files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zo suterénu na vrchol. Prvá zmena na prezidentskej stoličke

Pred sezónou 2008/2009 sa michalovská Dukla po piatich rokoch opäť zaradila do prvej ligy. O kúpu licencie sa postaralo ešte vtedajšie vedenie za pomoci samosprávy, následne sa žezla v klube ujala firma Antes s.r.o. a na prezidentskej stoličke sa ocitol jej majiteľ Milan Mráz. Ten viedol michalovský hokej štyri sezóny. Na to, aké bolo jeho účinkovanie a ako sa pod jeho vedením vyvíjala Dukla, sme sa pozreli v nasledujúcich riadkoch.

Štvorročné účinkovanie Milana Mráza na prezidentskej stoličke v Dukle by sa dalo označiť viacerými slovami. Z pozitívneho hľadiska je fakt, ktorý hovorí o tom, že to bol práve on, kto sa zaslúžil, že sa Dukla dostala do prvej ligy a za štyri roky sa v nej etablovala. Postupne skončila v základnej časti na dvanástom, desiatom, ôsmom a šiestom mieste. Trikrát sa dostala do vyraďovacej časti. Postupne hrala v predkole play-off, vypadla v prvom kole a po prvom postupe v play-off vypadla v semifinále, čo bol vtedajší strop pre tím. Na druhej strane, videli sme až príliš veľkú fluktuáciu hráčov a trénerov. Za jeho prezidentovania ani jeden tréner nevydržal celú sezónu a v troch zo štyroch sezón sa menili hlavní kormidelníci dokonca dvakrát. „Počas rozbehnutej súťaže je jednoduchšie vymeniť trénera ako polovicu mužstva. Stále sme menili kormidelníkov preto, aby sme mužstvu pomohli, nie aby sme mu ublížili,“ konštatoval po svojom opustení prezidentskej stoličky Milan Mráz.

Čo sa týka obrovskej hráčskej obmeny, na margo toho, že v sezóne 2008/2009 oblieklo dres Dukly 38 hráčov, v sezóne 2009/2010 39 hráčov, v sezóne 2010/2011 dokonca 48 hokejistov a v sezóne 2011/2012 45 hokejistov, dodal. „Ak chcete niečo dosiahnuť, musíte byť náročný. Keď niekto nehral podľa našich predstáv, tak sme sa s ním rozlúčili. Stále som chcel byť čo najvyššie. Vždy sme sa snažili nájsť adekvátnu zostavu. V poslednom ročníku to nebolo až také zlé, veľa hráčov sa vymenilo iba v jej úvode, potom sa to už stabilizovalo.“

Pôsobenie Milana Mráza na prezidentskej stoličke prinieslo pozitívne, ale aj negatívne reakcie...

Milan Mráz sa rozhodol po štyroch rokoch opustiť prezidentský post v Dukle. Jeho roky na čele michalovského hokeja by sa dali nazvať aj stabilizačnými. Dukla sa totiž za štyri roky jeho pôsobenia napevno usadila v druhej najvyššej hokejovej súťaži. Na absolútnu špicu ale neprerazila. Ako sám povedal, zažil lepšie, aj horšie časy.

Jeho nástupcom sa stal na ďalších päť rokov Alexander Černega.  Až za jeho pôsobenia Dukla atakovala špicu prvej hokejovej ligy a prišli aj prvé finálové účasti. Na druhej strane, jeho pôsobenie môžeme rozdeliť na úspešné a menej úspešné. Úspešné roky boli prvé dva, menej úspešné ďalšie tri sezóny. O tom si už ale viac povieme nabudúce...

Peter Brendza



Uverejnené: 18.05.2018 22:33:51 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.