files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bude „nepriestrelný“ Kira chrániť michalovskú svätyňu aj v nasledujúcej sezóne?

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou tretiu sezónu v najvyššej Fortuna lige. Tú môžeme kľudne nazvať najúspešnejšou. Zopakovali síce ôsme miesto z predošlej sezóny, no dosiahnutím 41 bodov o dvanásť bodov prekonali tie predošlé.

„Ja si myslím, že to tak je. Začiatok sme nemali ideálny, keď bol po štyroch kolách na našom konte iba jeden bod. Potom sme sa ale rozbehli a v nadstavbe sme už patrili k tímom, ktoré pozbierali najviac bodov. Aj preto si myslím, že sezónu môžeme hodnotiť pozitívne a môžeme byť za ňu všetci v klube radi,“ skonštatovala brankárska jednotka Zemplínčanov Matúš Kira. „Čo sa týka mojej osobnej sezóny, tu to tiež hodnotím kladne. Mal som dlhšie zranenia na začiatku letnej prípravy, aj v jesennej časti, z ktorých som sa dostal. Pozitívom je, že som si pozíciu udržal aj napriek ním.“

Bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska, ktorý vo svojej tretej sezóne v najvyššej súťaži konečne naplno získal post jednotky v tíme, sa na jar podobne ako jeho spoluhráči vypol k výborným výkonom. Ťahal 303 minútovú sériu bez gólu, no potom rázom prestal chytať. „Za sériu bez gólu som veľmi rád. Nebola to iba moja vizitka, bola to vizitka celého tímu. Mne osobne to pomohlo na sebavedomí. Séria sa nakoniec zastavila a asi sa zastaviť mala,“ podotýka 23-ročný rodák z Kolonice, ktorý sa príliš nestotožnil so situáciou, že bol po sérii bez gólu odstavený na post dvojky. Posledných päť zápasov totiž odchytal Dariusz Bieszczad. „Bolo mi vysvetlené, že nechytám preto, že by som mal odísť. To som trošku nepochopil...“ poznamenal k svojmu „odstaveniu“ Matúš Kira.

Bez vetra sa ale lístok nepohne. Bude teda Kira pokračovať v michalovskom drese? „Niečo sa šušká, konkrétnu ponuku som ale ja osobne nezachytil. Je to skôr otázka na vedenie klubu či môjho manažéra, no pokiaľ ja viem, žiadna oficiálna ponuka na mňa neprišla. Čo som sa bavil s funkcionármi klubu, z ich strany je ochota v prípade adekvátnej ponuky pustiť ma,“ konštatuje Matúš Kira, ktorý ale nevie, kde a či vôbec budú niekde smerovať jeho najbližšie kroky. „Ako som už povedal, niečo sa šušká, no reálna ponuka neprišla. Hovorí sa o zahraničí, aj o záujme zo Slovenska. Konkretizovať ale nebudem nič, keďže nič oficiálne nie je. Viac sa k tomu vyjadrovať nechcem, keďže v súčasnosti som doma na dovolenke a futbal hádžem ešte na chvíľu za hlavu.“

„Šoltisovcom“ štartuje príprava na novú sezónu už najbližší pondelok. Bude začiatok prípravy aj s Matúšom Kirom? „Keďže oficiálna ponuka na klub zatiaľ neprišla a ja mám ešte platný kontrakt s Michalovcami, na prvom tréningu chýbať zrejme nebudem,“ dodáva na záver Matúš Kira, ktorý vo Fortuna lige naďalej drží 303 minútovú sériu bez inkasovaného gólu.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.06.2018 21:25:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.