files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Posilnené Strážske s cieľom obstáť lepšie ako vlani

Aj keď sa hovorí, že druhý rok býva pre nováčika kritický, futbalisti Strážskeho chcú v nasledujúcej sezóne štvrtej ligy Juh túto starú pravdu vyvrátiť. Ženie ich k tomu predovšetkým fakt, že vlani ako nováčik súťaže obsadili až štrnáste miesto a nevypadli vlastne len vďaka tomu, že z tretej ligy vypadával iba jeden tím. Pre zverencov trénera Jozef Štafuru je tento fakt mementom a preto sa budú chcieť pohybovať vo vyšších sférach tabuľkového poradia. O rok už totiž toľko šťastia nebudú musieť mať...


Strážske v minulom ročníku získalo 29 bodov a 29. júna 2010 začalo s letnou prípravou pod vedením skúseného matadora Jozefa Štafuru, ktorý sa k mužstvu vrátil pred začiatkom jarnej časti. ŠK Strážske sa za daných okolností dokázalo s prehľadom zachrániť, ale na druhej strane si veľmi dobre uvedomujú, že v nasledujúcej sezóne bude potrebné na každom fronte pridať. „Čo ma pred príchodom k mužstvu znepokojovalo, to boli diametrálne odlišné vystúpenia vonku a doma. Kým doma sme boli každému súperovi minimálne vyrovnaným súperom, vonku sme inkasovali prídely jeden za druhým. To sa síce v jarnej odvete zmenilo, ale napriek tomu by sme mali hlavne na ihriskách súperov pridať. A nemám na mysli iba získané body, musíme byť futbalovejší, odvážnejší a disciplinovanejší,“ konštatoval Jozef Štafura pred víkendovým štartom majstrovskej súťaže. Ten pre Strážske zaujímavý, už v nedeľu 1. augusta sa predstaví doma proti Buzici a za tri dni v stredu 4. augusta hostí takisto doma Kráľovský Chlmec. „Zdá sa to ako výhoda, ale na druhej strane je to psychický tlak navyše. Keďže vonku sme nevyspytateľní, doma sa od nás automaticky žiada trojbodový zisk. Za silnejšieho súpera považujem Buzicu, Kráľovský Chlmec by nemal patriť medzi favoritov,“ doplnil na margo dvojice protivníkov z úvodu súťažného ročníka.

Vráťme sa k letnej príprave. Od záveru júna až doposiaľ odohrali futbalisti Strážskeho sedem zápasov. S Topoľanmi prehrali doma 0:1 a tam vyhrali 3:1, v Udavskom vyhrali 3:0 a doma s ním prehrali 2:3, s Medzilaborcami prehrali 1:4, ale Sečovce rozdrvili po výhre 7:0. Včera podvečer mali naplánovanú generálku proti piatoligovým Petrovciam nad Laborcom. „V kádri nastalo viacero zmien. Z Veľkých Revíšť k nám prestúpil skúsený matador Vladimír Kročko, z rovnakého tímu pribudol kmeňový hráč Michaloviec Tomáš Bodnár, z MFK Zemplín sme získali aj Daniela Lörinca, naposledy hrávajúceho v druholigovom MFK Banská Bystrica, a taktiež Kostovčíka, ktorý v minulej sezóne obliekal dres Sabinova. Z hosťovania v druholigovom Humennom sa vrátil útočník Karaffa a navrátilcom je aj Vilkovský. Našim cieľom je aj získať skúseného stopéra Milana Gutiča, známeho z pôsobenia v Sobranciach,“ informoval tréner Jozef Štafura, ktorý nebude môcť počas jesene rátať s brankárom Perextom a obrancom Piskorom, zranenia odsunuli na vedľajšiu koľaj Kamila Hajdučka a Jakuba Pavúk, ktorého brat Filip bude z pracovných dôvodov k dispozícii až v septembri.

Jesenný program ŠK Strážske:
1. kolo:
Strážske - Buzica, 2. kolo: Strážske - Kráľovský Chlmec, 3. kolo: Veľký Folkmar - Strážske, 4. kolo: Strážske - Veľké Revištia, 5. kolo: Hrabušice - Strážske, 6. kolo: Strážske - Medzev, 7. kolo: Turňa n./B. - Strážske, 8. kolo: Strážske - Haniska, 9. kolo: Strážske - Sobrance, 10. kolo: Strážske - Krompachy, 11. kolo: Rožňava - Strážske, 12. kolo: Strážske - Štítnik, 13. kolo: Veľké Kapušany - Strážske, 14. kolo: Strážske - Rudňany, 15. kolo: Čaňa - Strážske.
               (juke)



Uverejnené: 26.07.2010 10:39:09 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.