files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Slovenky čaká kľúčový dvojzápas, Poloz sa chce rozlúčiť postupom

Hádzanárky Slovenska nastúpia vo štvrtok od 19.00 na kľúčový zápas kvalifikácie ME 2018. Proti lídrovi skupiny Čiernej Hore im pôjde o udržanie si šance na postup, zároveň to bude aj domáca rozlúčka trénera Dušana Poloza. Svojmu nasledovníkovi chce zanechať tím s vizitkou postupujúceho na ME, k tomu však jeho zverenky potrebujú zaskočiť zatiaľ nezdolaného favorita.

Slovenky majú po štyroch odohraných zápasoch štyri body, rovnako ako druhé Poľky. Ak ich chcú predbehnúť, nesmú vo štvrtok prehrať. "Je jasné, že v tomto zápase musíme bodovať. V Čiernej Hore sme odohrali výborný zápas, škoda, že sme v ňom nezískali žiadny bod. Ony sú už isté postupujúce, takže našou výhodou môže byť väčšia chuť po víťazstve. Možno to bude v kľúčovej chvíli rozhodujúce. Favorit je však jasný, naše súperky sú výborne rozbehnuté," uviedol tréner Dušan Poloz. V prvom vzájomnom zápase v Čiernej Hore vyhralo domáce družstvo 24:23, Slovenky však podali výkon, ktorý by rady zopakovali, avšak so šťastnejším koncom. "Nie je to tím, ktorý by sme mohli pravidelne zdolávať, ale môže nám sadnúť deň a podarí sa to. V prípade prehry naše postupové šance v podstate padnú. V rámci prípravy oprášim v mojej hlave i denníčku veci, ktoré sme robili pred zápasmi, ktoré sme zvládli. Ja v tieto veci verím, takže rôzne rituály sa pokúsime zopakovať. Vtedy sa to vyplatilo a verím, že aj teraz to tak bude," prezradil Poloz.

Podľa Dušana Poloza Slovenky doma nutne musia bodovať (foto: TASR)

Aj samotné hráčky sa chcú ešte popasovať o účasť na záverečnom turnaji vo Francúzsku. Domáce prostredie v zápase s Čiernou Horou môže byť výhodou. "Čierna Hora má kvalitné družstvo, asi ešte lepšie než v prvom vzájomnom zápase. Lopta je však guľatá a ja verím, že sa môže zrodiť prekvapenie," uviedla brankárka Adriana Medveďová, ktorú doplnila Mária Holešová: "Keď si každá splní svoju úlohu na ihrisku, tak sa môžeme pobiť o dobrý výsledok. Chceme postúpiť, no sústredíme sa v prvom rade na najbližší zápas. Dúfam, že diváci v Michalovciach nám spravia priaznivú kulisu a poženú nás vpred."

Mária Holešová verí, že ich diváci poženú vpred (foto: TASR)

Štvrtkový zápas s Čiernou Horou bude domácou rozlúčkou trénera Dušana Poloza, ktorý pri družstve končí. Posledným zápasom bude, bez ohľadu na výsledok, nedeľný duel v Poľsku. "Je to päť rokov práce, päť rokov života. To nie je málo. Po zápase s Poľskom sa v príjemnom duchu rozídeme. Určite sa potom dostaví aj nostalgia, ale dovtedy ideme do prípravy naplno. Päť rokov som pracoval pre slovenskú hádzanú najlepšie ako som vedel. Občas sa darilo, občas nie, ale taký je šport," povedal Poloz. Na európsky šampionát postúpia prvé dva celky a najlepší tím z tretích miest všetkých skupín.

priebežná tabuľka 2. kvalifikačnej skupiny:
1. Čierna Hora 4 4 0 0 106:82 8
2. Poľsko 4 2 0 2 112:92 4
3. Slovensko 4 2 0 2  84:90 4
4. Taliansko 4 0 0 4  66:104 0

Nominácia SR na zápasy s Čiernou Horou a Poľskom:
Brankárky: Lucia Gubiková (Bemaco Prešov), Adriana Medveďová (HC Dunareila Braila).
Pivotky: Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba), Kristína Pastorková (HC Veselí nad Moravou)
Krídla: Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa), Alžbeta Rechtorisová (DHC Sokol Poruba), Mária Holešová (Iuventa Michalovce), Annamária Patrnčiaková (Hodonín).
Spojky: Veronika Habánková, Marianna Rebičová, Tetjana Fiľková-Trehubová (všetky Iuventa Michalovce), Karin Bujnochová (HK Slovan Duslo Šaľa), Simona Szarková (Baník Most), Martina Školková (Cercle Dijon), Eva Veselková (SHK Veselí nad Moravou), Monika Rajnohová (HAC Le Havre).

TASR



Uverejnené: 30.05.2018 09:42:58 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.