files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Slováci pred vypredaným štadiónom zdolali Lotyšsko 4:1

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatom zápase záverečnej prípravy pred MS nad Lotyšskom 4:1. Pred zaplneným hľadiskom zimného štadióna v Michalovciach sa za domácich gólovo presadili Bakoš, Miklík, Valach a Bondra. Pre zverencov Craiga Ramseyho to bolo tretie víťazstvo v rade.

Pred zaplneným hľadiskom mali Slováci dobrý štart do zápasu a už v 2. minúte mohli ísť do vedenia, no Paulovič svoju akciu nezakončil gólom. Úspešným zakončením sa neskončila ani následná presilovka slovenského tímu. Domáci reprezentanti úspešne čelili 74-sekundovému oslabeniu o dvoch hráčov a hernú prevahu potvrdili v záverečnej päťminútovke prvej časti. Bakoš v 15. minúte dorazil puk za brankára Jučersa po Miklíkovom nahodení. Presilovku o dvoch hráčov si v závere prvej časti vyskúšali aj Slováci a Miklík švihom prestrelil lotyšského brankára. Toho následne vystriedal Čalpa.

Náskok slovenského tímu bol v 24. minúte už trojgólový, keď Valach nedal šancu Čalpovi. Slováci mali hru pod kontrolou a nič na tom nezmenil ani gól Abolsa, ktorým zakončil prienik za obranu súpera. Na rozdiel troch gólov zvýšil v 36. minúte prvým reprezentačným gólom Bondra, keď ušiel obrane Lotyšov a prekonal Čalpu.

Tretia tretina bola najmä o lotyšských snahách v presilovkách o druhý gól. Tri oslabenia však Slováci zvládli aj vďaka viacerým výborným zákrokom brankára Rybára, ktorý sa vyznamenal najmä v 52. minúte, keď efektným zákrokom nepustil puk do bránky. Tímy si po zápase vyskúšali aj samostatné nájazdy, v ktorých uspeli Lotyši 2:1. Jediným úspešným strelcom SR bol Martin Bakoš.

Slovensko - Lotyšsko 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Góly: 15. Bakoš (Miklík, Hovorka), 18. Miklík (Kudrna, Čajkovský), 24. Valach (Bondra, Svitana), 36. Bondra (Valach, Rybár) - 30. Abols (Indrašis). Rozhodovali: Lauff, Kalina - Bogdaň, Korba, vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3060 divákov.
Slovensko: Rybár - Jánošík, Ďaloga, Graňák, Fehérváry, Trška, Čajkovský, Valach, Grman - Miklík, Hovorka, Bakoš - Paulovič, Krištof, M. Sukeľ - Kudrna, Šimun, Cingel - Svitana, Buc, Bondra.
Lotyšsko: Jučers (19. Čalpa) - Ševčenko, Galvinš, Siksna, Zile, Balinskis, Salija, Bindulis - Redlihš, Jevpalovs, R. Bukarts - Indrašis, Abols, Karsums - Meija, Pavlovs, Cipulis - Razgals, Batna, Škvorcovs - Bičevskis.

hlasy:
Craig Ramsay, tréner SR: "Bol to dobrý výkon z našej strany a je to pre nás cenné víťazstvo. Snažili sme sa držať puk v útočnom pásme, čo sa nám v mnohých fázach darilo. Bolo naším zámerom tvoriť hru a diktovať tempo. Musíme však hrať koncentrovane celých 60 minút a nenechať sa tak často vylučovať."

Miroslav Šatan, generálny manažér tímu SR: "Počas zápasu sme kontrolovali hru a aj keď tam boli viaceré vylúčenia, viaceré aj zbytočné, pri tomto výsledku nám to neuškodilo. Aspoň sa mohli viac dostať do hry hráči, ktorí hrávajú najmä v oslabeniach."

Michel Miklík, ktorý nastúpil na stý zápas v reprezentácii SR: "Je pekné odohrať toľko zápasov. Nikdy som si nemyslel, že dosiahnem takúto métu. Každý gól poteší, v reprezentácii to platí dvojnásobne. Zápas sme si užívali, divákov sme potešili peknými akciami."

Dávid Bondra, strelec 4. gólu: "Som veľmi rád, že som dal svoj prvý gól v reprezentácii. Videl ho aj môj otec, ktorý tu bol a viem, že je na mňa hrdý. Podstatné však bolo, že sme vyhrali. Zajtra je ďalší zápas, na ktorý sa musíme pripraviť."

TASR



Uverejnené: 20.04.2018 20:20:42
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.