files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín s dvoma novými tvárami

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce začali tento týždeň prípravu na svoju štvrtú sezónu vo Fortuna lige. Tú už s nimi neodštartuje Milan Šimčák, ktorý prestúpil do Dunajskej Stredy, ako aj Martin Koscelník. Ten sa zase na trojročnej zmluve dohodol s českým Libercom, kde bude asistentom trénera kouč michalovskej devätnástky Branislav Sokoli.

Dvojica Šimčák - Koscelník sa tak pridali k Tinovi Matičovi, Sergejovi Šumejkovi, Tsubashovi Nišimu a Eligijusovi Jankaukasovi, o ktorých odchodoch sa vedelo už skôr. To by ešte nemalo byť z pohľadu odchodov všetko. Záujem je totiž aj o brankára Kiru, no a na odchode je aj kapitán reprezentačnej devätnástky Martin Bednár. „Takmer naisto od nás odíde. Počas budúceho týždňa sa majú ohlásiť záujemcovia zo zahraničia a potom budeme múdrejší,“ uviedol pre portál dolnyzemplin.korzár.sk predseda predstavenstva MFK Zemplín Michalovce Štefan Laurinčík.

Novou posilou Zemplínčanov by sa mal stať defenzívny univerzál Lazarus Rota (foto Róbert Andrejov)

To sú informácie z pohľadu odchodov. Tréner Anton Šoltis má ale na skúške aj nové tváre. Od utorka sa s tímom pripravuje španielsky krajný hráč Hector Carasso, ktorý je odchovancom RCD Mallorca a za svoj materský klub hral v lanskej sezóne v tretej najvyššej španielskej súťaži. Carasso, ktorý je využiteľný na kraji zálohy aj obrany, bol v Michalovciach na skúške aj v roku 2013, kedy ale neuspel. Druhým novicom v kádri je albánsky defenzívny univerzál Lazarus Rota, ktorý uplynulý polrok pôsobil v druholigovom Trebišove. „Carrasco je u nás na skúške, po piatich rokoch bude mať opäť šancu presvedčiť o svojich kvalitách. V prípade Rotu sa už pracuje na jeho prestupe do nášho klubu. Ďalšie posily sú v štádiu riešenia,“ prezradil pre dolnyzemplin.korzár.sk Štefan Laurinčík.

Dawid Kurminowski sa už pripravuje so Zemplínčanmi

My len dodajme, že s najvýchodnejším prvoligistom sa už pripravuje aj Poliak Dawid Kurminowski, ktorý je na hosťovaní do konca sezóny z Lechu Poznan. Bude tak trénerovi Šoltisovi k dispozícii už v sobotu v prípravnom zápase proti Trebišovu. Ten sa ale neuskutoční v Michalovciach, ale v Trebišove. Úvodný výkop je naplánovaný na 9.30 hod.



Uverejnené: 14.06.2018 14:09:46 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.