files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vlastnou nedisciplinovanosťou a nepresnou koncovkou vyprevadili Detvu do Tipsport ligy

Michalovskej Dukle sa po prvýkrát v sezóne, v asi najnevhodnejší okamih, podarilo prehrať dva domáce súboje v rade. Po tom, čo v utorok nestačili jej hráči na Liptovský Mikuláš, ktorému podľahli 2:6, prehrali aj v piatok s Detvou 0:2 a stratili tak šancu na účasť v najvyššej súťaži v sezóne 2018/2019. V nej si opäť zahrá Detva a takisto aj Liptovský Mikuláš, ktorý si definitívnu extraligovú príslušnosť vybojoval takisto v piatkovom desiatom kole play-out.

Michalovčania v piatok doplatili na svoje staré bolesti, ktoré ich prenasledovali celú baráž. Efektivita v koncovke a hra v nerovnovážnom stave. Zatiaľ, čo oni vo svojich presilovkách nedokázali prekonať pozornú obranu súpera, vo vlastných oslabovkách inkasujú a keď sa k tomu pridá aj kríza v koncovke, víťaziť nad ťažkými súpermi je nemožné. „O lepší výsledok sme sa pripravili v prvej tretine vlastnou nedisciplinovanosťou. Mali sme štyroch vylúčených, dvakrát sme z toho inkasovali. Od druhej časti sme mali možnosť vrátiť sa do zápasu aj v presilovkách, no dnes nám chýbala kvalita v týchto činnostiach. Hostia dali dva góly, my ani jeden, vyhrali tak zaslúžene a treba im športovo pogratulovať k zachovaniu extraligovej príslušnosti,“ poznamenal po stretnutí tréner „líšok z Ingemy“ Miroslav Chudý.

Domácim chýbala hlavne kvalita v útočnej fáze, kde sa ich najvýraznejšie opory nedokázali presadiť. Azda iba tretí útok uspokojil chúťky divákov po ofenzívnej hre. „Prehrali sme dôležitý zápas. Rozhodli presilovky. Oni zo svojich možností využili dve, my ani jednu,“ uviedol príčiny prehry kridelnik tejto formácie Lukáš Hamráček. Ten ako jediný z Michalovčanov prekonal výborného Hacketta v detvianskej bráne, kanadského brankára ale zastúpil kapitán Podpoľancov Jozef Sládok, ktorý puk smerujúci do brány odstrelil niekoľko centimetrov od bránkovej čiary. „Prišli sme o možnosť hrať najvyššiu súťaž, no myslím si, že my sme svoj hlavný cieľ – víťazstvo v prvej lige a postup do baráže splnili. Samozrejme, každý chcel postúpiť, my sme neboli výnimkou, no nakoniec sa nám to nepodarilo,“ podotkol Lukáš Hamráček, ktorý následne odpovedal aj na otázku, či boli Detva s Liptovským Mikulášom neprekonateľnými súpermi. „Myslím si, že v našich zápasoch nebol vidieť nejaký veľký rozdiel medzi prvou ligou a najvyššou súťažou. Bolo to vyrovnané a podľa mňa sme dôstojne reprezentovali a reprezentujeme prvú ligu v boji o najvyššiu súťaž.“     

Spokojnejší boli tentoraz Podpoľanci. Tí na ľade svojho niekdajšieho veľkého rivala v prvej lige oslávili zachovanie extraligovej príslušnosti. „Nechceli sme to už naťahovať a o všetkom sme chceli rozhodnúť už tu,“ rozhovoril sa útočník HC 07 Ladislav Ščurko. Aj podľa neho rozhodla hra v nerovnovážnom stave. „Nám presilovky nešli celú sezónu. Teraz sme boli aj šťastnejší a sme radi, že to dopadlo tak, ako to dopadlo,“ pokračoval útočník, ktorý lanskú sezónu odohral v drese michalovskej Dukly. „Oslavovať v Michalovciach sú pre mňa trošku zmiešané pocity. Som toho názoru, že Michalovce si najvyššiu súťaž rozhodne zaslúžia, či už podmienkami, ktoré vytvára vedenie klubu, divákmi, ale aj prostredím, ktoré tu je. Všetko tu funguje tak ako má. Michalovciam by som určite na budúcu sezónu doprial postup do najvyššej súťaže,“ poznamenal Ščurko, ktorý následne hodnotil účinkovanie tímu v bojoch o všetko. „My sme už prakticky v decembri vedeli, že baráž hrať budeme. Mohli sme sa teda na to pripraviť. Som rád, že to dopadlo takto. Určite Michalovce a Skalica neboli slabí protivníci a každý jeden duel v takejto baráži je náročný.“   

Pre Michalovčanov definitívou nepostúpenia o súťaž vyššie sezóna ešte nekončí. Čakajú na nich dva zápasy. V nedeľu sa rozlúčia s vlastnými divákmi v súboji so Skalicou. „Ja budem rád, keď si tento duel chlapci konečne užijú. Hráči mohli hra uvoľnene celú baráž, my sme nejako netlačili na pílu, že postúpiť musia. Išli sme do toho s tým, že uvidíme, čo bude. V tomto by som problém nevidel. Skôr odchádzame fyzicky, čo sa následne prejavuje na chybách jednotlivcov,“ uviedol tréner Miroslav Chudý. My len dodajme, že duel so Skalicou, ktorý sa začne už od 17.00 hod., bude mať slávnostný úvod. Pol hodinu pred jeho začiatkom budú do siene slávy michalovského hokeja uvedení Peter Pinďár a Richard Šechný, ktorých dresy s číslami 19 a 24 budú vyvesené na štadióne. K vlajke s víťazstvom v prvej lige v sezóne 1985/1986 zároveň pribudne aj tá najnovšia za víťazstvo v tejto sezóne.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.04.2018 15:46:14 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.