files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Irma Sztáray vstúpi do Panteónu osobností mesta

Mesto Michalovce v spolupráci so Zemplínskym múzeom v Michalovciach pre vás pripravili slávnosť Dies pro honore civitatis alebo ... NA POCTU MESTA. Podujatie sa uskutoční v piatok 22. júna na Námestí osloboditeľov,na tribúne pri veľkej fontáne,so začiatkom o osemnástej hodine.

Piatkový program, v ktorom vám priblížime fragmenty zo života dvornej dámy Irmy Sztáray, bude vyvrcholením celotýždenných osláv mesta. Dni na poctu mesta sa začali už v pondelok vystúpením žiakov Základnej školy T. J. Moussona, Základnej školy P. Horova a folklórneho súboru Jurošík. Na tribúne na Námestí osloboditeľov sa počas tohto týždňa predstavia postupne všetky naše základné školy. Majú pripravený pestrý program ... NA POCTU MESTA, každý deň so začiatkom o šestnástej hodine. Žiaci základných škôl a viacerých umeleckých súborov takýmto spôsobom vzdajú hold svojmu mestu a zároveň budú pozývať všetkých divákov na piatkový Deň na poctu mesta.


Záver týždňa s podujatím Dies pro honore civitatis  bude teda patriť poslednej dvornej dáme rakúskej cisárovnej Alžbety- Irme Sztáray. Po divadelnej ukážke jej života v podaní Divadla teatrálnej skratky, vstúpi Amália Jozefína (Irma) Sztáray do Panteónu  historických osobností Michaloviec. Spoločnosť jej tam budú robiť Imrich Sztáray, Benedik syn Pavla a Albert Užský, ktorých sme do panteónu pozvali už v predchádzajúcich rokoch. Nenechajte si ujsť jedinečnú príležitosť – dozvedieť sa viac o historických udalostiach z čias dávno minulých. V prípade nepriaznivého počasia sa hlavný piatkový program presunie do veľkej sály mestského kultúrneho strediska.

Tlačová správa



Uverejnené: 19.06.2018 11:31:30 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.