files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Veľaty: Turisti si v obci už môžu požičať i nabiť elektrobicykle

Prvú nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle na Zemplíne v sobotu otvorili v obci Veľaty v Trebišovskom okrese. Súčasťou ponuky je požičovňa a úschovňa elektrických i klasických bicyklov, ale aj nabíjačka pre elektromobily. Cyklodepo vedľa miestneho penziónu bude prístupné celoročne. Projekt s celkovými nákladmi zhruba 11.600 eur finančne podporil sumou 10.000 eur program Košického samosprávneho kraja (KSK) Terra Incognita.

"Veľaty sú považované za vstupnú bránu cyklistov do Tokajskej vinohradníckej oblasti, keďže priamo odtiaľto začína žltá cyklotrasa prechádzajúca takzvanou Grófskou cestou do Čerhova a ďalej až k vyhliadkovej veži v Malej Tŕni. Nové cyklodepo je teda vítaným rozšírením portfólia služieb poskytovaných návštevníkovi, zvlášť s ohľadom na skutočnosť, že vyrástlo vedľa moderného ubytovacieho zariadenia," uviedla výkonná riaditeľka organizácie Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková. Práve podobné projekty subjektov podnikajúcich v cestovnom ruchu majú podľa nej obrovský prínos pre danú lokalitu i celý región. "Cyklodepo zviditeľňuje toto miesto na mape elektromobility a robí ho tak atraktívnejším pre množstvo návštevníkov. Zároveň môže byť rozhodujúcim faktorom, kvôli ktorému sa rozhodnú tu ubytovať," dodala s tým, že projekt môže priniesť nezanedbateľný ekonomický prínos.

Komplex Aqua Mária vo Veľatoch sa nachádza priamo na trase Tokajskej vínnej cesty a v jeho areáli často kempujú návštevníci z Holandska a Nemecka, ktorí na bicykloch vyrážajú na túry po okolí. Podporný mechanizmus TOP výlety Terra Incognita sa spája s rozšírením zážitkov turistu v košickom regióne na trasách jednej z troch tematických ciest – vínnej, železnej a gotickej.

TASR (foto TASR Roman Hanc)



Uverejnené: 26.05.2018 13:38:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.