú v baráži ešte dva zápasy. S vlastnými divákmi sa rozlúčia v nedeľu o 17.00 hod. duelom so Skalicou, no a náslende ich ešte čaká súboj v Liptovskom Mikuláši.

Michalovskí hokejisti doplatili v prvej tretine na to, na čo doplácajú prakticky celú baráž – vlastnú nedisciplinovanosť. V prvej časti totiž až štyrikrát hrali v oslabení, čo súper využil na dva góly. Najskôr síce Detvanci nepotrestali vylúčenie Cútta, po ktorom Hamráček mieril do ľavej žŕdky Hacekttovej brány, v deviatej minúte už ale Videlka pri vylúčení Piataka mieril presne – 0:1. Michalovčania mohli takmer ihneď vyrovnať, proti ale bola opäť Hackettova žŕdka, ktorá zvonila tentoraz po strele Solomončaka. Po nej putoval na trestnú lavicu Mašlonku, jeho faul síce hostia nepotrestali, následne vyhodenia puku Meliška už áno, keď na 2:0 zvyšoval utešenou strelou Ladislav Ščurka.

V druhej tretine sa obraz hry zmenil. Jej tempo diktovali Michalovčania, ktorí sa mohli vrátiť do zápasu v štyroch presilovkách, ani jednu ale na kontaktný gól nepretavili. Ten sa im nepodarilo streliť ani v niekoľko desiatok sekundovej prevahe o dvoch hráčov. Najbližšie k nemu boli paradoxne v rovnovážnom stave, strelu Hamráčka ale vytiahol kapitán Detvy Jozef Sládok tesne spred bránkovej čiary. Keď v závere kontaktný gól nestrelili zo šancí ani Jokeľ s Piatakom, Detvanci si naďalej držali postupový výsledok.

Na ňom sa nič nezmenilo ani v tretej časti, hoci domácim snahu uprieť nemožno. Opäť ale doplatili na chabú koncovku a na presilovky, ktoré im nešli prakticky celú baráž. Gól nestrelili ani v power-play, ku ktorého sa tréner Chudý odhodlal počas presilovky už v 54. minúte, no a keď ich golman Trenčan odolal nájazdu Juraja Milého aj strele aktívneho Ščurka, zápas sa skončil víťazstvom Detvy 2:0 a tá si tak zabezpečila účasť v najvyššej súťaži aj pre sezónu 2018/2019.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC 07 Detva 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Góly: 10. Surovka (Martin Chovan, Belluš) pres/1, 18. Ščurko (Videlka, Murček) pres/1.
Vylúčení: 6:6, navyše Mašlonka (Michalovce) 10. minút narazenie zo zadu. Presilovky: 0:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Lauff, Stano - Stanzel, Gavalier. Divákov: 1000.
HK DUKLA INGEMA: Trenčan - Valečko, Hančák, Korenko, Meliško, Cvengroš, Rusina, Dolgoš - Halás, Cútt, Solomončak - Mašlonka, Piatak, Balko - Hamráček, Toma, Mesaroš - Jokeľ, Banovský.
HC 07: Hackett - Martin Chovan, Kuklev, Gachulinec, Sládok, Šimon, Macejko, Fekiač, Jendroľ - Gašpar, Surovka, Sitnikov - Milý, Matúš Chovan, Belluš - Videlka, Murček, Ščurko - Róth, Maroš Surový, Tibenský.



Uverejnené: 06.04.2018 20:38:19

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623