files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínska šírava otvorí svoje brány návštevníkom

Zemplínska oblastná  organizácia cestovného ruchu (ZOOCR), ktorá združuje mestá, obce a podnikateľské subjekty v regióne dolný Zemplín, pripravuje v spolupráci s obcou Vinné otvorenie letnej turistickej sezóny. Letná  turistická sezóna sa nezadržateľne blíži. ZOOCR preto pripravila na nedeľu 17. júna o 18.00 hod. jej oficiálne otvorenie. Uskutoční sa v stredisku Hôrka, na amfiteátri Lúč. Odomknutie vôd Zemplínskej šíravy na všetky štyri svetové strany má svoju dlhodobú tradíciu. Tento rok to bude už 52. ročník, kedy členovia ZOOCR v spolupráci s MDV SR, Košice Región Turizmus a KSK v  súvislosti s otvorením sezóny pripravili pre domácich a zahraničných návštevníkov bohatý kultúrny program, spojený so spoločenskými a kultúrnymi aktivitami.

Nebudú chýbať už tradičné akcie, ale aj nové podujatia, ktoré  obce Vinné, Kaluža a Klokočov nachystali pre návštevníkov Zemplínskej šíravy. Cieľom všetkých  aktivít je pozvať opäť všetkých na Zemplínsku šíravu, aby tu strávili príjemné chvíle spojené s relaxom a oddychom. Otvorenie letnej turistickej sezóny patrí k dôležitým podujatiam v destinácii dolný Zemplín, ktoré podporuje rozvoj cestovného ruchu. Zemplínska oblastná organizácia cestovného ruchu si uvedomuje, že rok 2018 je výzvou  pre ďalšie inovácie v cestovnom ruchu, nové atraktivity, podujatia, keďže tento rok si naše slovenské more pripomenie už  52 rokov turizmu na Zemplínskej šírave.

Návštevníci sa už teraz môžu tešiť na leto, ktoré sa bude niesť v znamení sloganu ŠÍRAVA NA KOLESÁCH. Čaká ich množstvo zaujímavých a exkluzívnych prekvapení. Na pieskovej pláži v stredisku Kamenec, pred hotelom Glamour opäť ožijú pieskové sochy, ktoré určite stojí zato vidieť. Aké sochy vyrastú na brehu Zemplínskej šíravy, momentálne neprezradíme, čaká na Vás prekvapenie. Atmosféru čarov, kúziel, dobrej zábavy môžete zažiť už čoskoro, 23. a 24. júna na Vinianskom jazere a hrade počas Jánskych ohňov nad Šíravou. Ak ste vlastníkom historického vozidla, buďte súčasťou Zemplín veterán rallye v dňoch 29. júna až 1. júla alebo nasadnite na motocykel a staňte sa účastníkom najväčšieho Medzinárodného motozrazu sveta motocyklov - 16. - 19. augusta na stredisku Hôrka. S vetrom opreteky na bicykli  sa pridajte k účastníkom 40. zrazu cykloturistov - v termíne od 30. augusta do 2. septembra.

Pozývame vás na fakultatívne výlety "Špacirki po okoľici", spojené s relaxačným pobytom v areáli vodného sveta Thermalpark Šírava, ktoré mali v minulom roku veľký úspech. Najväčší party club  na východe Slovenska pri slovenskom mori prinesie počas letných prázdnin zábavu, zaujímavé podujatia a nezabudnuteľné zážitky v Moteli Kamenec. Zaujímavé podujatie a filmy premietané pod holým nebom v najväčšom prírodnom amfiteátri Lúč na stredisku Hôrka určite nevynechajte. Ak chcete spoznať Zemplínsku šíravu aj z vtáčej perspektívy, stačí prísť na  Medzinárodné stretnutie paraglidistov na stredisku Kaluža.  Ochutnať tradičné letné jedlo - lečo vás pozývame do Veľkých Kapušian. Pohladiť koníka a obdivovať jeho silu  môžete počas Furmanských pretekov v Sobranciach. Vôňu niekoľko storočného dreva môžete pocítiť v drevenom kostolíku Ruská Bystrá, zapísanom v zozname UNESCO.

Nechajte sa zlákať letnou atmosférou, vyberte si z našej ponuky a zažite dovolenkové príbehy na  Šírave. Tešíme sa na všetkých návštevníkov, ktorí chcú zažiť neopakovateľnú atmosféru v destinácii dolný Zemplín.

Tlačová správa



Uverejnené: 04.06.2018 13:42:03 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.