files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kofi si návrat predstavoval inak, o jeho budúcnosti sa rozhodne v lete

Po viac ako štyroch rokoch a piatich mesiacoch prišiel jeho návrat na michalovský trávnik. Stredopoliar Róbert Kovaľ presne takýto čas čakal, kým si kopne do lopty na ihrisku, kde vyrastal od žiackej kategórie. Naposledy tak bolo ešte 23. novembra 2013 v poslednom domácom jesennom stretnutí, v ktorom Michalovčania zdolali Bardejov 2:1. V zime sa následne Kovaľ pobral do Dukly Praha, kde strávil ďalšie štyri roky. Túto zimu sa vrátil na hosťovanie do klubu odkiaľ vyletel do veľkého futbalu, no jeho domáci súťažný debut natiahlo zranenie členka hneď v prvom prípravnom súboji.

Návrat mu nechutil výsledkovo aj výkonom

Odchovanec humenského futbalu si tak musel na svoj domáci debut počkať až do poslednej aprílovej soboty, kedy v súboji so Senicou (1:2) odohral prvý polčas. „Návrat mi určite nechutil. Týka sa to tak výsledku, ako aj môjho výkonu,“ poznamenal po stretnutí Kovaľ ktorého do druhého dejstva vymenil Martin Regáli. Michalovčanom nevyšiel hlavne štart do zápasu. V prvej polhodine sa im absolútne nedarilo, čo súper využil na strelenie dvoch gólov. „Strácali sme jednoduché lopty už na vlastnej polovici. Robili sme hlúpe chyby. V našej hre chýbal nápad, veci sme neriešili jednoducho, ale komplikovane. Tam bol podľa mňa kameň úrazu. Postupom času sme sa výkonnostne zdvihli, no nakoniec sa nám už aspoň vyrovnať nepodarilo,“ pokračoval v hodnotení duelu 24-ročný ofenzívny stredopoliar.

Naposledy Róbert Kovaľ nastúpil za Michalovce v sobotu 23. novembra 2013

Potreboval zmenu

Odchovanec humenského futbalu sa do michalovského košiara vrátil v januári tohto roka po štyroch rokoch. „V Dukle som nedostával veľa príležitosti. Ponuka michalovského klubu ma tak veľmi potešila. Bol som od začiatku naklonený tomu, aby som sa vrátil. Poznám tu ľudí, ktorí robia futbal, poznám tunajšie prostredie. Potreboval som zmenu a Michalovce bolo asi tým najlepším riešením,“ poznamenal Kovaľ, ktorý odchádzal z druholigového tímu, no prišiel k prvoligistovi. „Aj keď som z Michaloviec odišiel, výsledky chlapcov som sledoval. Veľmi som sa potešil, že sa im podarilo postúpiť do najvyššej súťaže a takisto sa v nej udržať už tretiu sezónu. Čo sa týka kádra, ten sa oproti tomu, čo tu bolo predtým, výrazne omladil. Chlapci, čo sú tu momentálne sú šikovní a klub im tu dáva šancu napredovať, čo aj viacerí robia,“ dodáva futbalista s prezývkou „Kofi“.

Po štyroch rokoch a piatich mesiacoch opäť vybehol na michalovský trávnik

Sľubne rozbehnutú kariéru komplikujú zranenia

Róbert Kovaľ odchádzal v januári 2014 do Dukly Praha ako obrovský talent. Ten ale vinou viacerých zranení v českej metropole nerozvinul, keď za štyri roky odohral iba šestnásť zápasov s jedným gólovým zápisom. „Dvakrát som mal operovaný krížny väz v pravom kolene, ďalej som mal problémy s chrbticou a takisto aj achilovkou. Bolo toho fakt dosť,“ smutne poznamenáva Róbert Kovaľ, ktorý sa zraneniu nevyhol ani pri svojom príchode do Michaloviec. Hneď v prvom prípravnom súboji totiž utrpenie zranenie členka. „Verím, že to bolo posledné zranenie a už sa budem môcť sústrediť na futbal. Nechcem to však teraz zakríknuť,“ optimisticky dodáva aktuálne hráč Dukly Praha na hosťovaní v Michalovciach.

O ďalšom pôsobení v Michalovciach sa rozhodne v lete

Zemplínčanom sa v jarnej časti darilo zo začiatku výkonmi, ku ktorým sa nedávno pridali aj výsledky. Ich štvorzápasovú sériu bez prehry uťala až sobotňajšia prehra so Senicou. Aj napriek nej ešte živia šancu na siedmu priečku. Tú momentálne so šesťbodovým náskokom okupuje Nitra, na ktorej pôde sa predstavia túto sobotu. „Strata mohla byť ešte menšia. Aj preto porážka so Senicou mrzí ešte viac. Šanca na siedmu priečku a účasť v baráži o Európsku ligu síce stále je, no je menšia, ako by bola v prípade našej výhry so Senicou. Dokedy je však živá, o siedme miesto sa chceme pobiť,“ zdôrazňuje Kovaľ, ktorého pôsobenie v Michalovciach je zatiaľ ohraničené iba do konca sezóny. „V lete sa mám hlásiť v Prahe, keďže v Dukle mám ešte rok platný kontrakt. Uvidíme teda, čo sa udeje v lete, či budem pokračovať v Dukle Praha, alebo niekde inde.“

Peter Brendza



Uverejnené: 02.05.2018 16:52:43 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.