files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pätnásť rokov od prvého titulu: Ako Michalovčanky ošalili Šaľu

Presne takýto nadpis nieslo vydanie Denníka Korzár 6. mája 2003, teda tri dni po tom, čo hádzanárky Iuventy Michalovce získali svoj prvý majstrovský titul. Stalo sa tak v sobotu 3. mája a dnes má tento deň zapísaný zlatými písmenami do histórie michalovskej ženskej hádzanej vzácne výročie – pätnásť rokov. Zalovme trochu v pamäti či archívoch a poďme sa v skratke pozrieť na onen pamätný deň.

Odvtedy pretieklo Váhom či Laborcom veľmi veľa vody. Finálová séria sa nehrala tak ako dnes, ale iba na dva víťazné zápasy, teda rovnako ako sa hrá teraz v Čechách. Navyše, doma začínal celok, ktorý bol po základnej časti vtedajšej WHIL horšie postavený. Stalo sa tak, že hráčky Zekon PSJ Chemkostav Michalovce (vtedajší názov Iuventy Michalovce) po domácej výhre 31:24 mali v Šali k dispozícii prvý majstrovský mečbal. Ten premenili po výhre 26:24 po predĺžení. Paradoxne, titul mali na dosah už v riadnom hracom čase, no šesť sekúnd pred koncom domáca Hrabovská z pokutového hodu vyrovnala na 21:21. V predĺžení ale už dominovali Michalovčanky, ktoré nakoniec po výhre 26:24 slávili svoj prvý titul a začali tak búrať dominanciu ligových titulov Šali. Tú predbehli vlani ziskom desiateho titulu, teraz sa pokúšajú o jedenásty.

Na sériu, v ktorej začínal doma horšie postavený tím, si posťažovala aj trénera Dusla Darina Braunová. „Sme asi jediná krajina, kde začína doma horšie postavený tím,“ zneli slová trénerskej matadorky na lavičke Šale. Smútok jednej strany prekrývala nespútaná radosť tej druhej. „Pre takéto pocity sa oplatí každodenne trénovať. Samozrejme, nie každý môže mať to šťastie a príležitosť byť v správny čas na správnom mieste, ale nám sa to podarilo. Majstrovský titul sme síce nezískali pred vlastným obecenstvom, ale ceníme si to o to viac. Šaľa totiž často doma neprehráva," konštatoval tréner Zemplínčaniek Michal Lukačín, mimochodom dnes kormidelník šalianského Dusla. Oslavy prvého titulu nemali konca kraja. Začali ešte v Šali, pokračovali cestou domov, no a vrcholili v pondelok 5. mája na mestskej radnici a na námestí (na prvý ligový titul si spomenuli aj na stránke iuventy).

Fakty z finálovej série
1. zápas (30.4.2003)
Zekon PSJ Chemkostav Michalovce - HK Slovan Duslo Šaľa 31:24 (15:13)
ZEKON PSJ: Zahorjanová, Krajcárová - Jenčíková 1, Tóthová 6/1, Kundrátová 3, Hricíková 3, Glankovičová 4/3, Haščáková 6, Halásová, Šalatová 8/2, Makeľová, A. Dittelová, L. Dittelová.

2. zápas (3.5.2003)
HK Slovan Duslo Šaľa - Zekon PSJ Chemkostav Michalovce 24:26 pp (11:9, 21:21) - stav série 0:2
ZEKON PSJ: Zahorjanová, Krajcárová - Jenčíková 4, Tóthová 9/2, Kundrátová 4, Hricíková 1, Glankovičová 2, Haščáková, Halásová, Šalatová 4, Makeľová, A. Dittelová, L. Dittelová 2.



Uverejnené: 03.05.2018 14:46:50 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.