files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pre koho sa šport vlastne robí?

Športový fanúšik už bol viackrát v Michalovciach nútený klubmi vybrať si, na ktoré podujatie pôjde. Futbal, hokej či hádzaná sa už viackrát časovo stretli a divák si tak nemohol vychutnať zápasy svojich miláčikov. Na pery sa mi dostáva otázka? Pre koho vlastne šport robíme? Pre diváka? Tak potom prečo sa kluby nevedia zakaždým dohodnúť tak, aby bol divák spokojný a videl oba zápasy. Prečo si musí zakaždým vyberať?

Časová kolidácia najbližšie nastane už dnes. Sobotné popoludnie si tak divák môže vychutnať buď na hádzanej, ktorá začína od 17.30 hod., alebo na futbale, ktorý zase začína od 17.45 hod. To si divák, aj keď je aký je, za svoju celoročnú priazeň nezaslúži, aby videl tak finálový duel medzi Iuventou Michalovce a Šaľou, a takisto aj domácu rozlúčku futbalistov s touto sezónou? Nezaslúži si od klubov viac rešpektu? Či je iba nástrojom na to, aby zaplatil vstupné a pomáhal tak plniť klubové pokladnice?

 

Michalovská realita. Divák v sobotu pôjde buď na hádzanú

 

alebo na futbal. Oba zápasy vidieť nemôže!

Už viackrát som vo svojich článkoch apeloval na fanúšika, aby sa na športovisku správal slušnejšie, kultúrnejšie, či morálnejšie. Nie vždy je však na vine on. Kluby ho tentoraz dostali do pozície, v ktorej byť nechce a arogantne mu dávajú na výber, buď pôjdeš na hádzanú, alebo na futbal. Oba zápasy jednoducho neuvidíš! Do budúcna je potrebné, aby sa konečne kluby zamysleli aj nad časovou kolidáciou jednotlivých stretnutí. Musia si uvedomiť, že šport robia hlavne pre diváka a ten si chce pozrieť oba zápasy. Nechce si vyberať, chce ísť aj na futbal, aj na hádzanú či hokej. Musia si uvedomiť, že v tomto smere idú aj proti sebe, pretože prichádzajú o vstupné, ktoré je povedzme si pravdu, jedným zo zdrojov ich financovania. Dokedy to takto ešte bude trvať? Dokedy bude divák rukojemníkom a bude si musieť vyberať? Divák nechce počúvať, že my sme majstri Slovenska, hráme finále, my sme viac, alebo my hráme najvyššiu súťaž, ktorá tu nikdy nebola, takže my sme viac. Chce vidieť oba zápasy! Kedy sa konečne vyjde v ústrety aj jemu? Nie je to fér voči nemu, ale ani voči športovcom či médiám, ktoré si chtiac - nechtiac musia vyberať takisto...

Peter Brendza



Uverejnené: 12.05.2018 09:35:00 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.