files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V základnej zostave piati legionári a dvaja odchovanci

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce figurujú v najvyššej súťaži už tri roky. Od sezóny 2015/2016 obsadili postupne jedenáste a dvakrát ôsme miesto. Kádrom sa premlelo dokopy 62 hráčov, z toho 5 brankárov. My sme sa pokúsili zamieriť na tých, ktorí už pri Laborci nepôsobia a pokúsili sme sa z nich postaviť základnú zostavu aj s piatimi náhradníkmi. Ako sa vám základná zostava páči a aké by podľa vás mala šance v najvyššej súťaži?

Brankár: Marián Kelemen

V bráne sme mali dvoch adeptov. Pre odchovanca michalovského futbalu, ktorý výraznou mierou pomohol k záchrane v sezóne 2015/2016, rozhodli v porovnaní s Patrikom Macejom, ktorý zase chytal spoľahlivo v druhej sezóne Michalovčanov v najvyššej súťaži a aj po prestupe do Dunajskej Stredy si udržal post jednotky v tíme, ktorý sa prebojoval do predkola Európskej ligy, jeho skúsenosti. Kelemen v minulosti chytal v šiestich krajinách v najvyššej súťaži (okrem Slovenska aj v Turecku, Grécku, Lotyšsku, Poľsko, Česká republika) a svoje prednosti predviedol aj v druhej španielskej lige. Momentálne pôsobí v poľskom Jagiellonia Byalystok, s ktorým sa dvakrát po sebe tešil z druhého miesta a opäť si zachytá aj v predkole Európskej ligy.

Odohrané zápasy za MFK Zemplín v najvyššej súťaži

Sezóna 2015/2016: 26.

Pravý obranca: Marcos Calero Perez

Na post pravého obrancu sme vybrali španielskeho legionára Marcosa Calera Pereza. Ten Zemplínu výrazne pomohol v sezóne 2014/2015, kedy sa Michalovčania prebojovali do najvyššej súťaže, ako aj v ich premiérovej sezóne vo Fortuna lige, kedy sa vypracoval na oporu na pravej strane. V sezóne 2016/2017 už podľahol tlaku posunutia sa vyššie. V zime sa rozhodol nepredĺžiť končiacu sa zmluvu a odvtedy si súťažne do lopty nekopol. Aj keď boli nejaké šumy o jeho návrate na Slovensko, aktuálne žije doma na Mallorce a nehráva nikde.

Odohrané zápasy za MFK Zemplín v najvyššej súťaži

Sezóna 2015/2016: 25/0.

Sezóna 2016/2017: 7/0.

Stredný obranca: Michal Sipľak

Jeden z veľkých talentov slovenského futbalu. Sipľak sa po svojom príchode do Michaloviec okamžite zaradil k oporám zadných radov a postupne sa vypracoval na jedného z najlepších stopérov celej ligy. Aj preto po sezóne 2016/2017 prišiel jeho posun vyššie, konkrétne do poľskej Cracovie Krakov, kde Sipľak stabilne hráva a vybojoval si tým aj miesto v základnej zostave slovenskej dvadsaťjednotky.

Odohrané zápasy za MFK Zemplín v najvyššej súťaži

Sezóna 2016/2017: 28/0.

Stredný obranca: Vernon de Marco Morlacchi

Ako druhého stopéra sme vybrali ďalšieho Španiela, konkrétne Vernona de Marca. Ten sa postupne v Michalovciach vyhral k lepším stredným obrancom v lige. Aj napriek hendikepu nižšieho vzrastu patril k najväčším oporám tímu v jeho premiérovej sezóne v najvyššej súťaži, navyše, dokázal sa aj zapísať do streleckej listiny, keď zaznamenal päť gólov. To všetko ho posunulo do Slovana Bratislava. Naposledy hosťoval v poľskom Lechu Poznan, prípravu na novú sezónu začal opäť s bratislavským Slovanom.

Odohrané zápasy za MFK Zemplín v najvyššej súťaži

Sezóna 2015/2016: 30/5.

Sezóna 2016/2017: 4/0.

Ľavý obranca: Milan Šimčák

Pred skúseným Miroslavom Božokom sme na ľavej strane obrany dali prednosť Milanovi Šimčákovi. Ten za štyri roky v drese prvého tímu zakaždým napredoval a v lete si vybojoval kontrakt v Dunajskej Strede, s ktorou si zahrá v predkole Európskej ligy. Šimčák je jasným príkladom, že aj z menšieho klubu sa pracovitosťou dá predrať vyššie, konkrétne do klubu hrajúceho o špicu tabuľky.

Odohrané zápasy za MFK Zemplín v najvyššej súťaži

Sezóna 2015/2016: 23/1.

Sezóna 2016/2017: 22/1.

Sezóna 2017/2018: 27/2.

Defenzívny záložník: Jakub Grič

Na miesto defenzívneho záložníka sme mali viacero alternatív. Nakoniec sme sa rozhodli pre Jakuba Griča, ktorý po výbornej lanskej jeseni zamieril do poľského Noweho Saczu. Dvadsaťjedenročný odchovanec sabinovského futbalu v Michalovciach pôsobil od žiackeho veku. Postupne sa cez dorast predral až do prvého tímu, kde najskôr dostával menej šancí, no v poslednej jeseni už nevynechal ani minútu. Po nej neodolal ponuke zahraničia. V Poľsku strávil na hosťovaní jarnú časť, v súčasnosti sa rieši jeho budúcnosť, keďže Nowy Sacz vypadol do druhej ligy.

Odohrané zápasy za MFK Zemplín v najvyššej súťaži

Sezóna 2015/2016: 25/0.

Sezóna 2016/2017: 21/1.

Sezóna 2017/2018: 19/0.

Defenzívny záložník: Kristi Qose

Na miesto druhého defenzívneho záložníka sme posunuli Kristiho Qoseho. Albánsky mládežnícky reprezentant strávil v Michalovciach sezónu 2016/2017, v ktorej hosťoval z PAOK Solún. Po úspešnej sezóne ho samozrejme pri Laborci bolo veľmi ťažké udržať. Nakoniec po ňom siahol Ružomberok, kde vlani odohral plných 33 zápasov a predstavil sa s ním aj v Európskej lige. Qose zažiaril hlavne v domácom zápase tretieho predkola proti anglickému Evertonu.

Odohrané zápasy za MFK Zemplín v najvyššej súťaži

Sezóna 2016/2017: 25/0.

Pravé krídlo: Martin Koscelník

A sme pri ofenzívnych tykadlách. Na pravú stranu sme zaradili Martina Koscelníka, ktorý sa v týchto dňoch upísal českému Slovanu Liberec. Môžu za to jeho predvedené výkony v troch sezónach u najvýchodnejšieho prvoligistu, za ktoré sa z nováčikovského ucha stal stabilný člen základnej zostavy a jeden z najlepších krídelníkov v lige. Uvidíme, ako mu bude sedieť liga u našich západných susedov.

Odohrané zápasy za MFK Zemplín v najvyššej súťaži

Sezóna 2015/2016: 33/3.

Sezóna 2016/2017: 25/4.

Sezóna 2017/2018: 29/8.

Stredný záložník: Samuel Garcia Bayón

Pod hrot, čiže na klasickú desiatku, sme zaradili tretieho Španiela, Samuela Garciu Bayóna. Ten v najvyššej súťaži za Michalovce toho veľa neodohral, no nezabudli sme, komu patrila postupová sezóna a kto sa v nej výraznou mierou pričinil o víťazstvo v druhej lige. Nenápadný španielsky legionár, motorová myš stredu poľa dvadsiatimi gólmi vystrieľala Michalovčanom postup medzi slovenskú elitu. V sezóne 2015/2016 ho najskôr zastavilo zranenia a potom aj konflikt počas zápasu so spoluhráčom Nikolom Lukičom o tom, kto bude zahrávať pokutový kop. Bol to už len odvar toho Bayóna, ktorý bol pri Michalovciach sezónu predtým. Trúfame si povedať, že mať takú formu, ako mal v sezóne 2014/2015, Bayón by na svojom poste patril medzi špičku Fortuna ligy. Aktuálne pôsobí v nižšej španielskej súťaži.

Odohrané zápasy za MFK Zemplín v najvyššej súťaži

Sezóna 2015/2016: 20/1.

Ľavý krídelník: Emmanuel Mensah

Piatym legionárom v základnej zostave je Ghančan Emmanuel Mensah. Ten strávil v Michalovciach jesenné časti v prvých dvoch sezónach v najvyššej súťaži a hlavne v tej druhej ukázal obrovský potenciál. Či hral na krídle, na hrote alebo pod hrotom, zakaždým patril medzi lídrov ofenzívy. Mensah odišiel z Michaloviec v januári 2017 do albánskeho KF Laci, následne putoval do Atromitosu Atény a lanskú sezónu dokončil v ďalšom gréckom tíme, AOK Kerkyra.

Odohrané zápasy za MFK Zemplín v najvyššej súťaži

Sezóna 2015/2016: 14/1.

Sezóna 2016/2017: 14/5.

Útočník: Dominik Kunca

Na hrot útoku sme mali viacero kandidátov. Nakoniec sme vybrali odchovanca Dominika Kuncu, ktorý sa v premiérovej sezóne Michalovčanov v najvyššej súťaži so siedmimi gólmi stal najlepším strelcom tímu. Práve to u nás zavážilo pred trebárs Filipom Serečinom, Dávidom Škutkom či Nigérijčanom Petrom Nworahom, ktorí takisto zanechali pri Laborci výraznú stopu. Rodák zo Strážskeho strávil v Michalovciach prvé dve prvoligové sezóny, poslednú jar bol ani vyhostený do vtedajšej treťoligovej rezervy Veľkých Revíšt, keďže sa nevedel dohodnúť na novom kontrakte. Následne sa upísal Ružomberku, kde strávil celú minulú sezónu a začne aj tú nasledujúcu.

Odohrané zápasy za MFK Zemplín v najvyššej súťaži

Sezóna 2015/2016: 32/7.

Sezóna 2016/2017: 18/2.

Lavička

Ako náhradného brankára sme zvolili Patrika Maceja, ktorý by podľa nás bezpečne kryl chrbát Mariánovi Kelemenovi. V obrane by si určite pýtal miesto v základnej zostave stopér Oliver Podhorin, či na kraji Miroslav Božok. V strede poľa či v útoku by zase mohol naskakovať Filip Serečin, na hrot Dávid Škutka. Mať takúto lavičku, tešil by sa zrejme každý z trénerov v najvyššej súťaži.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.06.2018 22:03:48 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.