files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

S barážou nie celkom spokojnosť, Chudý dostal ponuku na predĺženie zmluvy

Prehrou 2:6 na ľade Liptovského Mikuláša ukončili v utorok hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce náročnú sezónu, ktorú si chtiac predĺžili až do polovice apríla. Víťazstvom v prvej lige a postupom do baráže o najvyššiu súťaž splnili stanovené ciele, čerešničku na torte v podobe postupu do Tipsport ligy ale nepridali. V samotnej baráži dosiahli v dvanástich zápasoch štrnásť bodov, čo stačilo na tretie miesto, hneď za postupujúcimi Liptovským Mikulášom a Detvou.

Definitíva toho, že si aj ďalšiu sezónu zahrajú prvú ligu padla minulý piatok, kedy doma podľahli Detve 0:2. Práve od tohto duelu sa ešte mohli odraziť do záverečných bojov, nakoniec ale museli pozerať na radosť Podpoľancov, ktorí si tak opäť zahrajú v najvyššej súťaži. „Ak mám byť úprimný, bodov som na našom konte očakával určite viac,“ rozhovoril sa tréner Dukly Ingema Miroslav Chudý, ktorý následne zhodnotil účinkovanie svojho tímu v play-out. „Rozhodol práve náš zápas s Detvou. Keby sme v ňom zvíťazili, bolo by to pre nás veľmi nádejné. Žiaľ, nepodarilo sa nám to. Spokojnosť preto nie je. Nevravím, že bolo v našich silách postúpiť, no mohli sme to zdramatizovať ešte viac. Určite bolo v našich silách hrať lepšie a dosiahnúť tak lepšie výsledky, ako sme dosiahli. Mali sme dobré chvíle, v závere ale prišli aj tie slabšie, ktoré rozhodli. Dosiahnutých štrnásť bodov je z môjho pohľadu málo.“

Vrchol prišiel v play-off

Aj napriek tomu, že Dukla si nevybojovala postup do najvyššej súťaže treba podotknúť, že ide o výnimočnú sezónu. Veď jej hráči po 31 rokoch vyhrali prvú ligu a nadviazali tak na generáciu zo sezóny 1985/1986. K tomu svojou mierou prispel aj lodivod Miroslav Chudý. Od jeho októbrového príchodu hra mužstva rástla a vyvrcholila v play-off, kedy si „ingemáci“ najskôr v semifinále poradili s neobľúbeným Prešovom a vo finále aj so Skalicou. „Práve to bol podľa mňa náš vrchol sezóny. V týchto zápasoch som u hráčov videl najväčšie emócie, ktoré mi neskôr v tých barážových už chýbali,“ podotýka Miroslav Chudý, ktorý svoj príchod do Michaloviec rozhodne neľutuje. „Určite nie! Našiel som tu výborné prostredie a neviem, či v prvej lige niekde také je. Dovolím si tvrdiť, že keby sa tu nastavali ešte nejaké veci, tak je tu zázemie na najvyššiu súťaž. Sú tu výborné podmienky pre práce a keď si toto michalovský hokej udrží, tak je na správnej ceste,“ pokračoval Miroslav Chudý.

Ponuku na ďalšiu sezónu dostal

Michalovská Dukla Ingema tak bude aj v sezóne 2018/2019 pokračovať v prvej lige. Bude pokračovať aj s Miroslavom Chudým na lavičke? „Ja som dostal od vedenia ponuku k pokračovaniu v Michalovciach. Musíme si ale sadnúť a rozobrať čo ďalej. Mne osobne tu nič nechýbalo a nebránim sa pokračovaniu. Vedeniu klubu som dal odporúčania na hráčov, s ktorými by bolo potrebné jednať o zotrvaní tu, či už tu budem ja, alebo niekto iný. Poviem za seba, musíme si sadnúť a povedať si čo chceme. Niečo sme dosiahli a ja by som bol nerád, keby sme v nastávajúcej sezóne podliezli latku. Musíme mať víziu čo ďalej. Ak tá vízia bude dobrá, ja nevidím dôvod, prečo by som tu neostal. Robilo sa mi tu totiž veľmi dobre,“ dodal k svojmu pokračovaniu na Zemplíne tréner, ktorý tri roky po sebe s troma odlišnými tímami vyhral druhú najvyššiu hokejovú súťaž.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.04.2018 15:43:13 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.