files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pod deravými košmi sa bolo na čo pozerať

Počas posledného aprílového víkendu si prišiel na svoje basketbalový fanúšik. V telocvični GPH sa totiž uskutočnili dva prípravné zápasy, ktoré ho určite zaujali. V prvom nastúpilo kombinované družstvo KB Košice zložené z hráčov hrajúcich prvú ligu aj najvyššiu juniorskú súťaž (aj s Michalovčanom Mitterpákom) s účastníkom českého juniorského Final - four GBA Praha.  V druhom stretnutí narazil český tím na slovenskú reprezentáciu do 18 rokov, v ktorej drese sa predstavili aj dvaja odchovanci michalovského basketbalu Kincel a Pirkovský. Jediným kazom  na tomto výbornom podujatí bolo menšie nezavinené zranenie ďalšieho Michalovčania v drese GBA Praha Milana Janošova v závere druhého zápasu.

KB  Košice - GBA Praha  61:94 (10:24, 12:23, 15:23, 24:24 )
Najviac bodov: Halás a Suvak po 10, Mitterpák a Eperješi po 8 - Janošov 14, Šiller a Jaackson po 12, Welsch 11, Javorský 10

Stretnutie nesklamalo v žiadnom prípade a zaplnené hľadisko telocvične GPH sa muselo baviť počas celého času. V družstve GBA Praha, ktoré budúci týždeň bude účastníkom Final four českej ligy U19, nastúpili viacerí hráči z Čiech, medzi nimi aj líder družstva Welsch, ale aj Slovenska. Vynikali hlavne reprezentanti Želizňák, Javorský a náš odchovanec Janošov, hráč z Estónska Jaackson, ako aj 217 cm vysoký Slovák Pavelka a k dispozícii bol aj 210 cm vysoký hráč zo Senegalu, ale ten pre menšie zranenie do hry nezasiahol. Nezohratí Košičania počas prvých dvoch štvrtín nevedeli ako prekonať výbornú obranu hostí a to sa prejavovalo najviac pri ich neúspešných streleckých pokusoch, kedy stále zakončovali pod tlakom, takže prvú štvrtinu prehrali o 14 bodov a druhú o 11. Hra sa ako tak vyrovnala v druhom polčase, ale na vysokom víťazstve hostí to vplyv nemalo. Hráči GBA Praha ukázali niekoľko pekných akcií aj so zasmečovanými košmi.

GBA Praha - Slovensko U18 89:55 (26:18, 23:10, 16:13, 24:14)
Najviac bodov: Pavelka 16, Welsch a Jaackson po 13 - Kincel 12, Krebes 10

V druhom stretnutí sa podľa výkonu z predchádzajúceho dňa očakávala jednoznačná záležitosť družstva z Prahy. Milým prekvapením však bolo, že mladíci, ktorí sú v širšom  reprezentačnom výbere pod vedením ústredného trénera SBA pána Róna, neustále povzbudzovaní domácim publikom, sa  vypli k obetavému výkonu. Dominantnou postavou tak ako v prvom zápase bol hráč GBA Praha so známym basketbalovým menom Welsch, ktorý je synovcom populárneho bývalého hráča NBA.  Zápas mal  dobré tempo počas každej štvrtiny, o čo sa  postaral aj slovenský výber svojou bojovnosťou a snahou konkurovať vyspelejšiemu súperovi. K celkove výbornému dojmu svojou výbornou hrou prispel aj odchovanec 1. BK Michalovce Kincel, ktorý bol spolu s Krebesom najlepším hráčom výberu Slovenska,  druhý michalovský zástupca Pirkovský dostal menej zápasových minút. Ako po skončení zápasu povedal dlhoročný basketbalový hráč a tréner Michaloviec Imrich Rakovský, konečne sa bavil počas celého zápasu a to bez ohľadu na to, kto zvíťazí, takže fandil rovnako obidvom družstvám, lebo v obidvoch družstvách boli hráči, ktorých poznal veľmi dobre.

Ladislav Janošov



Uverejnené: 04.05.2018 11:10:47 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.