files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínčania na Záhorí s troma cennými bodmi

Tretie tohtosezónne víťazstvo u súpera zaznamenali vo štvrtom nadstavbovom kole skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí zvíťazili na pôde poslednej Senice 2:0 a upevnili si tak ôsme miesto v tabuľke. Definitívne sa tak zrejme zbavili starostí so záchranou, keďže na poslednú Senicu majú šesť kôl pred koncom komfortný pätnásťbodový náskok, jedenásty Prešov na nich stráca jedenásť bodov. Navyše, „šoltisovci“ sa ešte stále nezbavili túžby po siedmom mieste, ktoré bude možno znamenať účasť v baráži o Európsku ligu. Aktuálne na Nitru, ktorej patrí toto miesto, strácajú šesť bodov.

Maximálne efektívni

Na Záhorí sa príliš oku lahodiaci futbal nehral. Michalovčania sa zamerali na pevnú defenzívu. V prvom polčase senické hradby prekonal Martin Koscelník, no a keď v nadstavenom čase gólovo udrel aj Poliak Kurminowski, cenné tri body boli realitou. „Čo sa týka výsledku, sme spokojní. V zápase sme boli maximálne efektívni, na čo sme v predchádzajúcich dueloch doplácali. Síce sme mali ťažší pohyb, chýbala nám ľahkosť, no sú aj také zápasy. Treba oceniť to, že aj napriek tomu, že naša hra nebola najoptimálnejšia, máme tri body. Duel nemal vysokú úroveň. My sme ho kontrolovali z hľadiska defenzívy,“ skonštatoval na margo tretieho tohtosezónneho víťazstva u súpera tréner Zemplínčanov Anton Šoltis.

Siedmu priečku drží v rukách Nitra

Michalovčania tak v posledných kolách zabodovali naplno. Po domácej výhre nad Nitrou (4:0) zvíťazili aj v Senici a na siedmu Nitru strácajú šesť kôl pred koncom už iba šesť bodov. „Nie je to veľa, ale tých kôl do konca už tiež veľa nie je. Siedmu priečku teda drží v rukách Nitra a jej len na nej, ako s ňou naloží. Ja som už pred nadstavbou zdôrazňoval, že sa dívame iba hore, nie dole. Pred nami je Nitra, tak sa dívame na ňu. Pôjdeme od zápasu k zápasu a uvidíme ako to bude ďalej. Ak my zvládneme svoje zápasy a oni nie, môžeme sa k ním priblížiť ešte viac. Netrváme ale na tom, že musíme skončiť na siedmom mieste. Ako som povedal, ideme od zápasu k zápasu. Najskôr to musíme zvládnuť my, potom sa môžeme pozerať aj na iných,“ zdôrazňuje Anton Šoltis.

V posledných dvoch zápasoch boli Michalovčania maximálne efektívni. Doma Nitre naložili štyri góly, tentoraz na Záhorí skórovali z dvoch jediných gólových šancí, ktoré mali. „My sa s efektivitou boríme už dlhšie. Bol to stále nás problém. Napríklad na jar sme hrali dobre v každom zápase, no v niektorých nám chýbali góly. Teraz ich dávame. Ja verím, že nám to ostane čo najdlhšie,“ dodáva Šoltis, ktorého zverenci sa najbližšie predstavia doma, keď v sobotu 14. apríla o 17.00 hod. privítajú Zlaté Moravce.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.04.2018 15:01:11 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.